IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Şubat 2012, 15:11   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Üçüncü boyutu cebinizde taşıyın!




HTC'nin üç boyut teknolojisine sahip telefonu EVO 3D, güçlü işlemcisiyle her işin altından kalkabilecek gibi görünüyor. Peki ya günlük kullanımdaki performansı?

Android işletim sisteminin yayılmasında büyük pay sahibi HTC firması, son yılların en çok konuşulan teknolojilerinden biri olan 3D'ye de el attı. Firmanın EVO 3D modeli içerdiği çift lensi ile Stereoscopic 3D görüntüleri kaydetme ve qHD ekranı ile bu görüntüleri gözlük olmaksızın izletme yeteneğine sahip. Bu işlemi yaparken iki lensiyle çektiği fotoğrafları birleştirerek oynatan EVO 3D, özellikle 3 boyutlu vidyo oynatırken adının hakkını veriyor.
Avatar'ı cebinizden çıkarın!
3D teknolojisinin hayatımıza bu denli girmesinin en büyük sebebi şüphesiz ki James Cameron'ın RealD 3D teknolojisiyle çektiği Avatar filmi. Bu filmi ve diğer bir çok 3D filmi HTC Evo 3D'nin 4.3 inçlik 540x960 piksel çözünürlüğe sahip ekranında izleyebiliyorsunuz. Tabii ki kendi çektiğiniz 3 boyutlu vidyoları da telefonunuzdan 3 boyutlu televizyonunuza aktarabilir ya da y o u t u b e hesabınıza yükleyebilirsiniz. Telefonla birlikte gelen Spider Man 3D ve Sims 3 oyunlarını da dilerseniz 3D olarak oynayabiliyorsunuz. Özellikle Spider Man'i oynarken, kullanılan 3D teknolojisinin ne kadar başarılı olduğunu rahatça görebiliyorsunuz.

3 boyutlu fotoğraf ve vidyo
HTC EVO 3D ile 720p çözünürlüğünde saniyede 30 kare ile vidyo kaydı ve 2 megapiksel çözünürlüğünde stereoscopic fotoğraf çekmek mümkün. Mpo ve Jps dosya biçimleriyle kaydedilen bu fotoğrafları bilgisayarınızda işlemek içinse özel bir yazılıma ihtiyaç duyacaksınız. Telefonun üzerindeki bir tuşla açılıp kapatılabilen 3D modunu kullanırken ilk başta biraz acemilik çekilse de, bir süre sonra doğru ışık koşulları altında gerçekten çok güzel 3 boyutlu kareler yakalamak mümkün. 3 boyutlu vidyo görüntülerindeyse cihazı titretmeden çekim yaparsanız başarılı sonuçlar alabiliyorsunuz.

LG'nin Optimus 3D modeli 1080p 3D vidyo yakalamaya olanak tanırken, EVO 3D ne yazık ki 720p'de kalıyor. Gerçi HTC'nin yakında çıkacak olan Ice Cream Sandwich güncellemesi ile EVO'nun da 1080p çözünürlüğe sahip olabileceği konuşuluyor. Telefonun kamerasını 2 boyut modunda kullanırken de renk doygunluğu ve keskinlik firmanın bu konudaki en başarılı cihazı olan Sensation'a pek yaklaşamasa da, tatmin edici düzeyde. Özellikle telefonun sağ tarafına yerleştirilmiş "deklanşör" tuşu kullanıcıların telefonlarında fotoğraf çekerken yaşadıkları "deklanşöre basma" sorununu ortadan kaldırıyor ve çekimleri daha kolay hale getiriyor.

Peki ya pil ömrü?
Telefonların giderek daha fazla özellik kazanması, ekranların büyümesi beraberinde çok büyük bir sorunu da getirdi; pil ömrü. Telefonunuzu artık eskiden olduğu gibi 3-5 günde hatta haftada bir şarj etmek hayal. Akıllı telefonların çoğunda kullanıcılar 24 saatlik pil ömrünü yeterli görüyor. Üretici firmalar sürekli daha yüksek kapasitede ve farklı teknolojilerde uzun ömürlü pil sağlamaya çalışsa da, geldiğimiz noktada ne yazık ki şarj kablosuna bağımlı bir hayat sürüyoruz. 1.2 GHZ'lik çift çekirdekli işlemcisi, 4.3 inç'lik qHD ekranı ile EVO 3D oldukça yüksek enerji tüketimine sahip, ancak telefonla birlikte gelen 1730 mAh lityum-ion pili şaşırtıcı bir performansla, normal kullanımla 24 saatin de üzerinde bir kullanım süresi sağlıyor.

