IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ekim 2022, 12:59   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
3. 2 Aylık Bebek Gelişim Özellikleri




2 Aylık Bebek Gelişim Özellikleri



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



2 Aylık Bebek Gelişimi


Bebek gelişimi 2. ayda da hızla devam eder. 2. ayda bebeğin kasları biraz daha güçlenmiş olur.


2 Aylık Bebeğin Fiziksel Gelişimi
Bebek gelişimi 2. ayda da hızla devam eder. 2. ayda bebeğin kasları biraz daha güçlenmiş olur. İki aylık bebek sırt üstü yatarken de karın üstü yatarken de başını sağa sola çevirebilir, yüz üstü yatarken ve kollarının altından tutulup oturur pozisyona getirildiğinde başını bir süre kaldırıp dik tutabilir. Bebeğinizin ilk aydaki gibi sırt üstü yatarken kolları ve bacakları hareketlidir bu ay bebek ayaklarını kısa bir süre de olsa yukarıda tutabilir.

2 Aylık Bebeğin Bilişsel Gelişimi
Bebeğin odaklanma ve bir nesneyi izleme süresi kısa olsa da bu ay görüş alanındaki hareketli ve hareketsiz nesnelere bakabilir ve kısa süre odaklanıp izleyebilir. Sesleri fark eder ve duyduğu seslere doğru başını çevirebilir, değişik tepkiler verebilir.

2 Aylık Bebeğin Dil Gelişimi
Dil gelişimi bebek doğduğu andan itibaren hatta anne karnında başlar. Bebek konuşamasa da etrafındakilerin konuşmalarını duyarak konuşmayı ve iletişim kurmayı öğrenmeye başlar. Bu nedenle bebek ile doğumdan itibaren konuşmak çok önemlidir. 2. ayda bebeğin yüzüne bakarak onunla konuşmak, etrafında gördüğü nesneleri isimlendirmek ve onu ismi ile çağırmaya başlamak dil gelişimine katkı sağlar.

2 Aylık Bebeğin Sosyal Gelişimi
2. ay bebeğin ağlamadan farklı sesler çıkardığı ve farklı ihtiyaçları için farklı şekillerde ağlamaya başladığı aydır. Anne-baba zamanla bu sesler ve ağlamalarla bebeğin ne anlatmak istediğini anlar ve bebeği çok daha hızlı bir şekilde rahatlatmaya başlar. Doğumdan itibaren bebekle göz teması kurmak oldukça önemlidir. Emzirirken, bebekle ilgilenirken, oyun oynarken ve ihtiyaçlarını karşılarken gözlerinin içine bakmak bebeğin sosyal becerileri için ilk ipucudur.

2 Aylık Bebeğin Duygusal Gelişimi
2 aylik bebek bu ay da ani ve yüksek seslerden ve hareketlerden irkilir, ağlayabilir. Her ihtiyacını ağlayarak belirtmeye devam eder, ağladığında yakınlarındaki kişi tarafından kucaklanması, sakinleştirilmesi anlaşıldığını hissettirir, güven duygusu verir. Bebeğin duygularını isimlendirmek, ağlama nedenini söylemek bebeğin duyguları tanıması ve kendi duygularını anlamlandırma ve ifade etmeyi öğrenmesi için önemlidir.

2 Aylık Bebek Neler Yapar?
2 aylık bebek gelişimini takip ederken aşağıdaki değişiklikleri gözlemleyebilirsiniz:

● Ağlama dışında değişik sesler çıkarır.

● Başını sağa sola çevirebilir.

● Karın üstü yatarken başını bir süre dik tutabilir.

● Görüş alanındaki nesnelere kısa süre odaklanabilir, onları izleyebilir.

● Sese doğru başını çevirebilir.

● Göz teması kurabilir.

2 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalı?
2. ayda bebek beslenmesinde bir değişiklik yapmak gerekip gerekmediği ve anne sütünün hala yeterli olup olmadığı anne-babaların aklındaki önemli sorulardan biridir. Bebek 2. ayda da yalnızca anne sütü veya formül mama ile beslenmeye devam etmelidir. Bu ay anne/babalar bebeklerinin daha kısa süre emdiğini fark eder. Bunun nedeni bebeğin daha az emiyor olması değil ağız ve çene kaslarının güçlenmiş, emmeye alışmış olması nedeniyle aynı miktarda sütü daha kısa sürede emiyor olmasıdır, yani endişelenmeye gerek yoktur. Anne sütü veya formül mamanın yeterli olmadığı düşünülüyorsa doktora danışılması gereklidir.

2 Aylık Bebeğin Beslenme Aralığı
Bu ayda bebeğin önceki ayda olduğu gibi ortalama iki saatte bir beslenmeye ihtiyacı olur. Her iki göğsü de 5er dakika emerek toplam 10 dakika beslenmesi yeterlidir.

2 Aylık Bebeğin Gece Beslenmesi
Bebeğin gece karnını doyurma ihtiyacı bu ay da devam eder. Bebek gece uykusu sırasında gündüz olduğu gibi 2-3 saatte bir uyanacak ve beslenmek isteyecektir. Acıktığında uyanmayan bebeğin yine de belirli aralıklarla uyandırılıp beslenmesi gereklidir.

