IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Aralık 2011, 14:21   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
4 çekirdekli cep bilmecesi!




Dört çekirdekli ceplerden neler beklemeliyiz?

Cep telefonlarına 4 çekirdekli işlemciler giriyor. İyi de bu 4 çekirdek, bizim ne işimize yarayacak?


Sadece bir yıl önce devrimsel bir yenilik olarak gördüğümüz çift çekirdekli mobil işlemciler, bugün bir standart halini aldı. LG Optimus 2X ile Ocak ayında başlayan çift çekirdekli cep furyası 2012'de yerini yavaşça dört çekirdekli cep modasına bırakacak. Peki dört çekirdekli cep ne anlama geliyor ve bize ne kazandıracak?
Söylentilere bakılırsa HTC Edge, dünyanın ilk dört çekirdekli cebi olacak. Tegra 3'e sahip cihazın özellikleri de sızmıştı ancak bir dedikodudan öteye gitmediği için şimdilik üzerinde durmuyoruz.
Qualcomm, dört çekirdekli Snapdragon çipi APQ064'ün S4 ürün serisine katılacağını açıklamıştı. ARM mimarisine sahip S4 çipleri, 1.5GHz ile 2.5GHz saat hızları aralığında çalışacak.
Ne kadar çok çekirdek, o kadar iyi mi?
Nvidia'ya göre dört çekirdekli işlemciler, çoklu görevde ve çok iş parçacıklı (multithreaded) uygulamalarda performans artışı sağlıyor. Nvidia, dört çekirdekli işlemcilerin telefonun hızını bir masaüstü PC ile karşılaştırılabilecek seviyeye taşıyacağını iddia ediyor.

Nvidia teknik pazarlama direktörü Nick Stam konu hakkında hayli iyimser ve ümit verici konuşuyor: "İnsanlar telefonlarını birincil bilgisayarları gibi düşünecekler." "Dört çekirdekli bilgisayarlar, bilgisayarınızın birçok işlevini yerine getirebilen gerçek ve tam bilgisayarlar olacaklar..."
Qualcomm'dan Raj Talluri ise dört çekirdeğin gücünün çoklu görev hızında hissedileceğini, açık uygulamalar arasında geçişin çift çekirdekli ceplere göre çok daha hızlı olacağını söylüyor.
Nvidia ve Qualcomm'a göre oyunlar, resim yazılımları, ----- uygulamaları bu gelişmeden büyük kazançlar sağlayacaklar.
Süren tartışmalardan biri de şu an çift çekirdeğin potansiyelini tam olarak kullanan içeriğin eksikliği. Nvidia ve Qualcomm'a göre geliştiriciler, içeriklerini yeni çipler için optimize etmek üzerinde çalışıyorlar.

Peki ya pil ömrüne ne olacak?
Cep telefonlarının güçlendikçe pil ömürlerinin azalması, en önemli sorunlardan bir tanesi. Ancak Nvidia'ya göre dört çekirdekli işlemciler, tek veya çift çekirdekli işlemcilerden daha pil dostu. Tegra 3'de işlemler birden fazla çekirdeğe yayılıyor ve dolayısıyla dört çekirdekli cep, çift çekirdekli cepten daha az enerji tüketiyor.
Qualcomm'dan Talluri, Qualcomm'un dört çekirdekli çiplerinin farklı voltajlarda farklı saat frekanslarında çalışabildiğini söylüyor. Sistem, farklı güç seviyelerine kendini akıllı bir şekilde adapte edebiliyor.
Önümüzdeki sene düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi, dört çekirdekli cepler hakkında çok daha fazla şeyi ortaya çıkaracak. Ancak şimdiden dünyada nasıl bir etki yaratacaklarını söylemek güç.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilmecesi, cekirdekli, cep


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IE'siz Windows 7 bilmecesi! She Windows 1 29 Eylül 2009 15:54