IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ocak 2012, 17:27   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
13 milyon cep telefonu ''Mobil Cüzdan'' olacak!




‘Mobil Cüzdan’ teknolojisinin hızla yaygınlaşacağını belirten MasterCard Genel Müdürü Mete Güney, “Türkiye’de 5 yılda 13 milyon kişinin ‘Mobil Cüzdan’a sahip olacağını öngörüyoruz” dedi.
CEP telefonu üzerinden ödeme yapılabilmesine olanak sağlayan ‘Mobil Cüzdan’ teknolojisinin Türkiye’de önemli bir aşamaya geldiğini belirten MasterCard Genel Müdürü Mete Güney, “2011 yılı bir mihenk taşı oldu. 2012 ile birlikte bu teknoloji, ulaşım başta olmak üzere diğer kulanım alanlarda daha da yaygınlaşacak. Bu hızla gidersek Türkiye’de 5 yıl içerisinde 13 milyon kişinin mobil cüzdana sahip olacağını öngörüyoruz. 2012 yılında ödeme sistemleri sektörünün tahmini büyüme oranı ise yüzde 18-20 civarında olacak” dedi.

Dünyaya rol model olduk
Güney, cep telefonları üzerinden ödeme yapabilme, kontör yükleme, para transferi, fatura ödeme gibi bankacılık işlemlerine olanak sağlayan ‘Mobil Cüzdan’ teknolojisinin Türkiye’de önemli bir aşamaya geldiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: “Avrupa’dan ve dünyanın birçok ülkesinden profesyoneller Türkiye deneyimini öğrenmek için sürekli ziyaretler yapıyorlar. Türkiye mobil teknoloji konusunda dünyaya rol model oldu. Dünya nakitsiz bir topluma doğru gidecekse bu Türkiye ile olacak.”

Teknoloji ihraç ediyoruz
Ödeme sistemlerinde geliştirilen teknolojilerin cep telefonu okutularak binaya girebilmesinden, cep telefonlarını birbirine yakınlaştırarak para transferi yapılabilmesine kadar birçok yeniliği beraberinde getirdiğini anlatan Güney, “MasterCard, Türkiye’den edindiği tecrübeleri dünyaya anlatıyor. Bugün, tekstil gibi ödeme sistemleri de Türkiye’nin ihracatçı olduğu sektörler arasında yer alıyor. Gelişmiş teknolojimizi ve bilgi birikimimizi dünya ile paylaşıyoruz” diye konuştu.

Üç kişiden biri bilinçli
Güney, MasterCard tarafından gerçekleştirilen mobil ödeme ve e-bankacılık ile ilgili iki güncel araştırmanın sonuçlarını şöyle aktardı: “Son beş ayda Türkiye’de Mobil Cüzdan’la ödeme yapma fikri yüzde 36’dan yüzde 60’a çıktı. Türkiye’de her 3 kişiden biri ödemelerini cep telefonlarıyla yapabileceklerinin bilincinde. Türk halkının yüzde 66’sı da cep telefonu ile kredi kartının ilişkilendirilmesini istedi. Bu da yurt dışına bakıldığında yüksek bir oran.”
Kartlı ödeme sektörü 263 milyar TL’ye ulaştı

MASTER-CARD Genel Müdürü Mete Güney, kartlı ödemelerin toplam özel tüketim harcamalarındaki payının yüzde 27’den yüzde 30’lar düzeyine geldiğini ve 2012’de de bu oranın artmaya devam edeceğini belirterek, şu bilgileri verdi: “Sektör yüzde 24 seviyesinde büyüme göstererek toplam 263 milyar TL’lik bir hacme ulaştı. Kredi kartı sayısı yüzde 7 artışla 50 milyona, banka kartı sayısı da yüzde 15 artışla 80 milyona, toplamda da kart sayısı 130 milyona adete yükseldi. Yılın ilk 11 ayında yabancıların kredi kartlarını Türkiye’de kullanım oranı yüzde 36 artarken, Türklerin yurtdışındaki kart kullanımı da yüzde 32 yükseldi.”

Mağazadan nakit çekilebilecek

ŞU anda ödemelerin yüzde 30’unun elektronik, yüzde 70’inin ise nakitle gerçekleştiğini kaydeden Mete Güney, “Bizim en büyük rakibimiz nakit, savaşımız nakitle. 2012 yılında nakit yerine banka kartı kullanımını artırmaya yönelik bir dizi yenilik gündeme gelecek. Örneğin, mağaza kasalarından nakit para çekilebilecek” dedi. Bu uygulamanın Ocak ayının ilk çeyreğinde başlayacağını belirten Güney, “Mağaza kasasından para çekme işlemine ne kadar komisyon uygulanacak?” sorusuna ise “Henüz belirlenen bir komisyon oranı yok. Bu oranı, Bankalararası Kart Merkezi belirleyecek. Ancak başka ATM’den çekilen nakit işleminden uygulanan komisyondan fazla olacağını düşünmüyorum“ yanıtını verdi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
13, cep, cüzdan, cüzdan’, milyon, mobil, olacak, telefonu, ‘mobil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mobil cüzdan Avrupa'yı hayran bıraktı! Deep Cep Telefonlar 0 01 Aralık 2011 03:50
Mobil cüzdan dönemi başlayacak! Slipknot Cep Telefonlar 0 26 Nisan 2010 17:31
2 milyon dolarlık cep telefonu numarası Jady Cep Telefonlar 0 24 Kasım 2008 08:32
Cep telefonu cüzdan oluyor bakınız Julw Bilim Dünyasından Son Haberler 0 21 Ocak 2008 07:36