IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Nisan 2010, 15:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşte dünyanın en güçlü telefonu: 26 çekirdekli işlemcisiyle Ouidoo




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın Haberi
Yayın Tarihi: 26 Nisan 2010, Pazartesi 09:36 Son dönemde daha çok iPhone ve Nokia klonlarıyla gündeme gelen Çinli telefon üreticileri, bu sefer öyle bir telefon yaptılar ki teknik özelliklerine bakıpta hayrete düşmemek mümkün değil. HTC HD2, Google Nexus One veya Sony Ercisson Xperia X10 gibi 1GHz işlemcili telefonlar, performans beklentilerinizi karşılamıyorsa, Çinli QderoPateo firmasının size bir teklifi var; 26 çekirdekli işlemciye sahip akıllı telefon!
Satış rekorları kıran ve çok hızlı büyüyen akıllı telefon pazarında, üreticilerin yeni model yarışı adeta soluk kesiyor. Telefon üreticileri yeni model çalışmalarına devam ederken, çip üreticileri de daha hızlı işlemcilerle performansı arttırmanın peşinde. Intel, Atom platformunu akıllı telefon pazarına sokmak isterken, Samsung ve Qualcomm gibi firmalar ise 1GHz'in üzerinde çalışan çok çekirdekli ARM işlemcilerini hazırlıyorlar.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
QderoPateo Ouidoo; 26 çekirdekli işlemciye sahip olduğu söylenen akıllı telefon.
Kimi kaynaklar önümüzdeki yıl ile birlikte çift çekirdekli işlemciye sahip telefonların pazara sunulacağını iddia etse de, şu an için bu bilgiyi doğrulayan herhangi bir telefon üreticisi olmadı. Dünya devi isimlerin tek ve çift çekirdekli modeller üzerinde çalışmaları devamededursun, çinli QderoPateo firmasının, DaTang Digital firmasıyla iş birliğine giderek geliştirdiği Ouidoo isimli telefon donanım özellikleriyle rakip tanımıyor.
Tasarım özellikleriyle Palm Pre, kullanıcı ara birimiyle de Windows Phone 7'yi andıran telefonda, yazılım geliştirme kısmını QderoPateo, donanım adaptasyon çalışmalarını ise DaTang Digital firmasının üstlendiği bildiriliyor. Haberimizde vurgulamaya çalıştığımız üzere telefonun öne çıkan özelliği sahip olduğu işlemcisi. çok çekirdekli tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken işlemcinin hangi mimariyi temel aldığı ise henüz açıklanmadı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
üretici firma, hem donanım hem de yazılım özellikleriyle telefon oldukça iddialı olduğunu belirtiyor.
Mikroişlemci tasarımları üzerine onlarca sayıda firmanın faaliyet gösterdiği Çin'de, alternatif işlemci tasarımları üzerine çalışmaların sürdüğü biliniyor. Ülke politikası olarak dışa bağımlılığı azaltmak için üretilen elektronik cihazlarda kendi donanımlarını kullanmak isteyen çin'in, ülkedeki bağımsız çalışmalara destek verdiği de biliniyor. Bu kapsamda bir çalışma olabileceği de düşünülen işlemci (Bir iddiaya göre Creative Zii tabanlı olabilir), hesaplama yeteneği ile göz dolduruyor.
Yapılan açıklamalara göre telefonda kullanılan 26 çekirdekli işlemci 8 GigaFLOP seviyesinde işlem gücü sunabiliyor. Ufak bir karşılaştırma yapmak açısından, işlemcinin sunduğu teorik işlem gücünü, iPad'de kullanılan kısmen yenilikçi A4 işlemcisinin dört tanesi bir araya geldiğinde ancak karşılayabildiği belirtiliyor. Sahip olduğu işlemci sayesinde en güçlü telefon unvanını kolayca ele geçiren Ouidoo, diğer özellikleriyle de iddialı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
QderoPateo Ouidoo; Telefonun donanım ve yazılım çalışmaları iki ayrı firma tarafından gerçekleştirildi
Yerel çin basınından elde edilen bilgilere göre telefonda, 26 çekirdekli işlemciyle birlikte 512MB RAM ve 4GB ROM bellek kullanılıyor. 28GB entegre depolama kapasitesine ve 32GB'a kadar MicroSD kart desteğine sahip olan telefon, 800 x 480 piksel çözünürlüğünü destekleyen 3.5-inç boyutunda dokunmatik ekrana sahip. Mini HDMI üzerinden 1080p görüntü aktarımına olanak tanıyan telefon, 5MP kameraya sahip.
Diğer özellikleri arasında, Bluetooth 2.0 ve WiFi ile birlikte 3D harita tabanlı entegre GPS, Dijital Pusula,Gyro ve özel yazılım geliştirme kiti detaylara yer veriliyor. Biraz da yazılımdan bahsetmek gerekirse, Ouidoo OS işletim sistemini kullanan telefonun alt tarafta hangi çekirdeği çalıştırdığı bilinmese de (Linux olası) üst tarafta yani kullanıcı ara birimi olarak Windows Phone 7'yi ciddi şekilde anımsatan özel bir arayüze yer veriliyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Telefonun kullanıcı ara birimi.
220 saate kadar bekleme süresi sunacağı belirtilen Ouidoo, ilk olarak TD-SCDMA ağ desteği ile anavatanı Çin'de satışa sunulacak. Temmuz ayında çıkması beklenen telefon için telaffuz edilen satış fiyatı ise 441$ ile 588$ arasında. Dünya piyasalarına ne zaman çıkacağı bilinmeyen telefon için Haziran ya da Temmuz aylarında test edeceğini açıklayan Engadget çin, iddiaların ne derece doğru olduğunu gözler önüne serecek.
Kaynaklar: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
26, cekirdekli, en, işlemcisiyle, ouidoo, telefonu, İşte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
LG Optimus G yeni işlemcisiyle daha da güçlü! Deep Cep Telefonlar 0 04 Temmuz 2013 16:12
İşte dünyanın en ince telefonu! Zen Cep Telefonlar 0 25 Şubat 2013 14:08
Dünyanın ilk 4 çekirdekli akıllı telefonu! Spy Cep Telefonlar 0 22 Eylül 2011 15:32