IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2010, 02:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MS'den tartışılacak iddialar!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Business Insider'ın haberine göre, Microsoft, Windows Phone 7'nin Android'den daha az paraya mal olduğunu iddia ediyor. Dev firmanın iddiasına göre Android'in gizli üretim masrafları, bir ürün başına 15 dolar olan Windows Phone 7'den oldukça fazla. İşte Microsoft'un ortaya attığı bazıları oldukça mantıklı bazıları ise biraz havada kalan argümanlar.

Firmanın oldukça doğru iddialarının arasında bunlar var; Windows Phone 7 üreticileri IP davalarına karşı korunuyorlar ancak Android lisansına sahip üreticiler bu konuda Google'dan herhangi bir koruma almıyorlar. Microsoft'un başka bir iddiasına göre, Windows Phone 7 kullanıcı tarafından özelleştirilmeye oldukça açık, ancak Android pek de öyle değil. Android'leri kendilerine göre değiştiren üreticiler, güncelleme yaparken oldukça yavaş kalıyorlar. Ancak Windows Phone 7'de böyle bir sorun yok ve özelleştirilmiş işletim sistemi rahatça güncellenebiliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Windows Phone 7 üreticiler için test imkanı sunarken, Microsoft'un iddiasına göre Android bu hizmeti vermiyor. Böylece Android'li telefon üreticileri için test aşaması biraz daha pahalı olacak.

Gelelim Microsoft'un pek de yerine oturmayan tartışmaya oldukça açık iddialarına. Microsoft'un iddiasına göre, Windows Phone 7, tak ve oynat şeklinde çalışıyor. Bunun aksine Android üreticileri ise işletim sistemini cihaza yerleştirebilmek için birçok birime ayrı sürücü geliştirmek zorunda bu da maliyeti arttırıyor.

Microsoft'un iddiasına göre yine Android üreticileri, Windows Phone 7'de bulunan ve olmazsa olmaz bazı özellikler için de lisans parası ödemek zorunda. Tabii burada Microsoft Office'in, ses ve görüntü kodeklerinin olmazsa olmaz olup olmadığı tartışmaya oldukça açık.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Microsoft'un diğerlerine göre havada kalan bir iddiası ise; Android üreticilerinin , Microsoft'un kendi Metro UI, Zune veya Xbox Live'ı gibi kullanıcı dostu arayüzü oluşturmaları için fazladan para harcamak zorunda oldukları. Tabii ki üreticiler burada kendi arayüzlerini baştan yaratmak zorunda değiller, Google'ın arayüzünü de rahatça kullanabilirler.

Microsoft'un bu iddialarından sonra Google'ın bu konuların hepsine ve fazlasına doğrudan cevap vereceği beklenenler arasında.
Kaynak : Chip.

__________________
Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti.

Kahraman Tazeoğlu
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
iddialar, msden, tartışılacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yine çok tartışılacak! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 09 Kasım 2012 14:01