IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Eylül 2014, 18:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuğunuzun Duygu Durumunu ve Davranışlarını Olumsuz Etkileyen 6 Yiyecek




Ebeveynler içgüdüsel olarak bazı yiyeceklerin çocukların duygusal durumları etkilediğini bilir. Örneğin biliyoruz ki şekerli gıdalar çocukların daha hareketli olmasında etken. Ancak duygu durumu etkileyen yiyecekler sadece şekerli olanlar değil. Aşağıda çocukların duygu durumlarını ve davranışlarını etkileyen farklı 6 yiyecek türü var:

Süt ürünleri- Eğer çocuğunuzda laktoz intoleransı veya süt ürünleri alerjisi var ise, çocuğunuz bu ürünleri tükettikten sonra davranışlarında ve duygu durumunda farklılıklar gözlemleyebilirsiniz. Bir çok çocuk daha huzursuz, agresif veya huysuz olabiliyor. Süt ürünü alerjisi/intoleransı olan çocuklar daha çok kulak enfeksiyonu ve grip oldukları biliniyor. Bebekler de ise kolik semptomlar çıkarken, çocuklarda huzursuzluk olarak ortaya alerjen-cocukçıkabiliyor.
Buğday ürünleri- Çocuğunuz makarna, hamburger, köfte türü içerisinde buğday ürünü bulunan ürünleri tükettikten sonra daha depresif oluyor, mide bulantısı, baş ağrısı yaşıyor ise buğdaya intoleransı veya alerjisi olabilir. Türk mutafağında un ve un ürünleri çok fazla kullanıldığından çocuğunuzda duygu ve davranış değişikliğini tespit etmek için bir süre için glütensiz bir diyet uygulamanız gerekebilir.
Yapay renklendiriciler- Bir çok ülkede yapay renklendiriciler DEHB,kaygı, hareketlilik, baş ağrısı ile ilişkili olumsuz etkileri sebebiyle yasaklanmış durumda. Bir çok şekerli gıda da yapay renklendiriciler de bulunuyor ancak bir çok üründe de gizlenmiş olarak ortaya çıkıyor. Çocuğunuzdaki duygusal ve davranışsal değişimler bu yiyecekler sonrasında ortaya çıkıyor ise özellikle sarı, mavi ve kırmızı renklendiricilere dikkat edin.
Şeker- Şeker tüketimi çocuklarda hiperaktivite ile ilişkili olduğu araştırmalar sonucunda ortaya konmuştur. Olabildiğince doğal olmayanşeker alımına dikkat etmek önemlidir. Uzun dönem içerisinde şekerin etkilerine bakan çalışmalar, işlenmiş şekerin sağlığı bozduğu, depresyon, uyku bozuklukları ile ilişkili olduğunu ortaya koymuştur
Koruyucular-Yiyeceklerin içerisindeb bulunan koruyuculardan Monosodyum Glutamat tadını arttımak için kullanılır ve çocuklarda davranışsal ve duygusal değişimlere (baş ağrısı, hareketlilik vb.) yol açabiliyor.Ayrıca Sodyum Benzoat da çocukların sıkça tükettiği meyve sularının içerisinde bulunana olumsuz etkileri olan bir madde.
Alerjen ürünler-Çocuklarda sık görülen yiyecek alerjen ürünler içerisinde; kuruyemişler, cilek-alerji-cocukyumurta, çikolata, çilek sayılabilir. Bu yiyeceklere intoleransı veya alerjisi olan çocuk, bu yiyecekleri tükettikten sonra farklı davranabilir, hissedebilir.
Çocuğunuzda duygu durum ve davranış değişiklikleri gözlemliyor iseniz çocuğunuzun her öğününü kaydettiğiniz bir günlük tutabilirsiniz. Böylece hangi ürün tüketimi sonrası değişimlerin olduğunu daha rahat fark edebilirsiniz. Etki eden bir yiyecek bulduğunuzda o yiyeceği bir süre kaldırıp çocuğunuzdaki değişimi tekrar gözlemleyebilirsiniz. Çocuklardaki duygu durum ve davranış değişiklikleri her zaman yiyecekler ile bağlantılı olmuyor. Bu noktada ayırımın doğru yapılması ve müdahalenin doğru şekilde yapılması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
6, çocuğunuzun, davranışlarını, durumunu, duygu, etkileyen, olumsuz, ve, yiyecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dolunay insan davranışlarını etkiler mi? Amelia Merak Ettikleriniz 0 25 Şubat 2014 19:14
Ergen Davranışlarını Anlama Kılavuzu Zen Kişisel Gelişim 0 30 Ocak 2013 13:34
Yol Durumunu Yandex'ten Öğrenin Spartacus Yandex 0 11 Haziran 2012 23:43