IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ekim 2022, 19:48   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pozitif Ebeveynlik Nedir? Nasıl Pozitif Ebeveyn Olunur




Pozitif Ebeveynlik Nedir? Nasıl Pozitif Ebeveyn Olunur



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Mutluluk verici, heyecan uyandıran ve keyif aldığınız kadar güzel bir olay olan çocuk yetiştirmek her ne kadar kolay gibi görülse de çok zorlu bir süreçtir. Bir ebeveyn olarak çocuklarını doğru yönlendirmek ve çocukların mutlu olacağı bir yaşam imkanı sağlamak zor bir durumdur. Pozitif ebeveynlik ise ebeveynlerin hayatına tam da bu dönemde giren bir davranış ve çocuk yetiştirme olgusudur. Ebeveynlerin eski davranış biçimlerinden ve eski davranış yöntemlerinden sıyrılarak çocuklarının yetişmesinde yeni yöntemler kullandığı ve dünya genelinde benimsenmiş hareketler bütünlüğü olarak da tanımlanmaktadır.

Çocuklar kimi zaman hoşlanmadığınız veya kızdığınız davranışlarda bulunabilirler. Bu durumlarda neden böyle davrandığını bulmaya çalışarak hem davranış nedenini hemde kendinizin çocuğunuza karşı gerçekleştirdiği ve çocuğunuzun bu durumdan hoşlanmadığı bazı davranışları görebilirsiniz.

Pozitif ebeveyn nasıl olunur
Pozitif ebeveynlik eğitimi
Kurallar koyduğunuzda bu kuralları neden koyduğunuzu ve neden yapmaması gerektiğini çocuğunuza anlatmalı ve çocuğunuza bağırmaktan kaçınmalısınız. Çocuğunuz eğer istemediğiniz davranışlarda bulunmaya sürekli devam ediyor ve bu durum sizi çok kızdırıyor katlanılamaz bir hale getiriyor ise bu durumlarda başka bir odaya geçerek olaya ara vermeniz kırıcı olmamanızı sağlayacak ve çocuğunuzun tutumunun değişmesinde etkili olacaktır.

Çocuklarımıza karşı kurallar ve sınırlamalar koyarken nedenleri ve sonuçlarını ciddi bir şekilde ifade etmeli, neden sınırladığınızı anladığından emin olmalısınız. Ebeveynler olarak bu konuda tutarlı olmalı ve tutarsızlıklardan kaçınmalısınız. Anne çocuğa izin vermediği zaman baba da vermemelidir. Ebeveynlerin birlikte hareket etmesi sınırlamalar ve kuralların gevşememesi, böylelikle kurallara pozitif şekilde uyulmasını sağlamaktadır. Bebeklik döneminde neden sonuç ilişkisi kurmakta zorlanıldığından olayları açıklamak yerine bebeği yönlendirmek daha olumlu sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hayatınızdaki en pozitif şey nedir ? eiffel65 IF Soruyor 23 22 Şubat 2021 23:41
Bunu yapan bir doktor! 'Ben pozitif oldum, sen de pozitif olacaksın' diyerek eşinin yüzüne tükürdü NurSima Haber Arşivi 0 19 Aralık 2020 13:50
Daha pozitif bir ebeveynlik için 15 öneri Feronia Aile Evlilik ve Çocuklar 0 06 Şubat 2019 03:20
Pozitif düşün, pozitif yaşa! Zen Kişisel Gelişim 0 20 Kasım 2012 18:37
Kuantum Yaşam Felsefesi = Pozitif Düşünce Sanatı = Pozitif düşünmek, pozitif yaşamak ahmetnuray Serbest Kürsü 0 23 Temmuz 2008 23:18