IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Aile Evlilik ve Çocuklar (https://www.ircforumlari.net/aile-evlilik-ve-cocuklar/)
-   -   Doğum sonrası fazla kilolar nasıl verilir (https://www.ircforumlari.net/aile-evlilik-ve-cocuklar/667889-dogum-sonrasi-fazla-kilolar-nasil-verilir.html)

Lcia 06 Ocak 2015 12:18

Doğum sonrası fazla kilolar nasıl verilir
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Doğum Sonrası Forma Kavuşmak İçin Kısa Öneriler;

Yediğiniz*karbonhidrat grubundaki besinleri sayın. Günde 8 porsiyonu geçmeyin.Dengeli beslenin.Her besin grubundan yemeye çalışın. Kalsiyumlu besinler, karbonhidrat, protein, sebze ve meyve grubu.Besinleri seçerken çok dikkatli olun. Tatlıyı ve hamurişlerini ve her türlü abur cuburu diyetinize sokmayın. Tatlı ihtiyacınızı kuru ve taze meyvelerle giderin.Karın kaslarınızın eski formuna dönmesi için*egzersizşarttır. Egzersiz yapmazsanız zamanla daha iyiye gitmediğini göreceksiniz. Eğer sezaryenle doğum yapmışsanız biraz daha fazla egzersize ihtiyaç duyabilirsiniz. Karın egzersizlerini her gün ihmal etmeden yapın.Bebeğinizi pusetine koyup*uzun yürüyüşler yapın. Bu hem ona hem de size çok iyi gelecektir.Akşam yemeklerini daha hafif yapın. Eğer sabah ve öğlen çok fazla yediğinizi düşünüyorsanız akşam yoğurt ekmek veya müsli yiyebilirsiniz.Ara öğünleri atlamayın. Bu öğünlerde meyve veya yoğurt yiyebilirsiniz. Yanında 2-3 bisküvi ya da kuru incir ceviz ilavesi sizi tatmin edecektir.Emziriyorsanız asla kendinizi aç bırakmayın. Yalnızca besinleri seçerken sağlıklı olup olmadıklarına dikkat edin.Hamilelikle alınan kilolardan ziyade*diyet takıntısışişmanlamaya sebep olur. Bu sebeple katı diyetleri yapmaktan sakının. Bu şekilde kilo verseniz bile fazlasıyla geri alırsınız. Diyet yapmakta kararlıysanız sağlıklı*bir diyet*önerebiliriz.

Lohusalar İçin Örnek Bir Diyet Tavsiyesi... Bir gün boyunca aşağıdaki miktarlarda besin tüketilecek:

Ekmek grubu 6 porsiyonProtein grubu 4-5 porsiyonMeyve grubu 3-4 porsiyonSüt grubu 1-2 porsiyonSebze sınırsızEn az 1.5 lt su içilecek1 kilo sebze yemeği 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile pişirilecek.

Örnek kahvaltılar:

2 kibrit kutusu yağsız peynir, 1 dilim kepekli ekmek6 kaşık cornflakes 200 cc süt ( bir bardak)5 tane zeytin, 1 dilim kepekli ekmek


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:37.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net