IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ekim 2008, 01:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşte Google'ın ilk cep telefonu




Google'ın açık kaynaklı mobil işletim sistemi Android ile çalışacak T-Mobile G1 piyasaya sunuluyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


T-Mobile'ın, Google'ın açık kaynaklı mobil işletim sistemi Android ile çalışacak T-Mobile G1'i piyasaya sunacağı bildirildi.

Google'dan yapılan yazılı açıklamada, T-Mobile G1'in, tam dokunmatik ekran ve klavye özelliğini, Google Maps Street View, Gmail, Youtube gibi Google ürünlerini de içeren mobil internet deneyimiyle bir araya getirdiği kaydedildi.
Açıklamada, Deutsche Telekom Grup Ürün ve İnovasyon Yöneticisi Christopher Schlaffer'in, "T-Mobile'ın, Android işletim sistemine sahip ilk cep telefonu cihazını dünya pazarına sunmasından gurur duyuyoruz. Google, 2005'ten itibaren T-Mobile'ın açık mobil interneti kitlesel pazarlara ulaştırma yaklaşımında önemli bir ortak olarak yer aldı" görüşlerine yer verildi.
T-Mobile ABD Teknoloji ve İnovasyon Yöneticisi Cole Brodman de, internet ve cep telefonunun insanların koşturmacalı hayatlarının vazgeçilmez araçları haline geldiğini, ancak sadece bir kesimin telefonlarından internete erişim imkanı bulunduğunu kaydetti.
Brodman, T-Mobile G1'in, çok sayıda tüketicinin her gün yararlandığı Google hizmetlerini mobil hale getiren yazılım deneyimine sahip Google inovasyonunu ortaya koymasıyla, ABD'de mobil internetin daha geniş kitleler tarafından hızla benimsenmesini hızlandırmak için bir fırsat olduğunu vurguladı.
Google Mobil Platformlar Yöneticisi Andy Rubin ise, şunları kaydetti:
"Bağlanırlık, giderek sadece bir telefon görüşmesinin ötesine geçti ve dünyadaki tüm bilgilere erişim anlamına gelmeye başladı. Bugünkü haber, Android için önemli bir ilk adım. Android ile, mobil interneti sadece milyonlarca kullanıcıya sunmakla kalmadık, aynı zamanda dünyada bir sonraki en önemli platformun avuçlarımızda yattığını anlayan bilgi ve teknoloji geliştiricilerini de harekete geçirdik."
Verilen bilgiye göre, Google arama motoruna tek dokunuşla erişim sağlama özelliğine sahip T-Mobile G1, aynı zamanda kullanıcıların telefonlarını kendi yaşam stillerine uyacak şekilde özelleştirmelerini mümkün kılacak uygulamaları indirebildikleri Android Pazarına erişim sağlayan ilk telefon olma özelliği taşıyor.

Cihaz, ABD'de 22 Ekim 2008 tarihinden itibaren T-Mobile perakende dükkanlarında ve online olarak, iki yıllık konuşma ve veri sözleşmesi ile 179 dolara satılacak.
T-Mobile bu yılın kasım ayından itibaren İngiltere'de ve 2009 yılının ilk çeyreğinden itibaren Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Hollanda'nın aralarında yer aldığı Avrupa ülkelerinde piyasaya sunulacak.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cep, googleın, ilk, telefonu, İşte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google'ın Ucuz Telefonu Android One Çıktı! İşte Özellikleri Deep Cep Telefonlar 0 17 Eylül 2014 03:19
İşte Google'ın akıllı telefonu hayLaz Google 0 21 Temmuz 2013 21:41
İşte dünyanın en ince telefonu! Zen Cep Telefonlar 0 25 Şubat 2013 14:08
İşte yılın cep telefonu! Spy Cep Telefonlar 1 13 Ekim 2011 14:45
İŞte Çİn İŞİ o cep telefonu Coder Haber Arşivi 0 17 Ocak 2010 19:29