IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2009, 18:15   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye cep telefonu üretecek, cep ucuzlayacak




Anel Grup şirketlerinden Aneles’le işbirliğine giden General Mobile, Türkiye’de cep telefonu üretmeye başlıyor.



General Mobile Türkiye olarak Türkiye’de üretim dönemini başlattıklarını vurgulayan Muzaffer Gölcü “Anel Grup’la iki yıldır görüşüyorduk.
İlk aşamada Türkiye’de üretmek aklımızda yoktu ancak bazı modelleri baz aldığımızda ithalattan yüzde 8- 10 daha uygun Türkiye’de mâl ettiğimizi gözlemledik” dedi.
1 Temmuz’da başlayan en düşük 40 TL’lik cep telefonundaki ÖTV’yle bu düşüncelerinin daha da ön plana çıktığını belirterek, “Çalışmalarımıza hız verdik, modelleri belirledik. Onları tekrar masaya yatırdık. Bu iş burada yapılır diye karar aldık.
Birlikte geleceğe imza attık. Hem sektörde hem teknolojide bazı ilkleri burada yapacağımız kanaatine vardık. 3 yılda yüzde 15’lik pazar payı hedefliyoruz” diye konuştu.
130 MİLYON İTHALAT





Türkiye’de 1994’ten bu yana 130 milyon cep telefonu ithalatı yapıldığını anımsatan Muzaffer Gölcü, şunları dile getirdi: “13 milyar dolar gibi rakamı yurtdışına göndermiş bulunuyoruz ve Türkiye’de üretimle artık yurtdışına gidecek dövizin bir kısmının Türkiye’de kalmasını, burada istihdam sağlanmasını başaracağız.
En önemlisi Türk mühendislerin yapacağı Ar-Ge çalışmalarıyla biz artık gözleri Türkiye’nin üstün çekmeyi hedefliyoruz.”



YÜZDE YÜZ YERLİ DİYEMEYİZ



Muzaffer Gölcü, cep telefonlarının yazılımlarının tasarımlarının ve kutu içindeki malzemelerin Türkiye’den sağlandığını, yurtdışından ise telefonun anakart parçalarının geldiğini söyledi.
Bunların kontrollerini Türk mühendislerin yaptığını belirten Gölcü, şöyle konuştu: “Anakarta dizilmiş komponentlerin testleri ve montajı bu tesislerde yapılıyor. Paketleme ve son kontroller de bu tesislerde yapılıp tüketiciye sunuluyor.
Ama bir telefonun ekranı Türkiye’de üretilmiyor. Yüzde 100 yerli dememiz sözkonusu değil. Ancak telefon yazılım ve donanım olarak ikiye ayrılır. Bizim katma değerimiz yazılım üzerine. Cep telefonu üretiminde kaldıraç tasarım ve yazılımdır.”
145 KİŞİYE İŞ KAPISI OLACAK



ANEL Grup CEO’su Suat Baysan, cep telefonu üretimi ile Türkiye’de ciddi istihdam artışı sağlanacağını belirterek, “Yaklaşık 145 kişiye iş imkanı sağlanacak. Yurtdışına 15 milyon dolar daha az döviz çıkacak. Devlete de 19 milyon dolarlık ilave gelir sağlamış bulunuyoruz” dedi.
20 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPILDI



ANEL Grup CEO’su Suat Baysan, daha önce Türkiye’de sadece Aselsan’ın cep telefonu üretimi yaptığını belirterek, “Diğerlerinin tamamı ithaldı. Raks’ın bir tasarımı oldu ancak üretime girmedi. İlk seri üretime General Mobile giriyor” dedi.
Cep telefonu üretimi için yapılan yatırımı söylemeyen ancak elektronik üretiminde kullanmak üzere 20 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını vurgulayan Suat Baysan, “Cep telefonu üretiminin de yapılacağı bantları içeren ek bir tesis kuruldu. Ancak bu tesis bütün elektronik üretimi için kullanılacak. Burası AB standartlarına uyumlu bir tesis” diye konuştu.
ANA MERKEZ NEW YORK'TA, ÜRETİM ÜMRANİYE'DE



General Mobile Türkiye Müdürü Muzaffer Gölcü, General Mobile’ın “New World New Ideas” sloganıyla 2005’in son çeyreğinde yeniden yapılanarak mobil sektörde üretim yapmak Ar-Ge geliştirmek, dizayn, tasarım yapmak teknolojisini geliştirmek üzere yeniden yapılandığını vurguladı.
Ana ofislerinin New York’ta olduğunu belirten Muzaffer Gölcü, Türkiye’deki Ar-Ge merkezlerinin Ümraniye’deki Anel Grup tesislerinde faaliyet göstereceğini vurguladı.
"MADE İN TURKEY" ARALIKTA VİTRİNDE



General Mobile-Anel işbirliği çerçevesinde ilk aşamada piyasada satılan çift sim kartlı DST 500 modelinin üretimine devam edilecek. Bu model başlangıçta 400 ardından 5 bin adet üretilecek.
Ancak piyasa fiyatı 279 TL’den 249 TL’ye düşecek. Tasarımı ve yazılımı Türk mühendislere ait DST 800’ün üretimi ise önümüzdeki ay başlayacak, arkasında “Made in Turkey” yazacak.
İlk etapta 50 bin adet üretilecek. Türk üretimi üçüncü telefon ise Fenerbahçelileri sevindirecek. General Mobile’ın Fenerbahçe’yle yaptığı anlaşma kapsamında 3G’li yerli telefon yılbaşında taraftarla buluşacak.
Türkiye’de üretilecek cep telefonları piyasa değerinden yüzde 10 daha düşük fiyata satılacak.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cep, telefonu, türkiye, ucuzlayacak, uretecek, üretecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye aşı üretecek Desmont Haber Arşivi 0 29 Aralık 2014 22:19
ABD’li Sikorsky Aircraft helikopteri Türkiye’de üretecek Seth Haber Arşivi 0 26 Eylül 2014 11:55
Türkiye Uzay Mekiği Motoru Üretecek Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 21 Haziran 2013 13:31
Türkiye, kıtalar arası füze üretecek Katherina Haber Arşivi 0 24 Temmuz 2012 11:04
İran ve Türkiye ortak otomobil üretecek! pyracantha Otomobil Haberleri 0 07 Aralık 2010 22:15