IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sarya

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Aralık 2020, 12:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuğunuz, Öğütlerinize Değil Yaptıklarınıza Bakar




Ebeveynlik, hayatınız boyunca üstleneceğiniz en karmaşık rollerden biridir. Çünkü çocuk sahibi olmak, getirdiği aşırı mutluluğun yanında çocukların eğitimi ve kişisel gelişimi açısından sürekli bir emek gerektirir. Anne baba olarak, çocuğunuzun üzerinde en büyük etkiye sahipsiniz.
“Çoğu çocuk söylediklerinizi duyar, hatta bazıları söylediklerinizi yapar; ama bütün çocuklar yaptıklarınızı yapar.”
Gerçekten, büyüdükçe fark edersiniz ki çocuğunuz sizin davranışlarınızı taklit etmeyi seçecek ve hatta sahip olduğunuzun farkında bile olmadığınız davranışları fark edecektir ve o andan sonra, size kendinizi gösterecektir. Anne baba olmak, kendi hayatlarını şekillendirebilmek üzere yeterince farkındalık sahibi olmaları için çocuğunuza örnek olmak demektir.
Belirleyici çocukluk ve ilk yetişkinlik yılları
Çocukluk ve ilk yetişkinlik, hem çocuğun hem de anne babasının hayatı için pek çok zorluk getirir. Bunlar, bir kişinin bir ailenin parçası olmaya, ailenin adet ve kültürünü tanımaya başladığı aşamalardır ve kişinin gelecekteki diğer ve prensiplerini şekillendirebilir.



Anne babadan gelen eğitime ek olarak, çocuğun daha sonra okulda tanıştığı arkadaşlarından, öğretmenlerinden vs. öğrenecekleri de vardır. Çocuğunuz bu sosyal çevrelerden gördükleri davranışları ve başkalarının örneklerinden çıkardıklarını öğreneceklerdir.


Öğüt, eylem eşliğinde olmalı

Çocuklar her şeyi fark eder. Dolayısıyla, söylediğiniz her şeyin ardından eylem gelmelidir: anne baba olarak onlara bir konuda öğüt verip başka türlü davranıyorsanız, söylediklerinizden ziyade yaptıklarınıza dikkat edecektir. Çocuğunuzun söylediklerinizden farklı davrandığınız ya da onlara örnek olmadığınız için sizi suçlayacağı birçok zaman olacak. Bu durum, kendi zayıflık ve kusurlarınızı fark etmenize yardımcı olacaktır.
“Söz ikna eder ama eylem etkiler. Çocuklarınız sizi dinlemiyor diye üzülmeyin, bütün gün sizi gözlemliyorlar.”
– Kalkütalı Rahibe Teresa
Dolayısıyla, çocuğunuzun öğrenmesi için tutarlılık esastır: Duydukları ve gördüklerinin tutarlı olduğunu anlarsa, kendi kişilik ve psikolojisini buradan geliştirecektir. Çocuğunuz size hayrandır ve şüphe duyduğunda sizin yansımanızı kendi aynasında görür.




Daha önce de söylediğimiz gibi çocukların eğitimi çok karmaşık bir görevdir. Dikkatlerinin sürekli üzerinizde olduğunu ve yaptığınız her şeyin onaylarından geçeceğini bilmek, insanın gözünü korkutur. Çocuklarınızın öğrendiklerinin çoğu, sizin onlara öğrettiklerinizdir. Bu yüzden, şu bilgiler çocuklarınızı eğitirken size rehberlik edebilir:
İlk olarak, günlük rutinden faydalanmak önemlidir: Merhaba demek, masada yemek yeme kuralları, plan ve okul ödevi vs. çocuğunuzun davranışlarında sorumluluk sahibi olmalarına yardımcı olabilir.
İletişim, ebeveyn-çocuk ilişkisinde bir diğer temel unsurdur. Çocuğunuzla birbirinizi daha iyi tanımak için jest ve mimikler, kelimeler kullanın.
Bir diğer önemli konu, kurallardır: açık ve tutarlı kurallar koymalısınız ve açıklama getirmelisiniz. Çocuğunuzun onları sevdiğinizi anlamaları ama diğer yandan da belli kurallarauymaları gerektiğini bilmeleri önemlidir. Onlara şefkat gösterin ama ciddi olduğunuzu da anlamalarını sağlayın.
Çocuğunuza öğüt verme değil de örnek olarak öğretme yoluna gittiğinizde, hata yapabilirsiniz. Ama unutmayın, her kes hata yapar ve sizin de hata yapma hakkınız vardır: çocuğunuz, hayatta hataya yer olduğunu bilmeli.
Hatalarımızı tanır ve hatalarımızdan ders çıkarmanın pozitif tarafını gösterirsek çocuklarımız, bu hatalardan tecrübeler elde edildiğini görürler. Bu, çoğu kez karmaşık bir iştir ama affedilmeyiistemek kadar da kolaydır.
“Öyle bir şekilde yaşayın ki çocuğunuz adalet, ilgi ve dürüstlüğü düşününce sizi düşünsünler.”
– H. Jackson Brown

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 17 Aralık 2020, 13:02   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Çocuğunuz, Öğütlerinize Değil Yaptıklarınıza Bakar




Ailede Ne gorurse o.. derler ya
Aynen

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
Çocuğunuz, öğütlerinize değil yaptıklarınıza bakar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ben Dolunaya Bakar Bakar Utanırım Sır Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 20 Nisan 2010 21:48