IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2011, 15:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lazaridis'in özrünü Türkler kabul etmedi!




Kullanıcılarının yaşadığı internet sorunu üzerine özür için hediye uygulama veren Blackberry’ye, 400 binden fazla kullanıcısı olan Türkiye’de Türkçe dil desteği olmayınca tepki yağdı.

Sunucularında yaşanan sorun nedeniyle geçtiğimiz ayın başında kullanıcılarını bağlantı sorunlarıyla karşı karşıya bırakan Blackberry akıllı telefonlarının üreticisi Research In Motion’ın (RIM); hediye uygulamaları hayal kırıklığı yarattı. Şirketin 19 Ekim’de ücretsiz olarak sunmaya başladığı ve şu anda sayısı dörde ulaşan uygulamalar, özellikle Türk kullanıcılarının tepkisine neden oldu.
Bu yılın sonuna kadar, değeri 100 doları bulan 10 civarındaki uygulamayı ücretsiz sunacağını açıklayan Blackberry’nin toplam değeri 40 doları bulan ve “özür” kapsamında ücretsiz olarak sunulan kişisel asistan uygulamaları Vlingo-Virtual Assistant ve DriveSafe.ly Pro’nun Türkçe desteğinin olmamasını, Türk kullanıcılar şikâyet yağmuruna tuttu. RIM’in uygulama dükkânı Blackberry App World’teki kullanıcı görüşleri bölümünde tepkilerini dile getirenler, hem Türkçe’yi desteklemeyen hem de “işlevsiz” buldukları uygulamalar nedeniyle geçen ay çöken bağlantılarının ardından ikinci kez hayal kırıklığına uğradı.
Hatta bu hayal kırıklığı yaşatan “hediye” uygulamalarla ilgili yapılan yorumlarda küfürlü ifadelerin bile kullanılması dikkat çekerken, konu ile ilgili olarak Blackberry’nin Türkiye yöneticileri tarafından bir açıklama yapılmadı. 19.99 dolarlık DriveSafe.ly Pro uygulamasıyla araç kullanırken, sesli mesaj ve sesli e-posta gönderilebilirken, bir diğer 19.99 dolarlık sanal asistan uygulaması olan Vlingo Plus ise cep telefonuna sesle komut vermek için kullanılıyor.
10’A YAKIN UYGULAMA YOLDA
RIM kurucusu Mike Lazaridis’in geçen ay bizzat yaptığı “özür” açıklamasında 19 Ekim’den itibaren 4 hafta içinde “hediye”lerin yayımlanacağı duyurulmuştu. RIM’in önümüzdeki hafta 10’a yakın uygulamayı daha ücretsiz sunması bekleniyor. Şu ana kadar hediye olarak Shazam Encore, DriveSafe.ly Pro, Bubble Bash 2, Vlingo Plus uygulamaları ücresiz sunuldu.


Veteknoloji


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etmedi, kabul, lazaridisin, türkler, özrünü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lazaridis’in özrünü Türkler kabul etmedi Kacak Haber Arşivi 0 13 Kasım 2011 12:47
Mumcu Arınç'ın özrünü kabul etti mi? Lucifer Haber Arşivi 0 11 Şubat 2010 17:55