IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Haziran 2019, 21:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuğunuzla İlişkide ve İletişimde Kalmak…




Ergenlik dönemindeki gençlerin, kendilerini bunalmış hissettiklerinde bizimle problemlerini konuşmak yerine yalnız kalmayı ve kendilerini izole etmeyi tercih etmelerinin sebebi belki de çok eskilerde saklıdır. Bebekliklerinde ve ilk çocukluk dönemlerinde, sıkıntılı bir durum yaşadıklarında, bu durumla baş etmelerine yardım etmek yerine, onları bu durumdan uzaklaştırmayı tercih etmemiz belki de buna sebep olmuştur.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Çocuklarımız küçükken ve duygularını anlamaya ve kontrol etmeye çalışırken, aslında duygularını tam olarak ifade edemezler. Bir şeyleri etrafa atarlar, sinirlenip bağırırlar, ağlarlar ve küserler. Bütün bunlar onların bizimle iletişim kurma yollarıdır. Duygularını ve hissettiklerini anlayabilmeleri, organize etmeleri ve sağlıklı yollarla ifade edebilmeleri için yardıma ihtiyaçları var. Ve diğer taraftan toplum bize onları cezalandırmak gerektiğini söylüyor: odasına yollayın, bir süre yalnız bırakın, işe yaramıyorsa dövün….

Bu yollarla onlara, duygularını ve hissettiklerini ifade etmemeleri ve dışarıda yansıtmamaları gerektiğini öğretiyoruz. Sızlanma! Şikayet etme! Hissettiklerin yanlış! Sessiz ol!

Eninde sonunda, duygularını ifade etmeyi bırakacaklar çünkü onlara tekrar tekrar susmalarını ve onları duymak istemediğimizi söyledik. Ve onlar bütün bu süreç boyunca, yalnız başlarına baş etmeye çalıştılar. Odada yalnız başına, sandalyede ve sınıfın köşesinde yalnız başına…

Sonra büyüyorlar ve ergenlik dönemine giriyorlar. Biz ise onlardan gelip bizimle konuşmasını ve dertlerini, sıkıntılarını bize güvenip paylaşmasını bekliyoruz. Yani artık bunun normal olduğunu bilmelerini bekliyoruz onlardan. Halbuki onlar, bilinçdışında bunun tam tersini taşıyorlar çünkü büyürken böyle öğrendiler.

Çocuğunuza hissetme özgürlüğü verin. Onlara hissettikleri duyguların gerçek olduğunu ve büyük küçük her birini ne kadar önemsediğinizi ifade edin. Ve sizin onu dinlediğinizden ve duyduğunuzdan emin olmasını sağlayın

Pek yakında, boya kalemlerindeki kırılmalar daha büyük ayrılıklara, kalp kırıklıklarına hatta depresyona dönüşecek. Sorunlar ne kadar küçük olursa olsun, sizin onu daima dinlemek istediğinizi bilmesini istersiniz. Çünkü siz onların güvenli bölgesi ve korunaklı alanısınız.
Cocuklaringelisimi

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cocuk aile, cocuk psikolojisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İletişimde çatışma nedenleri? Amelia Kişisel Gelişim 0 27 Mart 2014 21:28
İletişimde öncelikler Zen Kişisel Gelişim 0 23 Kasım 2012 22:54
İnsanlarla İletişimde 102 Kural Sihir Serbest Kürsü 1 28 Kasım 2011 18:00
İletişimde açık ve net olun. Ay Fıkra 2 11 Mayıs 2010 16:31
Çocuğunuzla İletişim Kurabilmek YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 05 Mart 2010 03:29