IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Kasım 2018, 15:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocukların okul sonrası aktivitelere katılmaları için 6 neden




Okul sıralarında vakit geçiren çocuklarımızın, okul dışında da faaliyetlere katılmaları, onlara avantajlı bir gelecek sunuyor. İşte okul dışında spor, sanat gibi alanlarda faal olan çocuklardaki 6 olumlu değişim..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çocuklarımız için en iyisi olsun isteriz. Onların küçük yaşta edinecekleri becerilerin ileride avantaja dönüşeceklerinin farkında olan anne-babalar olarak, onlar için neler yapabileceğimizi sorgularız. Ders dışı etkinliklerin, çocuklar üzerindeki olumlu sonuçlarını gösteren bir çok çalışma mevcut. İşte, sizi bu konuda daha çok ikna edecek, ders dışı aktivitelerin 6 önemi:

Karar verme becerileri artar

Çocukları henüz, okul sonrası bir aktiviteye katılmamış olanlar, öncelikle, çocuklarının neyi sevip sevmediği konusunda onlara fırsat tanımalılar; çünkü bu sayede çocuklar kendilerinin neleri sevdiği konusunda bir öz farkındalık kazanarak karar verme becerilerini geliştireceklerdir.

Kendilerine güvenleri gelişir

Çocuklar, ilgilendikleri şeylerle meşgul olduklarında, bu durum öz güvenlerini arttırır. Tıpkı biz büyükler gibi, ilgilendikleri bir alanda sahip oldukları bilgilerle, yaşam boyu emin adımlarla ilerlerler.

Sosyalleşirler

Okul sonrası etkinlikler, çocuklara sınıf dışında da sosyalleşme fırsatı vererek, onların belirli bir sosyal yapıdan daha fazlasını görmelerini sağlar.
Sosyal etkileşimde bulunmak için daha fazla zamana sahip çocuklar, ileride sosyalleşme konusunda da daha az sıkıntı çekerler.

Dostluklar kurarlar

Sınıf ortamında kurulan arkadaşlıklar her ne kadar önemliyse, okul dışında da çocukların arkadaş edinmeleri önemlidir. Kendi akranlarıyla farklı ortamlarda da iletişime geçebildiklerini görmeleri sayesinde, arkadaşlarını seçme ve arkadaşlık kurma konularında daha başarılı olurlar.

Hevesleri artar

Okul sonrası aktivitelere katılan çocuklar, eğlendikleri kadar öğrenirler de. Belirli bir gelişim içinde olmaları onlara motivasyon katar. Zayıf notlar, saldırganlık, madde bağımlılığı gibi olumsuzluklar, belirli bir motivasyona sahip çocuklarda daha az görülür. Bu yüzden, çocukların kendi ilgi alanlarını keşfedip yaptıklarından keyif almaları onlar için oldukça önemli.

Takım çalışmasını öğrenirler

Okul sonrası faaliyetlerin bazıları için geçerli olabilecek “takım çalışmaları” sayesinde, çocukların problem çözme, iletişim ve stratejik düşünme becerileri gelişmiş olur.

Peki ya çocuğunuz aktivitelere katılmak istemezse?

Çocuklarınızın, okul sonrası aktivitelere katılıp katılmayacaklarına bırakın kendileri karar versinler. Sonuçta, gerçekten yapmak istemedikleri bir şey için onları zorlamak pek bir yarar sağlamayacaktır. Siz sadece onlara yol gösteren anne-babalar olarak, onları, katılabilecekleri aktiviteler konusunda öncesinde şevklendirmeyi düşünebilirsiniz.

Çocuklarınızın çok farklı ilgi alanları olabileceğini unutmayın. Okul sonrası aktivite olarak spor yapmak istemeyen bir çocuk belki de satranç oynamaktan daha fazla keyif alacaktır. Bu yüzden, çocuklarınıza sevdikleri şeyleri bulma konusunda zaman tanıyın. Bazen bazı şeyleri denerler ve ardından vazgeçerler. Kendilerini zaman içerisinde tanımaları açısından bunun böyle olması oldukça doğal.

ALINTI

__________________

hєrkєs kusurlαrı ílє kusursuzun pєşíndє..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aile, cocuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Okul Önlerinde Bekleyip Küçük Erkek Çocukların Fotoğrafını Çeken Tacizci Sapık Yakalandı UzmaN Haber Arşivi 1 02 Mayıs 2018 12:37
Üstün veya Özel Yetenekli Çocukların Okul Öncesi Dönemde Gözlenen Özellikleri Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 20 Ocak 2012 22:04
Atatürkün Okul Hayatı ve Sonrası YapraK Tarih 0 13 Mart 2010 19:23