IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Tanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ekim 2022, 19:30   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anne Babalar Tablet ve İnternet Süresi Kısıtlama Önerileri




Anne Babalar Tablet ve İnternet Süresi Kısıtlama Önerileri



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Günümüz, bizim çocukluğumuzu geçirdiğimiz zamanlardan çok farklı. Teknoloji hayatımızın her alanında hakim olduğu gibi çocukların hayatında da büyük bir öneme sahip oluyor. Çocuklar, çok küçük yaşlardan itibaren, internet, akıllı telefon ve tabletlerle tanışıyor, zamanlarının çoğunu oyun oynayarak ve video izleyerek geçiriyor. Bu durumda da birçok anne çocuğumu tabletten nasıl uzaklaştırabilirim sorusunu soruyor. Çocuğu tamamen tabletten ve internetten uzaklaştırmak, bu alışkanlığı kökten ortadan kaldırmak oldukça zor. Çünkü anne babalar da günlerinin büyük kısmını internette ve telefonlarıyla meşgul bir şekilde geçiriyor. Bu da çocukların, kullanmasalar bile bu alışkanlığı görerek büyümelerine neden oluyor. Çocukların tablet kullanımını hepten yok etmek imkansız olsa da, internet kullanımını azaltmak ve süreyi kısıtlamak mümkün. Çocuklar internet başında ne kadar zaman geçirmeli sorusunun tek bir cevabı yok. Birçok kişi, bu soruyu çocuğun yaşına göre, farklı sürelerle cevaplasa da uzun süreli internet kullanımının çocuğun hem fiziksel, hem duygusal hem de zihinsel sağlığına olumsuz etkisi olduğu konusunda hemen herkes hemfikir. Biz de bu yazımızda çocukların internette geçirdiği vakti kısıtlamak için ebeveynlerin kullandığı taktikleri sizler için derledik.



Zamanlayıcı Kullanmak

Çocukların bir oyunun ortasında tableti ya da telefonu bırakmalarını istemek, aradaki çatışmayı artırır. İnternette geçirecekleri zamanı ölçmek ve sınırlamak için zamanlayıcı kullanmak, çocuğun, kalan zamanını nasıl değerlendireceğini öğrenmesi ve zaman yönetimi yapması için iyi bir seçenektir. Siz de mutfak saatini ya da akıllı telefon ve tabletlerde bulunan zamanlayıcıları kurmakla işe başlayabilirsiniz.



Gözden Irak Gönülden Irak

Çocuklarla vakit geçirilen oturma odasında TV bulunursa, çocukların odasında bilgisayar ve tablet yer alırsa, kullanmaları da kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle TV ve diğer aygıtları farklı bir odada tutun. En çok oturduğunuz ve vakit geçirdiğiniz odada, çocuklarınızı eğlendirecek, güzel zaman geçirmelerine yarayacak, oyuncaklar, oyunlar ile dolu bir ortam hazırlayın.



Kazanmalarını Sağlayın

Çocuklarınızın TV izlemek, tablet kullanmak için önce bu zamanı kazanmalarını teşvik edin. Yaşlarına uygun ev işlerini yapmaları, kitap okumaları, dışarıda sizinle vakit geçirmeleri durumunda onlara TV, tablet izni vererek, daha aktif olmalarını sağlayabilirsiniz. Ekran önündeki geçirecekleri zamandan önce, okul, öğrenme, spor, ev işi, müzik gibi önceliklerinin geldiğini bu yolla öğretebilirsiniz.



İlgisini Başka Yöne Çekin

Özellikle küçük çocuklar, tablet ve internetten kolayca uzaklaştırılabilir. Bunun için çocuğunuz sizden tableti kullanmak ya da TV’yi izlemek istediğinde onun ilgisini başka yöne çekin. Çocuğunuzla birlikte oynayın, parka gidin, alışverişe çıkın, kitap okuyun, kendi çocukluğunuzdan bir oyun ya da şarkı öğretin, birlikte basit tarifler pişirin, mektup yazın, çiçek ekin. Değerlendirebileceğiniz onlarca seçenek olduğunu unutmayın.



Hafta İçi Sınırları Koyun

Hafta içi çocuklarınızın TV ve tablet erişimine izin vermemek iyi bir çözüm olabilir. Çocuklar, hafta içi okulda olacakları, eve geldiklerinde ödev diğer sorumluluklarını yerine getirecekleri ve uykuya erken gidecekleri için ekran önündeki zamanlarını kısıtlamak daha kolay olacaktır. Ayrıca hafta içi TV ve internet kullanmamanın bir kural olarak benimsenmesi daha kolaydır.



Araçta Kullanım İzni

Gün içerisinde çocuklarınızı okula bırakıp alırken araç kullanıyorsanız, çocuklarınıza sadece bu yolculukta tablet izni vermek, evde tablet ve TV erişimini kısıtlamak size uygun bir çözüm olabilir.



Dışarı Çıkın

Çocukların eski zamanlara göre daha çok TV ve internet kullanmasının en büyük nedenlerinden biri, dışarıya çıkamamalarıdır. Dışarıda, fiziksel olarak aktif olan bir çocuk, tablet ve TV’ye eskisi kadar ilgi göstermeyecektir. Bu nedenle çocuklarınızı eğlendirmek için evde kapalı kalmayın. Birlikte parka, spor alanlarına gidin. Oyunlara, gezilere katılın.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2012 Babalar Günü Hediye Önerileri, 2012 Babalar Günü Hediyesi Ne Alabilirim? Violent Ah Erkekler 0 14 Haziran 2012 11:25
Mükemmeliyetçi Anne Babalar Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 01 Mart 2012 20:23
Anne babalar dikkat! pyracantha Haber Arşivi 0 28 Kasım 2010 16:45
Mükemmeliyetçi Anne Babalar YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 07 Ekim 2009 22:44
Anne Babalar Dikkat... Heidi Aile Evlilik ve Çocuklar 0 10 Mayıs 2008 13:57