IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Nisan 2009, 10:12   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mobil konsollar iPhone ile savaşıyor




Nintendo, ve Sony, hem birbirleriyle, hem de Apple'ın iPhone ve iPod modelleriyle savaşıyor.

Konu video oyunlarına geldiğinde herkes güzel bir kavgaya girişmek istiyor, özellikle oyuncular.
Konu geniş ekran karşısında vakit geçirmek olunca, tüketiciler Sony PlayStation 3, Micoroft Xbox 360 ve Nintendo Wii gibi ana amacı oyun oynatmak olan ürünlere yöneliyorlar. Ancak, konu hareket halindeyken oyun oynamaya gelince, sadece oyun oynamak tüketicileri pek mutlu etmiyor.
Bu durumda, üreticiler hem oyun oynamaya yarayacak, hem de daha fazlasını sunacak ürünlerle tüketicilere hitap etmeye çalışıyorlar. Nintendo'nun DS'i ve Sony'nin PlayStation Portable'ı (PSP) beş yıldır birbirlerini ekledikleri yeni özelliklerle geride bırakmaya çalışıyor, ancak geçtiğimiz yaz aylarında ortaya "yüklenebilir uygulamalar" ile çıkan Apple, iPhone ve iPod Touch modellerine geniş dokunmatik ekranla oynanan oyunların gelmesini sağlayarak, bu ikili savaşa oyun konsolu olmayan bir cihaz ile yeni bir cephe açmış oldu.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Nintendo'nun DS modeli, her ne kadar çocuklara daha yakın görülen bir cihaz olsa da, çocukluğunda Gameboy'un tadına varmış hemen herkes Nintendo'nun basit ama eğlenceli oyunlarıyla stres atıyor. 2004 yılından beri 100 milyondan fazla satış adedine ulaşan Nintendo bu pazarın lideri olarak görülüyor.
Nintendo DS ve Sony PSP her ne kadar hemen aynı dönemlerde satışa çıkmış olsa da, PSP'nin toplam satış oranı 50 milyon adet civarında. Bununla birlikte PSP için oyun geliştiren ekiplerin diğer konsollara kaymış olması, yüksek grafik kalitesi arayan ileri seviye oyuncuların çok fazla oyuna ulaşamamasına neden oluyor.
Her iki oyun konsolunun rekabetine büyük darbe indiren Apple iPhone ve iPod Touch ise, kullanıcılarına hem bir telefon, hem de bir müzikçalarla birlikte, App Store için uygulama geliştiren yazılımcı ordusu sayesinde bir de oyun konsolu sunuyor. Apple'ın iPhone ve iPod Touch modellerinin yeni işletim sistemi olacak iPhone OS 3.0 ile getireceği daha kolay ve zengin uygulama geliştirme imkanı bu iki mobil konsolun savaşını daha zorlaştırabileceğini gösteriyor.
Aralık ayı rakamlarına göre, Apple'ın iPhone ve iPod Touch modelleri toplamda 30 milyon adet satıldı. Bu durum, cihazlar oyun konsolu olmasa da, 30 milyon kişinin cebinde her an ulaşabilecekleri bir uygulama mağazası üzerinden yeni oyunlar elde edebilmesi anlamına geliyor.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ile, iphone, konsollar, mobil, savasiyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IŞİD ve YPG merkezde savaşıyor Seth Haber Arşivi 0 15 Kasım 2014 13:36
Bu Sebze Hastalıklarla Savaşıyor Lcia Sağlık Köşesi 0 08 Ekim 2014 16:26
Melisa otu, kış stresiyle savaşıyor ALeMCi Alternatif Tıp 0 11 Nisan 2012 11:20