IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2011, 14:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cebimiz bize neler yapıyor?




Cep telefonlarının 7 zararı!

Cep telefonları kanser yapmıyor olabilir ama aslında bakın bizlere neler neler yapıyor...

"Cep telefonları kanser yapıyor mu" sorusuna şimdilik cevap bulundu ve görünüşe bakılırsa bu küçük radyasyon yuvası cihazlar, kanser yapmıyor. Ancak cep telefonlarının sağlığınıza farklı, garip etkileri de olabilir. İşte bunlardan bazıları:
7. Spermlerinizi öldürüyor olabilir: Cleveland Clinic'de birkaç sene önce başlayan bir araştırma, günde 4 saatten fazla cep telefonuyla konuşanların sperm kalitesinin düştüğünü ortaya çıkardı.
"Ben cep telefonuyla konuşurken onu kulağıma koyuyorum" diyor olabilirsiniz ve haklısınız, ancak eğer bir kulaklıkla konuşuyorsanız genellikle cep telefonunuzu cebinizde taşıyorsunuz.
Ancak bu araştırmanın tamamlanmadığını ve kesin bir sonuç iddia etmediğini söyleyelim.

6. Çocuklarınıza zarar veriyor olabilir: 100 bin anne ve 30 bin çocuk arasında yapılan dev bir araştırmaya göre çocukların hamilelik veya doğum sonrası cep telefonu sinyallerine maruz kalması, davranış problemlerine yol açıyor.
Bunun arkasındaki teori ise cep telefonu sinyallerinin annede aşırı melatonin hormonu sağlanmasına neden olarak annenin metabolizmasını ve fetüs'ün beyninin gelişimini etkilemesi.
5. Algılarınızı yok ediyor: Bir inek gözünü cep telefonundakine benzer bir radyasyona maruz tuttuğunda, katarakt başlangıcı gözlemiş.
Bir diğer araştırma ise her gün 1 saat telefonla konuşmanın 4 yıl içinde iç kulağa hasar verebileceğini ortaya çıkarmış. Bu ise S, F, T ve Z harflerini duyamamakla sonuçlanabiliyor.
4. Telefonunuz mikrop yuvası olabilir: Telefonlar, insanın en mikroplu yerlerinden biri olan ağıza uzun süreler maruz kalırlar. Küçük tükrük zerreleri, telefonunuzu mikrop yuvasına çevirmeye yetmektedir. Peki telefonunuzu ne kadar zamanda bir dezenfekte ediyorsunuz?
Bir araştırmaya göre telefonu ağzınıza tutmak, kafanızı tuvaletin içine sokmak kadar tehlikeli.

3. Kısa mesajlar beyinsizleştiriyor: Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre telefonda bazı tuşlara basmak, yazdığınız kelimeye göre bir bilinçaltı tepki yaratıyor. Araştırmaya göre bu tepki, ruh halinizi etkileyecek kadar güçlü olabiliyor.
2. Sandığınızdan çok dikkat dağıtıyor: Bir araştırmaya göre cep telefonuyla konuşan kişilerin yüzde 25'i, bu sırada sokaktan geçen palyaçoyu bile fark etmiyorlar.
1. Ailenizi dağıtabilir: Cep telefonu sayesinde hiçbir sevdiğimizden bir an bile uzak kalmıyoruz. Bir araştırmaya göre cep telefonunuz, bir öfke ileticisi olarak çalışıyor ve sevdiğiniz kişinin gününü bir anda mahvetmenize izin veriyor.
Cep telefonunuz sayesinde iş yerinizi evdeyken de cebinizde taşıyorsunuz. Araştırmanın sonuçları, kadınlarda daha da kötü bir hal alıyor. Buna göre kadınlar, iş sorunlarını eve taşımakla kalmıyor, evdeki sorunları da iş yerine taşıyorlar.

Veteknoloji


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bize, cebimiz, neler, yapıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir bardak kola neler yapıyor? Lucifer Diyet ve Sağlıklı Beslenme 7 30 Eylül 2010 06:00
Neler oluyor bize? Feronia IF Ekstra 13 31 Aralık 2009 03:06
Neler oluyor bize? Heidi Aile Evlilik ve Çocuklar 0 16 Mayıs 2008 10:19