IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Eylül 2022, 14:10   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bebeği ağlamaya bırakmak




Bebeği ağlamaya bırakmak




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılan yeni bir araştırma, bebeğinizi tek başına ağlamaya bırakmanın yararlı olduğunu gösteriyor.

Bazen bebeğinizin küçük çığlıklarını dinlemek zor gelir, bu yüzden muhtemelen hemen beşiğine koşarsınız. Bununla birlikte, yeni bir çalışma, bebeğinizin tek başına ağlamasına izin vermenin aslında yararlı olduğunu ve göründüğü kadar korkunç olmadığını gösteriyor.


1. Herhangi bir yan etkisi yoktur
The Journal of Child Psychology and Psychiatry tarafından yapılan araştırma, bebekleri ağlatmanın hiçbir olumsuz sonucu olmadığını ortaya koydu. Deney sırasında, bebek gelişimi üzerinde hiçbir davranışsal etki bulunmadı. Ek olarak, bebek - anne bağlanmasını hiçbir şekilde kötüleştirmedi. Özetle, bir bebeği birkaç kez ağlamaya bırakmak pek çok kişinin düşündüğü kadar zararlı değildir. Anne-bebek bağı ne zaman kurulur? yazısını okumak için tıklayınız...

2. Daha iyi uyurlar
Başka bir araştırma ise, geceleri ağlamaya bırakılan bebeklerin daha iyi uyku düzeni olduğunu ortaya koydu. Deneyde bebekler 2 gruba ayrıldı: Kademeli soyu tükenenler (ağlamaya bırakılanlar) ve yatmadan önce solanlar (yatağa yatırılanlar). Gözlemlere göre, ilk gruptaki bebekler daha az uyandılar ve genel olarak daha hızlı uykuya daldılar.

3. Kendilerini kontrol ederler
Bebeğinizin ihtiyaçlarına hemen cevap vermemek, ona kendi kendine sakinleşmeyi öğretebilir. İlk çalışmayı yöneten profesör Dieter Wolke, müdahaleye karşı tavsiyede bulunuyor. Bebeklerin kendilerini sakinleştirmeyi öğrenmek için biraz yalnız kalmaya ihtiyaçları olduğunu söylüyor. Bir kez alıştıklarında, sadece gündüzleri değil, geceleri de kendi kendilerini düzenleyebilirler.

4. Kendilerini sakinleştirmeyi öğrenirler
Bazen bir bebek o kadar aşırı uyarılır ki fazla enerjiyi bırakmanın en iyi yolu onu ağlamasına izin vermektir. Ayrıca, bir çocuğun uyanıklıktan uykuya geçişi öğrenmesinin tek yolu budur. Bebekler kendi kendini yatıştırma becerilerini uygular ve bunu oldukça hızlı bir şekilde yaparlar. Çoğu ebeveyn, sonuçları zaten üç veya dört gecede görür.

5. Daha az öfke nöbetleri geçirirler
Ağlamaya bırakma yöntemi, çocukların daha az titiz ve yaramaz olmalarına yardımcı olduğuna inanılıyor. Yöntem, bir çocuğun dışarıdan yardım almadan kendini yatıştırmasını gerektirdiğinden, küçükken daha az öfke nöbeti geçirmeleri muhtemeldir. Gün boyunca kendilerini daha mutlu hissedecekler ve yatma zamanı artık sorun olmayacak.

6. Kendi başlarına uyumayı öğrenirler
Bir süre kendi kendine sakinleşmeyi öğrendikten sonra, çocuklar gece uyandıklarında tekrar uykuya dalmakta zorluk çekmezler. Sarılma, sallanma veya ebeveyn yardımına gerek duymazlar. Bebekler geceleri sadece emin olmak için yakınlarda bir ebeveyne ihtiyaçları olduğu zaman ağlayabilir

haberturk

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İrem Derici – Değmezsin Ağlamaya Şarkı Sözleri Sarya H, I, İ, J, K, L 1 16 Ocak 2022 22:30
Gözümde Cümleler Dolu Dolu Ağlamaya Yer Arıyor Düşlerim-sevgi gül ilkan CORDON BLEU Şairler ve Şiirleri 0 31 Mart 2021 15:45
İbrahim Değerli - Ağlamaya Değmezmiş Ebru Şairler ve Şiirleri 0 01 Mayıs 2016 20:12
Niran Ünsal - Ağlamaya Hazır Mısın Blood M, N, O, Ö, P 0 27 Eylül 2014 23:05
Erkekler ağlamaya başladı Feronia Ah Erkekler 2 15 Ekim 2009 20:41