IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mart 2012, 21:24   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ceplerde 5 yeni "moda!"




MWC'de dikkat çeken 5 cep trendi!

Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılan ceplerde en çok bu 5 "şey" ön plana çıktı... İşte onlar...


LG, HTC gibi büyük cep üreticileri, Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC) dört çekirdekli, dev ekranlı cepleriyle teknolojilerini sergiliyorlar. Peki bu seneki Mobil Dünya Kongresi'nin en çok dikkat çeken cep özellikleri hangileri? İşte bunlardan 5 tanesi.
Dört çekirdekli işlemciler: 2012'de uç nokta Android'lerde boy göstermek isteyenler için dört çekirdek, kaçınılmaz gibi görünüyor. Barcelona'daki etkinlikte LG, Optimus 4X HD ile ortaya çıkarken HTC, One X'i tanıttı. ZTE ise Era adlı cebini gösterdi. Tüm bu cepler dört çekirdekli Tegra 3 işlemcisini kullanıyor. Huawei ise Ascend D Quad ve Ascend D Quad XL'de kendi üretimi olan dört çekirdekli K3V2'yi kullanıyor.
Kocaman ve yüksek çözünürlüklü ekranlar: Bol bol çekirdek yanında muazzam bir ekran da olmazsa olmazlardan. LG Optimus 4X HD ve HTC One X 4.7 inç'lik ekranla geliyorlar ve 1280x720 çözünürlük sunabiliyorlar. Huawei Ascend D Quad ve Ascend D Quad XL ise, 4.5 inç'lik ekranıyla daha küçük olmasına rağmen aynı çözünürlüğü sunabiliyor.

NFC: Yakın Alan İletişimi'nin (NFC) yaygın hale gelebilmesi, onu destekleyen telefon sayısının artmasına bağlı. Bu ise yavaş yavaş gerçekleşiyor gibi görünüyor. MWC'de yeni ceplerini tanıtan Huawei, Acer, Nokia, Samsung, ZTE ve Orange gibi üreticilerin tümü, NFC çipine sahip ceplerini duyurdular.
LTE: NFC gibi LTE özellikli cepler de giderek yaygınlaşıyor. ABD'de vazgeçilmez bir bağlantı türü olan LTE, Avrupa'da çok fazla kullanılmıyor. ZTE ve LG, LTE özellikli cepleri tanıttılar ve onlardan ümitleri büyük. Bununla birlikte LTE, Nvidia Tegra 3'de desteklenmiyor. Bu nedenle HTC One X'in ABD sürümü çift çekirdekli olacak. Ancak Nvidia, bunu değiştirmek üzere GCT Semiconductor ve Renesas Mobile ile yaptığı ortaklıkları duyurdu bile.
Ucuz akıllı cepler: En çok ilgili çeken cepler, şüphesiz en pahalı cepler. Ancak bu ceplere para yettiremeyenlerin gönlünü almak için büyük bir savaş da var. Nokia, MWC'de 254 dolar'a (yurtdışı) satılacak olan Lumia 610'u tanıtırken ZTE Orbit de Windows Phone için hesaplı bir alternatif olacak. Intel de 1GHz'lik Z2000 işlemcisi ile hesaplı cep piyasasına girmek istiyor. Bu işlemciye sahip cepler, 2013'ün başından itibaren hazır olacak.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
5, ceplerde, moda, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HTC ceplerde "parola" sorunu! Deep Cep Telefonlar 0 03 Şubat 2012 19:02