IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2012, 10:57   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mobil Aygıtların Güvenliği




IBM'den iş dünyasında kullanılan mobil aygıtların güvenliğini sağlamlaştıran iki önemli girişim!
IBM, iş amaçlı kullanılan mobil aygıtları yönetmek ve bu aygıtların güvenliğini korumak üzere yeni özelliklerle geliştirdiği Endpoint Manager yazılımını duyurdu. Buna ek olarak, IBM akıllı telefonlar ve tablet için mobil yazılımlar sağlayan Worklight Mobil Yazılım şirketini satın alarak portföyünü daha da güçlendirdi.

Şirket bilgisayarlarını ve sunucularını yönetmesinin yanı sıra IBM, iş hayatında kullanımı giderek artan akıllı telefonları ve tablet bilgisayarları daha iyi ve daha güvenli yönetmelerine yardımcı olacak yeni yazılımını tanıttı. IBM'in müşterilerine sunduğu kurumsal mobil çözümleri daha da ileri taşıyan ikinci duyurusu ise İsrail merkezli, akıllı telefonlar ve tablet için mobil yazılımlar sağlayan Worklight Mobil Yazılım şirketini satın alması oldu.

Mobil iş gücünün önümüzdeki yıl 1.19 milyara ulaşması beklenirken, akıllı telefonları ve tablet bilgisayarları kurumsal ağlara bağlamak ve çalışanların buradaki verilere erişimlerini sağlamak için yeni baskı unsurlarını da beraberinde beliriyor. IDC'ye göre, 2010 yılında 303.4 milyon olan akıllı telefon satışları, 2011 yılında 450 milyona ulaştı.Akıllı telefon pazarının mobil telefon pazarının dört katı hızında büyümesi beklenirken, IBM'in geçen yıl 3.000 Küresel Bilgi Teknolojileri Direktörüyle konuşarak gerçekleştirdiği araştırmaya katılanların yüzde 75'i mobil çözümleri öncelikli harcama alanlarından biri olarak gördüklerini belirttiler. Yine IDC rakamlarına göre, 2011 yılı sonunda iş ortamında kullanılan mobil aygıtların neredeyse yarısı çalışanlara ait iken, bu durum güvenlik riskiyle ilgili endişeleri de artırıyor. IBM'in güvenlik birimi tarafından hazırlanan IBM X-Force Mid-Year Trend and Risk Report isimli raporu 2010 yılına oranla 2011 yılında mobil aygıtların kötü amaçlı kullanıldığı vaka sayısının iki katına çıktığına dikkat çekiyor.

Yeni IBM Endpoint Manager yazılımı kuruluşların bu büyüyen mobil iş gücünü desteklemelerine ve korumalarına yardımcı oluyor. IBM yazılımını kullanarak şirketler, tek bir çözüm ile dizüstü ve masaüstü bilgisayarların ve sunucuların yanı sıra akıllı telefonların ve tablet bilgisayarların güvenliğini sağlayabiliyor ve yönetebiliyorlar.Yazılım, Apple iOS, Google Android, Nokia Symbian ve Microsoft Windows Mobile işletim sistemleri ile Windows Phone ile çalışıyor. Birkaç saatte kurulabilen yazılımın, kuralları uzaktan belirleme, olası veri benzerliklerini tanımlama ve aygıtlar çalındığı ya da kaybolduğunda aygıttaki verileri silme gibi özellikleri bulunuyor. Endpoint Manager yazılımı aynı zamanda şifreleme ve Sanal Özel Ağ ayarlarını yapılandırmaya ve uygulamaya koymaya da yardımcı oluyor.

Bu alandaki ikinci girişimi olarak, Worklight Mobil Yazılım şirketini satın alan IBM portföyüne değer kattı. Satın alma ile IBM, müşterilerine mobil uygulamaların çeşitli cihazlara dağıtımını hızlandırmaya yardımcı olan açık platform sunmayı ve akıllı telefonların ve tabletleri kurumların BT sistemlerine güvenle bağlanmasını sağlamayı hedefliyor. Şirketlerin tüketicileri için yeni nesil uygulamalar sunmalarının yolunu açacak olan bu girişimle örneğin, bir banka, müşterilerine hangi platformu kullandıklarından bağımsız olarak, tek bir uygulama ile emniyetli bir şekilde faturalarını ödeyebilme ve yatırımlarını yönetebilme imkanı tanıyor.

Bugün dünyanın en büyük 20 Telekom hizmeti sağlayıcısı IBM ürünlerini kullanırken; rakamlar, dünyadan gerçekleşen cep telefonu trafiğinin yüzde 50'sinden fazlası IBM çipleri üzerinden geçtiğini ve 1 milyardan fazla cep telefonu abonesinin IBM yazılımlarına temas ettiğini öngörüyor. IBM'in kurumsal mobil güvenlik çözümleriyle ilgili son girişimlerini değerlendiren IBM Türk Yazılım Grubu Ülke Lideri Gülsün Emüler, "Mobil aygıtların iş hayatında kullanımının ivme kazanması, kuruluşlara yeni olanaklar yarattığı gibi yeni güçlükleri de ortaya çıkarıyor. Bu trendi avantajına kullanmak isteyen kuruluşların mobil güvenlik ve yönetim gibi konuları ayrıca ele almaları gerekir. 2003 yılından bu yana, aralarında BigFix ve Cast Iron gibi kurumsal mobil çözümler sağlayıcılarında bulunduğu 100'den fazla şirketi satın alan IBM'in son girişimleri; kurumlara BT ağları çapındaki kişisel ve kurumsal mobil telefonları ve tablet bilgisayarları yönetebilme fırsatı tanıyacaktır" diye konuştu.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aygıtların, güvenliği, mobil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hacıların Güvenliği Kalemzede Tarih 0 14 Eylül 2011 01:53
Kablosuz ağ güvenliği Kralice Ağ, Network ve Networking 0 01 Temmuz 2008 19:20
W-LAN Güvenliği. Lee Ağ, Network ve Networking 1 18 Kasım 2007 12:37
Ağ güvenliği hitman Güvenlik Açıkları 1 01 Mart 2006 07:02
%99 Pc Güvenliği PaYanDA Güvenlik Açıkları 1 24 Şubat 2006 17:16