IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Haziran 2022, 11:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocukların diş fırçalamaktan kaçma nedenleri




Çocukların diş fırçalamaktan kaçma nedenleri

Ebeveynliğin ortak mücadelelerinden biri, dişlerini fırçalamayan çocuklara alışkanlık kazandırmaktır. Ebeveynler için yorucu olsa da, çocukların diş fırçalamaya karşı direndikleri ve mücadele ettikleri aşamalardan geçmeleri çok normaldir. Çocuklar için günde iki kez yumuşak bir diş fırçası kullanarak iki dakika fırçalamaları büyük önem taşır.

Çocuklar dişlerini fırçalamak istemediğinde bunun birçok nedeni olabilir. İşte en yaygın nedenler:

Kontrol ve bağımsızlık

Gelişimleri boyunca pek çok farklı aşamada çocuklar, kendi kendini kontrol etme isteği dönemlerinden geçerler. Küçük yaşta ilk kez bağımsızlıklarını geliştirdiklerinde, erken okula gittiklerinde ve ergenlik döneminde çocukların kontrol/bağımsızlık kazanmak istemeleri çok yaygındır. Bununla birlikte çocuklara 9 yaşına gelene kadar ebeveyn gözetiminde beraber diş fırlama alışkanlıklarını sürdürmeleri önerilmektedir. Dirençli çocukların, ebeveynleri ile hareket ettiklerinde uyum sağladıkları gözlenmiştir.


Hijyeni anlamamak veya önemsememek

Çocuklar genellikle kişisel hijyenine dikkat etmez ve ağız kokusunu fark etmezler. Diş fırçalamanın faydaları ve ağız sağlığını önemi anlatılmalıdır. Korkutma yöntemi kullanılmamalıdır.

Duyusal sorunlar

Çocukların dişlerini fırçalaması söz konusu olduğunda üstesinden gelinmesi zor bir konu duyusal sorunlardır. Dokunmaya veya hissetmeye aşırı duyarlı olan bir çocuk, genellikle fırçalamaktan hoşlanmaz veya buna izin vermez.

Çocukları diş fırçalamaya alıştırmak için yaygın taktikler

Tutarlılık ve Sabır

Diş fırçalama ömür boyu sürecek bir maratondur. Çocuğunuz diş fırçalamaya direnç gösterdiğinde sabırla önemini anlatmaya ve beraber diş fırçalamaya devam etmelisiniz.

Ödül

Diş fırçalamanın kabulüne ve katılımına bağlayabileceğiniz küçük bir ödül çok etkili bir stratejidir. Bir örnek, birçok ebeveynin küçük çocuklarına sadece dişlerinin fırçalanması durumunda belirli bir uyku kitabı okumasıdır. Diğer bir motivasyonda bir takvim üzerinde dişlerin fırçalandığı günlerin işaretlenmesi ve o ay içinde boş geçen gün olmadığında çocuğa ufak bir ödül verilmesidir. Bu ödül çok sevdiği bir yemeği hazırlamak olabilir.

Korku Motivasyonu

Konu diş fırçalamaya geldiğinde korku, çocukları motive etmek için genellikle yararlı bir araç değildir. Bu ilerde çocuğunuzun diş tedavilerinde fobi oluşturmasına sebep olur. Bu taktiği uygulayan birçok ebeveyn ilerleyen yıllarda bunun için pişmanlık duyar. ‘’Dişlerini fırçalamasan diş hekimine gitmek zorunda kalırsın’’ gibi diş hekimine gitmenin kötü bir şey olarak gösterildiği korkutma taktiği yerine ‘’dişlerini fırçalarsan diş hekimi kontrolüne gittiğimizde işimiz kısa sürer’’ gibi pozitif motivasyonlar faydalı olacaktır.


Konu çocuklar ve diş fırçalama olduğunda anlaşılması gereken en önemli şey tutarlılıktır. Çocuğunuz diş fırçalama alışkanlığını kazanana kadar sabırlı olmalısınız

Pembenar

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkeklerin evlilikten kaçma nedenleri! Tanem Aile Evlilik ve Çocuklar 0 06 Ekim 2018 01:18
Erkeklerin evlilikten kaçma nedenleri! PySSyCaT Ah Erkekler 4 26 Ağustos 2018 12:45
Çocukların Dünyası; Oyunun önemi ve çocukların gelişimine katkısı Ecrin Okul Öncesi Oyunlar 0 10 Şubat 2016 02:52
Günümüzde Çocukların Psikiyatra Gitme Nedenleri Nelerdir? AngeL Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Aralık 2015 19:02