2 Aylık Bebeğin Uyku Düzeni Nasıl Sağlanır?
2. ay bebeğin bir uyku düzeninin oluşması için henüz çok erken bir dönemdir. 2 aylık bebek uyku düzeninde bahsedilemez. Bebek henüz gece gündüz ayrımı yapamaz ve günün büyük kısmını uyuyarak geçirme ihtiyacı devam eder. Bebeğin günlük uyku ihtiyacı ortalama 15-16 saat kadardır. Uyku ihtiyacı gün içinde uyku ve uyanıklık arasında giderek, parça parça alınır.

2 Aylık Bebek Uyku Düzeni Tablosu
İki aylık bebek kaç saat uyur sorusunun cevabını bilmek ebeveynleri bebeğin uykusu ile ilgili rahatlatacaktır. Bebeğin gün içinde aralıksız 5 saate kadar uyuması ve uyanması ihtiyaçları karşılandıktan sonra tekrar uyanması normaldir. Bu ay bebek gündüzleri daha uzun süre uyanık kalmaya başlar ve gece uyku süreleri az da olsa uzar.


2 Aylık Bebek Kilosu Ne kadar Olmalıdır?
2 aylık erkek bebeğin ortalama kilosu 5400, kız bebeğin ortalama kilosu ise 5000 gramdır ancak her bebeğin kendine özgü bir büyüme hızı ve gelişim seyri vardır. Doktor gözetiminde normal gelişim seyrediyorsa bebeğin kilosunun düşük veya fazla olmasında endişeye gerek yoktur.

2 Aylık Bebek Aşıları
Bebeğin aşılarını belirlenen zamanda eksiksiz bir şekilde yaptırmak ve düzenli takip etmek bebek sağlığı için oldukça önemlidir. Bu ay bebeğin olması gereken aşılar önceki aya göre daha fazladır. Aşı takviminde difteri, tetanoz, boğmaca ve hib virüslerine bağışıklık kazandıran tek bir aşı olan karma, verem ve pnömokok aşıları vardır.

2 Aylık Bebek Nasıl Yıkanır?
2 aylık bebek bakımı konularından bir diğeri de nasıl banyo yaptırılacağıdır. Banyo yaptırılırken dikkat edilmesi gereken ilk şey odanın ve suyun sıcaklığıdır. Ne çok soğuk ne de çok sıcak olarak ayarlanan su ve 23 derece sıcaklığında bir oda bebeğin üşümesini ve daha rahat hissetmesini sağlar. Bebeğin yıkanacağı alanın ona uygun olması da oldukça önemlidir. Bebek küvetleri veya bebeğin boyuna uygun leğenler uygun olacaktır. Bebeği ıslatmaya başından başlamak bebeği tedirgin eder, bu nedenle ilk önce bebeğin vücudunu, bebek suya iyice alıştıktan sonra da başını ıslatmak gereklidir. Banyo süresi çok uzun tutulmamalıdır. Bebeği yıkarken onunla konuşmak, ona şarkılar söylemek, gözüne bakmak ve gülümsemek bebeği rahatlatır ve daha rahat bir banyo süreci geçirilmesine yardımcı olur.

2 Aylık Bebek Oyuncakları Nelerdir?
Oyuncaklar ve aktiviteler bebek eğitimi için önemli araçlardır. 2. ay bebeğinize oyun minderi/merkezi almak için uygun zamandır. Bebeğin sırt üstü yatarak asılı renkli oyuncakları görmesi görme duyusunu uyarır, hareketleri ile onlara dokunması ve hareket etmelerini sağlaması etki tepkiyi öğretir. Oyun minderleri yanında küçük, kolay tutulabilen pelüş hayvanlar, el ve ayak bileklerine takılabilen ziller veya zilli çoraplar ve ses çıkaran oyuncaklar gelişimi destekleyen doğru seçeneklerdir.

2 Aylık Bebek Oyun Aktiviteleri
Bu ay bebek aktiviteleri de yapılabilir. Bebekle etrafta dolaşırken gördüklerini isimlendirmek ve bebeğin dokunmasını sağlamak, küçük jimnastik hareketleri yaptırmak, bebeği karın üstü yatırarak vücut kaslarını güçlendirmek, bebeğin uyanık olduğu saatlerde şarkı söylemek, gözlerine bakarak konuşmak ve müzik eşliğinde dans etmek faydalı bebek etkinlikleridir.

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebek gelişim rehberi Sarya Aile Evlilik ve Çocuklar 0 19 Mayıs 2021 15:55
Bebek Kumpiri Tarifi - 6 Aylık Bebek Yemeği PySSyCaT Bebek Mamaları 0 16 Şubat 2016 15:53
Fırında Bebek Pastası Tarifi - 12 Aylık Bebek Yemeği PySSyCaT Bebek Mamaları 0 16 Şubat 2016 15:45
İki Yaş Çocuğunun Gelişim Özellikleri Desmont Aile Evlilik ve Çocuklar 0 14 Aralık 2014 11:20