Sürekli 3G bağlantının açık olduğu, sıkça telefon görüşmesi, internet kullanımını ve zaman zaman müzik dinleyip, oyun oynamayı içeren ilk testimizde telefon 24 saatin ardından %15 batarya kapasitesine düşüyor ki bu kabul edilebilir bir değer. Eğer EVO 3D ile birlikte gelen güç yönetimi widgetlarını aktif olarak kullanıp, gereksiz durumlarda 3G ve Wi-fi özelliğini kapatırsanız şaşırtıcı şekilde 48 saate yaklaşan, hatta aşan bir şarj süresine sahip oluyorsunuz. Tüm bu özellikleri açıp-kapatmak sizin için çok zorsa, telefonun kurulumunun hemen ardından Android Market'ten Easy Battery Saver programını indirip bu işlemleri sizin için düzenlemesini sağlayabilirsiniz.

HTC tarafından pek tavsiye edilmese de, üçüncü parti bir batarya üreticisinden bu cihaza uyumlu yüksek kapasiteli pil almak da şarj sorununa çözüm olabilir. Özellikle Mugen marka pillerin 1950 mAH değerindeki modelleri çok tatmin edici sonuçlar verecektir. Eğer cihazınızın "şişkin" görünmesi sizi rahatsız etmeyecekse, aynı markanın 3600 mAH değerindeki "canavar"larından edinip, şarj sorununu kökten de çözebilirsiniz. Ancak tekrar hatırlatmakta fayda var, HTC dahil pek çok telefon üreticisi cihazlarında farklı marka batarya kullanımına sıcak bakmıyor.
3D özelliği sizi baştan çıkarabilir!
Android 2.3.4 sürümü ile birlikte gelen HTC EVO 3D, 1.2 GHz çift çekirdekli işlemcisi, 1 GB'lık RAM'i ve 1GB'lık dahili hafızası ile Android Market'teki tüm uygulamaların üstesinden gelebiliyor. Telefonla birlikte verilen 8 GB kapasitesindeki micro SD kartla kullanıcıya toplam 9 GB'lik kapasite sağlanıyor.

Gündüz kullanımında telefonun ekranı az da olsa yansıma yapıyor. EVO 3D, 3 boyutlu vidyo kayıt ve izletme özelliği ile kullanıcılarına bu alanda gelinen düzeyi sergiliyor. Cihazın ön yüzünde 1.3 megapiksellik bir kamera bulunuyor. EVO 3D'nin 3.5 mm'lik stereo kulaklık girişinden kaliteli kulaklıklarla oldukça tatminkar bir müzik deneyimi yaşayabilirsiniz. 126 milimetre yüksekliğindeki EVO 3D'nin genişliği 65, kalınlığı ise 12 milimetre.

Cihazın arka yüzeyinin tırtıklı bir desene sahip olmasıyla, telefonun elinizden uçup gitmesi gibi ürkütücü kazalara karşı bir nebze de olsa önlem alınmış. Telefonun hoparlörü gürültülü ortamlarda bile karşınızdakini rahatça duyabilmenizi sağlarken, şebeke çekim başarısının da iyi olduğunu söyleyebiliriz. Cihazın DLNA özelliği ise oldukça işe yarıyor ve vidyo ve fotoğraflarınızı televizyonunuza ve dijital medya oynatıcınıza sorunsuzca aktarabiliyorsunuz. HTC'nin başarılı Sense arabiriminin 3.0 versiyonu EVO 3D'yi daha da kullanışlı hale getiriyor.

Sonuç olarak HTC EVO 3D kesinlikle vaat ettiklerini fazlasıyla yerine getiren bir akıllı telefon. Kimi kullanıcılar 3D teknolojisini cep telefonları için "gereksiz" olarak değerlendirse de, kesin karara varmadan önce teknoloji marketlerinde teşhir modellerini bulabileceğiniz bu cihazda 3 boyutlu bir filmi izlemenizi öneririz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
boyutu, cebinizde, üçüncü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cebinizde casus var mı? Deep Cep Telefonlar 0 06 Aralık 2011 04:05
Sekmeleri her yere taşıyın! KarakıZ İnternet Dünyasından Haberler 0 27 Kasım 2011 17:37
Telefonunuzu bileğinizde taşıyın! Slipknot Bilim Dünyasından Son Haberler 7 21 Nisan 2010 22:42
Fotoğraflar cebinizde! Kralice Ağ, Network ve Networking 0 14 Aralık 2008 13:19