IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Gülümse
  • 1 Post By Tanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2021, 01:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocukların Hayal Gücünü Geliştirmek İçin 27 Yol




Çocukların içten gelen merak duyguları vardır ve beş duyularıyla dünyayı keşfetmek isterler. Onlardaki bitmek bilmeyen bu merakı destekleyen, yaratıcılıklarını ve zihinlerini geliştiren pek çok yöntem var. İşte, hem çocuğunla arandaki bağı kuvvetlendirecek hem de onun hayal gücüne katkıda bulunacak eğlenceli yöntemler!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

1. Birlikte Börtü Böcek Avı

Çocuğunla birlikte dışarıda eğlenmeye ne dersin? Onunla börtü böcek avına çık. Bunun için bahçeye ya da yakınlardaki bir parka gidin. Birlikte bir böcek yakalayıp kavanoza koyun (kısa süreliğine). Böylece minik çocuğunun böcek nasıl hareket ediyor, kaç bacağı var, gözleri nerede vb. pek çok şeyi gözlemleyerek öğrenme fırsatı olacak. Bu gözlem sırasında yanınıza büyüteç almayı unutmayın.

2. Hayatını Çiçeklendirin!

Etrafındaki her yeri oyun alanına çevirebilirsin. Bahçeden topladığın çiçekleri düzenlerken, çocuğundan sana yardım etmesini iste. Yaprak, renk ve kokularındaki farklılıkları keşfetmesini sağlayın.

3. Bulutları Birlikte Şekillendirin

Çocukların sınırsız bir hayal gücü var. Sen de yaratıcılığınla onun hayal gücünü ateşleyebilirsin. Birlikte bulutların oluşturduğu şekillere bakarak ya da gökyüzüne doğru uzanan yapraklar hakkında konuşarak sıcak bir günün tadını çıkarın. Ona şekilleri nelere benzettiği hakkında sorular sor ve vereceği cevapları gör. Bunu eğitici bir oyuna dönüştürerek birlikte çok eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

4. Duygularını Ortaya Koymasına İmkan Tanı

Dokunarak sanat yapmak, alınan hazza yeni bir boyut katar. Streç filmin altına boya damlatıp yayılmasını izleyebilir ya da kuruduğunda parlayan mısır şurubuna gıda boyası karıştırarak kullanabilirsiniz. Onu resim yapmaya teşvik et. Her şeyi kendi elleriyle deneyimleyerek resim yapması, içindeki duyguların açığa çıkmasını sağlayacak ve çocuğunun hoşlandığı renkleri görmeni sağlayacak.

5. Makasına Kuvvet

Makaslarla değişik şekiller kesip bunları bir kağıda yapıştırarak kolaj yapmak, çocukların çok hoşuna gider. Kullandırdığın makasın emniyetli olmasını sakın unutma. Çocuklar yırtma işini de çok severler. Öyleyse çocuğundan bir gazeteyi yırtıp parçalamasını iste. Daha sonra evde top olarak kullanabilmek amacıyla bunları bir kağıt torbanın içine koyabilirsin.

6. Tişörtleri Renklendir

Sırada çok eğlenceli bir oyun aktivitesi var, tişört baskısı! Tişörtlerin üzerine el ya da ayak izlerinizi basarak, babacığa ve miniğinin arkadaşlarına harika hediyeler hazırlayabilirsiniz. Temizlik sürecini kolaylaştırmak için su bazlı boya kullanmayı unutma.

7. O Bir Klasik: Hamur Oyunu

Çocuğunun el becelerini geliştirmek için birlikte hamur oynayın. Gökkuşağı hamuru yapmak için iki renk hamuru birbirine karıştırın. Farklı şekiller yapmasını kolaylaştırmak için kurabiye kalıplarını kullandırabilirsin. Bu tarz beceri oyunlarıyla onun eğlenmesini sağlarken yaratıcılığını da geliştirmiş olacaksın.

