IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2012, 13:56   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Asya'nın Zuckerberg'i gözünü Çin'e dikti!




Asya’nın Zuckerberg’i olarak adlandırılan Yoşikazu Tanaka, Japonya’daki mobil oyun piyasasını ele geçirdikten sonra gözünü en çok cep telefonu kullanıcısının bulunduğu Çin’e dikti.

Mobil sosyal oyun platformu Gree’nin kurucusu ve CEO’su olan Tanaka, bugün 2.2 milyar dolarlık bir sevetin sahibi. Kendi sermasesiyle kurduğu şirketinin değeri bugün 7 milyar dolara ulaştı. Gree hisselerinin değeri, 2008’den bu yana yedi misline çıktı.
Elektronik devlerinin yakın takibinde olan Tanaka, ülkesindeki mobil oyun piyasasını fethettikten sonra, Çin’in en büyük sosyal ağlarından Tencent ile anlaştı. Tanaka’nın Çin’e adım atmadan önce yaptığı ilk önemli uluslararası ortaklık ise ABD’li oyun ağı OpenFeint’i satın almak olmuştu.
Tanaka, Gree’yi Avrupa ve ABD’nin yanı sıra, gelişmekte olan pazarlara dahil olan Çin ve Brezilya gibi ülkelere de taşımak istiyor. Japon internet patronunun amacı, şu an 200 milyon olan üye sayısını yeni coğrafyalardaki katılımla bir milyara çıkarmak.
RESESYONU AVANTAJA ÇEVİRDİ
Tanaka’nın bugün ulaştığı başarının arkasında, Japon ekonomisinin durgunlaştığı dönemlerde karlı bir iş kurabilmeyi başarması yatıyor.
Japonya’da, Sony, Panasonic ve Toyota gibi elektronik ve otomobil devlerinin uluslararası alanda yaşadıkları skandallar ve kayıplarla giderek derinleşen ekonomik durgunluk, Mart 2011’deki yıkıcı deprem ve neden olduğu tsunami felaketiyle 2011’de endişe verici bir görünüme büründü.
Geleneksel Japon ticaret anlayışını koruyan birçok şirket ekonomik durgunlukta yara alırken, çok azı gidenlerin yerini doldurabildi. Tanaka, Japon şirketlerin yaptığı en büyük hatanın, zor günlerde bile kendilerini bulundukları adaya hapseden görüşten sıyrılmamaları olduğunu söyledi.
Genç işadamı, “Birçok Japon'un yaptığı hata, küresel rekabet piyasasına girmeden ayaklarımızın üzerinde duramayacağımızı anlamamak” dedi. Tanaka, ekonomik sıkıntılar nedeniyle politikacıları suçlamanın çok kolay olduğunu, ancak sahip oldukları demokrasinin herkese kendi sorumluluğunu almasında yardım ettiğini ifade etti.
ZUCKERBERG İLE BENZERLİKLERİ
35 yaşındaki Tanaka, Gree’nin başarısı ile zor günler geçiren ülkesine bir örnek olmayı ve yeni başlangıçları tetiklemeyi umuyor.
Tanaka, “Birçok kişi kendi başlattığımız bir işi geliştirebileceğimize inanmadı. Ancak Gree yedi yıl içinde bu noktaya gelmeyi başardı” dedi.
Japon yatırımcıyla Facebook kurucusu Mark Zuckerberg arasında önemli benzerlikler var. Her ikisi de şirketlerini 2004’te kurdu ve kısa zamanda küresel oyuncular haline gelmeyi başardılar. Ayrıca, hem Tanaka hem de Zuckerberg, her zaman para kazanmaktan çok yapılması gereken daha çok iş olduğu inancını taşıyor.
Tanaka, “Facebook, toplumları değiştirebilecek kadar büyük bir ağ haline geldi. Bence Gree’de toplumu değiştirebilir ama kendi tarzımızla” ifadesini kullandı.
Asya’nın Zuckerberg’i, online oyun piyasasının Japonya’nın ihtiyacı olan taze kan olup olmadığı konusunda emin değil. Ancak başka sektörlerde de büyük başarılar elde edilebileceğine inanıyor.
GREE HAKKINDA BİLGİLER
Sadece cep telefonları için oyun sunan Gree, bugün üyelerine 7,500’den fazla oyun içeren bir portaldan ulaşıyor. ABD’de OpenFeint’i alarak Kuzey Amerika’ya adım atan Gree, 2011’de 1.8 milyar dolar gelir elde etti. Şirket, küresel oyun platformunu bu yaz hayata geçirmeyi planlıyor.
San Francisco’da Ocak 2011’de Gree International bürosunu açan Gree, ayrıca Pekin, Seul, Singapur, Londra, Amsterdam, Dubai ve Sao Paolo’da da büro açmaya hazırlayor.
Mobil sosyal oyun piyasasında yer alan Apple ve Google’a en ciddi rakip olması beklenen Gree, yaklaşık bir milyar cep telefonu kullanıcısı olan Çin’de önemli bir yer edinmeyi hedefliyor. Android ve iOS işletim sistemi kullanan akıllı telefon ve tabletlere oyun üreten firmalar, yakın gelecekte ortalık kurmak için Gree’nin kapısı önünde sıraya girebilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cine, dikti, zuckerbergi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Boluspor gözünü Göztepe'ye dikti. Kalemzede 1. Lig ve Diğer Ligler 0 16 Ekim 2011 12:12
Zuckerberg yine konuştu! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 19 Eylül 2010 15:28