IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ocak 2015, 22:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Prematüre Bebekler İçin İlaç: Anne Sütü




Uzmanların görüşüne göre, prematüre bebekler için anne sütünün hayati önem taşıdığı belirtiliyor.


Hastanelerdeki gelişmiş teknoloji sayesinde 1500 gram ya da 24. haftada çok erken doğan, yani prematüre bebeklerin hayatta kalma şansı daha da artıyor.

Bu durumda anne sütünün hayat kurtarıcı bir rol oynadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Uzmanlar, normal zamanda doğum yapmış annenin sütü ile prematüre bebek doğuran anne sütünün aynı olmadığını belirtiyor. Prematüre bebekler doğduğu zaman normal gelişim sürecini girerler fakat bunun süreci normal doğan bebeklere göre daha uzundur.



Bu yüzden prematüre bebekler doğumdan sonra yoğun bakım ünitelerinde tutulurlar. Bu süreç, uzun sabır isteyen bir dönemdir.

Annelere düşen görev ise, üzülmek yerine bu yeni durumda onlara nasıl yardımcı olabileceklerini öğrenmektir. Bu yüzden anne sütünün, bebekler için hayat kurtarıcı bir etkisi vardır.

Her yeni doğan bebeğin annesinin sütü kendi bebeği için özeldir. Bu yüzden özellikle kendi annesinin sütü ile beslenen prematüre bebeklerde büyüme daha hızlı olarak gözleniyor. Bu durum ise anneler ile bebeklerinin arasında bağı daha da güçlendiriyor.

Prematüre Bebekler 12 Yaşına Kadar Sürekli Olarak Kontrol Altında Takip Edilmeli

Yoğun bakımdan çıkan bebeklerin eve çıktıktan sonra da takip edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, bu sürecin teknolojik ve ekonomik sebeplerden dolayı 12 aya kadar yapabildiklerini söylüyorlar.

Prematüre bebekleri takip süresi, tercihen okul çağına kadar yani 6 yaşına kadar, hatta 12 yaşına kadar devam etmelidir.

1500 gramın altında olan prematüre bebeklerin hızlı kilo alması beklenmemelidir. Doğumdan sonra hemen kilo almaya başlayamazlar. Bu nedenden dolayı bebeklerin yaşına uygun belirli bir kiloya ulaşmaları, ergenlik dönemine kadar sürebilmektedir.

Prematüre bebek takip edilirken, öncelikle genel sağlığı, ne kadar büyüdüğü, nasıl beslendiği, aşıları ve nasıl uygulandığı değerlendirilir. Bunların yanında kronik hastalıkların oluşup oluşmadığı, beslenme, görme, işitme, konuşma, öğrenme yetisinin ne durumda olduğu, anlama bozukluklarının olup olmadığı, kas iskelet sisteminin gelişim bozukluğu, davranış bozuklukları, dikkat eksikliği, gibi gibi durumların durumu gözlenir ve tedavileri uygulanır.

Prematüre Bebeklerin Bakımı Önemli

Hastaneden eve getirilen prematüre bebeklerin beslenmesi, uyku düzeni, solunum takibi gibi enfeksiyonlara müsait olan durumlar sürekli kontrol altında tutulmalı. Tırnak ve cilt bakımı, ağız, göz ve burun bakımında ebeveynler daha dikkatli olmalıdır.

Prematüre bebeklerin bağışıklık sistemleri tam gelişmediği için gelen ziyaretçilerin hassas davranması konusunda dikkat edilmelidir.

Enfeksiyonların bulaşmasında el temizliği en büyük etkenlerden biridir. Prematüre bebeğe dokunmadan önce, el temizliği mutlaka yapılmalı, bir kat daha ayrı özen gösterilmelidir. Eğer herhangi bir sorun olursa, hemen doktora başvurulmalıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anne, bebekler, prematüre, sütü, ıçin, İlaç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebeğinizin Beyin Gelişimi İçin Anne Sütü Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 11 Kasım 2012 19:13
Keçi Sütü Anne Sütü Kadar Yararlı Liaaa Çocuk Sağlığı 0 14 Haziran 2012 15:18
Çocukların Sağlığı İçin Anne Sütü AnqeL Aile Evlilik ve Çocuklar 0 14 Haziran 2012 04:11
Anne Sütü Alan Bebekler Daha Zeki pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 0 16 Kasım 2011 19:08
Anne Sütü Doğal Ağrı Kesici İlaç Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 0 08 Temmuz 2008 20:00