8. Sıvı mı Katı mı?

Bir kasenin içinde mısır unu ve suyu karıştırarak birlikte çamur kıvamında bir hamur hazırlayın. Karışımın parmaklarınızın arasından su gibi akışını izleyin. Sonra ellerinizi birbirine vurup karışımın ellerinizde katı hale gelişini hissedin. Tek bir hareketle karışımın sıvıdan katıya geçişi onu hayrete düşürecek.

9. Kaptan Batıyor muyuz?

Gelelim bir diğer eğitici oyuna. Çeşitli nesneler toplayıp çocuğundan hangilerinin yüzeceğini, hangilerinin batacağını tahmin etmesini iste. Bir kova suyun içinde bu tahminleri test edebilirsin.

10. Banyo Challenge

Minik yavruna farklı boyut ve şekillerde çeşitli kaplar ver. Ondan suyu bir kaptan diğerine aktarmasını iste. Böylece suyun tamamının bir kaba sığıp sığmayacağını gözlemleyecek. Bunu keyifli bir oyuna çevirerek banyoları eğlenceli hale getirebilirsin.

11. Mıknatıslar Çok Çekici

Çocuğuna mıknatıslı oyuncaklar al ve ona mıknatısların gücünü göster. Mıknatısların birbirini itip çektiklerini gördüğünde çok şaşıracak.

12. Güneşe Seyahat

Ufaklığı güneşle buluşturmanın vakti geldi. Birlikte anahtar gibi küçük bir objeyi, siyah bir kağıdın üzerine koyup birkaç saatliğine parlak güneşin altında bırakın. Siyah alan dışında kağıdın geri kalanı solacak. İşte elinde güneş ışınlarının gücünü gösteren kanıt!

13. Bir Şişe İki Ayrı Güç

Bir şişenin yarısına mavi boyalı su koy, geri kalanını mutfakta kullandığın sıvı yağ ile doldur. Kapağını sıkıca kapatıp, çocuğunun bununla oynamasına izin ver. Böylece su ve yağın birbirine karışmadığını keşfedecek.

14. Kurabiye Çocuk

Basit geometrik şekillerde kurabiye kalıpları alın. Bunları bir krep ya da hamur ile deneyin. Çıkardığınız şekiller hakkında konuşup bunları karşılaştırın. Birlikte bir şekil çıkarmayı deneyerek çocuğunla eğlenebilirsin.

15. Şarkılarla Say

Çocukların sevdiği şarkıların çoğu, onların yeni yeni filizlenmeye başlayan sayısal becerilerini güçlendirir. “On parmak” ya da “Beş küçük ördek” gibi sayılarla ilgili çocuk oyunları şarkıları, ritmik sayma ve basit toplama konusunda yardımcı olur.


16. Benzerini Bul Bakalım

İkili objeleri (Tencere, kapak ve fırça gibi malzemeler kullanabileceğin gibi bunun için eğitici oyuncaklar da satılıyor.) gruplara ayırarak, çocuğundan eşlerini bulmasını iste. Böylece nesneler arasındaki ilişkileri görebilecek. Bu tarz zeka oyunlarıyla onun zihinsel gelişimine katkıda bulunabilirsin.

17. Küçük Hikayeci

Anneler genellikle çocuğun hayal gücünü geliştirmek için kitap okurlar. Yazı yazmaya başlamadan önce çocuğunun yaratıcı yazarlık becerilerini test et. Ona kitap okumak yerine kendisinden sadece resimlere bakarak bir kitabındaki hikayeyi anlatmasını iste.

18. Konuşan Çoraplar

Eski çoraplara gözler yapıştırıp kuklalar yaparak bunlarla bir oyun canlandırın. Ayrıca eldivenlerin uçlarını kırpıp süsleyerek parmak kuklaları yapabilirsiniz.

