IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Aralık 2018, 04:57   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuğunuza vücuduyla barışık olmayı nasıl öğretirsiniz?




Çocuğunuza vücuduyla barışık olmayı nasıl öğretirsiniz?


Vücudumuza dair algımız hayat kalitemiz açısından belirleyicidir. Kültürün dayattığı güzellik algısının çocuklarımızın hayatını zorlaştırmaması için onlara rehberlik edebiliriz.
Kızınız çok kilolu olduğunu mu düşünüyor? Oğlunuz yeterince kaslı olmadığı konusunda endişeli mi? Olumsuz bir vücut algısına sahip olmak, beslenme bozukluklarının tanımlayıcı karakteristiklerindendir. Ayrıca aşırı kilolu çocukların deneyimledikleri sosyal ve duygusal güçlüklere katkıda bulunur. Çocuklar kendi bedenlerini sevmediklerinde, sağlıksız diyetlere ya da kusmak gibi yöntemlere başvurabilirler. Hatta tamamen pes edip kilo almaya başlayarak diğer çocuklardan ve aktivitelerden uzak durabilirler. Beden algısı, özellikle de çocukluk döneminde özgüven gelişiminin önemli bir parçasıdır. Fazla kilolu ya da zayıf olduğunuzu düşünürken kendinizi iyi hissetmek, pek de kolay bir şey değil.

Çocuğunuzun kilo aldığından endişelenen bir ebeveynseniz eğer, çocuğunuzu kendini kötü hissetmesine sebep olmadan kilo vermeye nasıl teşvik edebilirsiniz?

Bir çocuğu diyete başlatmak ya da şaka yollu bile olsa kilosu hakkında yorum yapmak iyi sonuçlar doğurmaz. Kilo konusunda konuşmaktansa, sağlıklı beslenmeye ya da keyif verici fiziksel aktivitelere yönlendirmek daha doğru bir yöntemdir. Birçok zayıf çocuk da beslenme ve egzersiz alışkanlıklarını geliştirebilir; dolayısıyla aşırı kilolu çocuğunuzu, kendinden daha zayıf kardeşleri varsa eğer, onlardan ayırmamış olursunuz.

Yapabileceğiniz en yardımcı şeylerden biri, kendi vücudunuz hakkında nasıl hissettiğinizi değerlendirmektir.

Memnun değilseniz, fazla kilolu olduğunuz düşünüyor ya da vücudunuzun bazı bölgelerinden hoşlanmıyorsanız, tatminsizliğinizi göstermediğinizden emin olun. Örneğin kız çocukları annelerinden “Bu, kalçalarımı büyük gösteriyor mu?” gibi şeyler duymamalı ya da babalar oğullarının yanında kendi bira göbekleri hakkında negatif yorumlarda bulunmamalı. Vücudunuzdan hoşlanmıyorsanız eğer, kendi beden algınızla ilgili profesyonel bir destek alma vaktiniz gelmiştir; unutmayın çocuklar sizin ne dediğinizi değil nasıl olduğunuzu kopyalarlar.

Mesela pozitif bir değişim sağladığınızda gururunuzu ifade etmekten kaçınmayın. Bırakın çocuğunuz sizden spor yaptığınız ya da sağlıklı gıda tercihlerinde bulunduğunuz için memnun olduğunuzu duysun.

Kızınız ergenliğin eşiğindeyse, hele de bu döneme biraz erken giriyorsa, şekillenen bedeninin kilo aldığının kanıtı olduğunu düşünmeye başlayabilir. Vücudundaki değişimlerin kilo aldığının değil, bir kadına dönüştüğünün işareti olduğunu anlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Çocuğunuz vücudunun belirli bir bölgesi yüzünden stres altındaysa eğer, ona beden şeklinin çoğunlukla kalıtsal olduğunu açıklayın. Kilo vermek, geniş kalçalar üzerinde çok az bir etkiye sahip olabilir. Çocuğunuzun, “mükemmel” bir vücuda sahip olmaksızın dahi sağlıklı ve çekici olabileceğini anlamasına yardımcı olun. Güçlü kolları ya da güzel gülüşü gibi çekici özelliklerine vurgu yaparak hoşuna gitmeyen diğer bölgelerine minimum düzeyde odaklanmasını sağlayabilirsiniz. Benzer figüre sahip olup yine de çok sevilen bir arkadaşından ya da bir aile üyesinden de bahsedebilirsiniz. Genetik, bedenimizi ne kadar değiştirebileceğimizi sınırlandırabilir; ancak onun hakkındaki düşüncelerimizi belirleyemez.


Haberturk

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cocuk, vücuduyla barışık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuğunuza hayvanları nasıl sevdirirsiniz Violent Aile Evlilik ve Çocuklar 0 05 Kasım 2013 16:19
Çocuğunuza Veli Olmayı Öğrenmek Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 30 Ekim 2012 18:03
Çocuğunuza nasıl “hayır” demelisiniz Violent Aile Evlilik ve Çocuklar 0 05 Temmuz 2012 11:18
Çocuklarınıza odalarını toplamayı nasıl öğretirsiniz PassioN Çocuk Sağlığı 0 03 Nisan 2012 22:04
Çocuğunuza Ödev Yaptırmayı Sevdirebilirsiniz! Nasıl mı YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 13 Mart 2010 18:39