19. Maskeli Kahraman

Biraz eğlenceli oyunlara ne dersin? Farklı rollere ve kişiliklere bürünebilmesi için çocuğunu çılgın kıyafetler ve kostümler giymeye teşvik et. Böylece oyunculuk ve hayal kapasitesini test etmiş ve geliştirmiş olursun.

20. Biraz Boya Biraz Sim ve Biraz Sihir

Resim boyamanın pek çok farklı ve ilginç yöntemi var. Ona boyaması için çeşitli desenler kesip ver. Yapıştırıcıyla resim çizip ona üzerine dökmesi için kum ya da sim ver, bu çok hoşuna gidecek.

21. Küçük Da Vinci

Çocuğunla birlikte resim sergisine gitmek için asla erken değil. Ondan gördüğü şeyi anlatmasını iste. Bakış açısındaki farklılıklara çok şaşıracaksın.

22. O Bir Rockstar

Evdeki pek çok malzemeden müzik ve perküsyon aletleri yapabilirsin. Mutfak aletleri bunun için birebir. Evinde çeşitli enstrümanlar varsa onları da kullanabilirsin. Her iki şekilde de bunlarla değişik sesler çıkarması için minik yavrunu destekle.

23. Oyuncak Ayıcık Tatilde

Çocuğunla birlikte “Diyelim ki ayıcık tatile gidiyor.” oyunu oyna. Ayıcığın ihtiyaç duyacağı eşyaları valize yerleştirmesine yardımcı ol. Ayıcığın tatile nereye gittiğini, oraya nasıl gideceğini ve nerede kalacağını sorarak ufaklığın hayal gücünü ölçebilirsin.

24. Yumruklarını Sık Rocky

Bir buzdolabı poşetini temiz saç jölesi, sim ve konfeti ile doldur. Bunun dokusu minik kaşifin çok hoşuna gidecek. Eline alıp sıkacak, ezecek ve farklı farklı desenler yapmak için içindekileri oynatıp duracak. Stres topu şeklindeki oyuncaklar da bu aktivite için işini görür.

25. Geleceğin Takı Tasarımcısı

Birlikte uzun bir ipe büyük büyük boncukları dizmek, çocuğunun motor becerilerini geliştirmek için birebir. Bu şekilde çocuğunun, tasarım bakış açısı kazanmasını da desteklemiş olursun.

26. İçindekini Bil Bakalım

Plastik içecek şişelerini mısır, pirinç ve küçük çakıl taşlarıyla doldurup şişelerin üzerine çorap geçir. İçinde ne olduğunu tahmin etmeden önce çocuğunun farklı sesleri test etmesine izin ver. Özellikle sen mutfakta yemek yaparken oyalanması için iyi bir yöntem.

27. Oyuncağın Elimde Küçük Sherlock!!

Önüne çeşitli nesneler koyarak çocuğundan hangisini sakladığını bulmasını iste. Bu, hafızasının yanı sıra çocuğunun gözlem gücünü de artırır. Nesilden nesile geçen "Hangi elimde?" oyununu da deneyebilirsin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
...

ALINTI


Konu Gülümse tarafından (25 Aralık 2021 Saat 01:25 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Aralık 2021, 19:56   #2
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Çocukların Hayal Gücünü Geliştirmek İçin 27 Yol




Süper bir paylaşım emeğinize sağlık hanımefendi

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
anne, baba, cocuk, ebeveyn, gelisim, hayal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kas Geliştirmek İçin Öneriler Sanem Ah Erkekler 0 21 Ekim 2018 21:53
Çocukların Hayal Dünyası Lcia Aile Evlilik ve Çocuklar 0 07 Kasım 2014 16:28
Türk Mucitlerinden Hayal Gücünü Zorlayan Rhytia Haber Arşivi 0 17 Mart 2014 15:01
Zeka Geliştirmek İçin 5 Yöntem Süslü Ödev ve Tezler 0 15 Ocak 2010 11:02
Stilinizi Geliştirmek İçin Öğütler YapraK Ah Erkekler 0 01 Nisan 2009 04:08