IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2012, 17:34   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Intel'den yeni akıllı telefon işlemcileri!




Intel Mobil Dünya Kongresi’nde akıllı telefon portföyünü, yeni müşteri, ürün, yazılım ve hizmetlerle genişlettiğini duyurdu. Şirket Orange, Lava, ZTE ve Visa ile birlikte geliştirdiği yeni akıllı telefon işlemcilerini ve iletişim ürünlerini tanıttı.
Intel Corporation CEO’su Paul Otellini, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde şirketin akıllı telefon portföyünü ve müşteri ekosistemini genişletmek amacıyla gerçekleştirdiği ve planladığı çalışmaları açıkladı. Otellini’nin duyuruları arasında Orange, Lava International Ltd, ZTE ve Visa ile yeni stratejik işbirlikleri yer alıyor. Intel CEO’su ayrıca şirketin akıllı telefon pazarı için genişletmeyi planladığı akıllı telefon işlemci ve iletişim ürünleri ile ilgili yol haritalarını da anlattı.
Yeni akıllı telefon işbirlikleri
Intel, dünyanın önde gelen Orange, Lava ve ZTE ile yeni cihazlar konusunda işbirliği yaptı. Avrupa’nın önde gelen operatörlerinden Orange’ın yeni Intel® Atom™ Z2460 işlemci referans tasarımı üzerinde çalışan yeni akıllı telefonu, ince ve şık tasarımı, zengin eğlence deneyimi, Orange TV, Daily Motion, Deezer, Orange Wednesdays ve Orange Gestures gibi özel Orange hizmetleri ile dikkat çekiyor. Orange’ın yeni akıllı telefonu 2012 yaz sonunda İngiltere ve Fransa’da kullanıcıların beğenisine sunulacak.
Intel Hindistan’ın en hızlı büyüyen mobil cihaz şirketlerinden Lava International Ltd. ile gerçekleştirdiği işbirliği ile Hindistan’da hızla büyüyen akıllı telefon pazarına girmeyi planladığını da duyurdu. Etkinlikte Lava’nın XOLO adlı yeni akıllı telefonu da tanıtıldı. Intel’in akıllı telefon referans tasarımına ve Intel® Atom™ Z2460 işlemciye dayanan XOLO X900 Hindistan pazarındaki ilk Intel teknoloji tabanlı akıllı telefon olacak. Hyper-Threading teknolojisine sahip olan akıllı telefon Intel XMM 6260 Platformu ile HSPA+’yı destekliyor. Super hızlı 1.6 Ghz işlemci üzerinde çalışan XOLO X900’ün 4.03 inç boyutundaki yüksek çözünürlüklü ekranı ve LCD dokunmatik ekranı bulunuyor. Hızlı uygulama, web tarama ve çoklu işlem deneyimi sunan telefon çift kamerası ile gelişmiş görüntüleme ve vidyo özellikleri sunuyor. Kullanıcılar bir saniyeden kısa sürede 8 megapiksel kalitesinde 10 fotoğraf çekebiliyorlar. Telefon HDMI®, NFC ve HD vidyo oynatmayı da destekliyor. Tüm büyük 2G ve 3G mobil ağları destekleyecek olan cihaz 2012’nin ikinci çeyreğinin başında ülkenin büyük perakende mağazalarında satışa çıkacak.
Intel’in duyuruları arasında küresel el cihazları üreticisi ZTE ile akıllı telefon ve tabletler için işbirliği de yer aldı. Intel ile işbirliği sayesinde ZTE daha hızlı hareket edebilecek, mobil operatörler için benzersiz ve rakiplerinden farklı cihazlar üretebilecek. ZTE’nin ilk Intel tabanlı akıllı cihazının 2012 yılı ikinci yarısının başında pazara sunulması planlanıyor.
Yeni akıllı telefon işlemci ve iletişim haritaları
Intel Mobil Dünya Kongresi’nde üç yeni akıllı telefon işlemci ürünü ile ilgili planlarını da açıkladı. Daha önce Medfield kod adıyla anılan Intel Atom™ Z2460 işlemcinin üstün performans ve enerji verimliliğini bir adım ileri taşıyan yeni platform 2GHz’ye kadar hızları destekleyecek. Intel ayrıca Atom Z2460 işlemcinin performansını ikiye katlayan ve gelişmiş LTE/3G/2G multimod çözümüne sahip Atom™ Z2580 işlemciyi de duyurdu. Şirket Z2580’in ilk örneklerini 2012 ikinci yarısında, 2013’ün ilk yarısında pazara çıkması beklenen ürünlerde görücüye çıkaracak.
Intel, tüketicilerin uygun fiyatlarla daha fazla katma değer aradığı gelişmekte olan pazarlardaki büyüyen el cihazları fırsatlarına yönelik olarak Intel® Atom™ Z2000 işlemci için planlarını da açıkladı. Z2000, 2015’te 5 milyon adede ulaşması beklenen giriş seviyesi akıllı telefon pazar kategorisi için özel olarak tasarlandı. Platform, olağanüstü grafik ve vidyo performansı ve Web erişimi ve Google Android oyunlarını oynama olanağı sunan 1.0GHz Atom CPU’ya sahip. Maliyetleri düşürmek için veri/ses arama planlarında esneklik sunan 2G/3G Çift-SIM’e sahip Intel® XMM 6265 3G HSPA+ modemi de destekliyor. Intel Z2000’in örneklerini 2013 yılının başında duyurulacak ürünler için 2012’nin ortasında sergileyecek.
Halen 14 nanometre SoC teknolojisini geliştirmekte olan Intel, gelecek yıl 22 nanometre işlemcileri sunacak.
Intel, 100Mbps downlink ve 50Mbps uplink desteği ve HSPA+ 42Mbps için desteği ile gelişmiş bir çoklumod LTE/3G/2G platformu olan XMM 7160’ı ve küçük form faktörler için 42Mbps downlink ve 11.5Mbps uplink’i destekleyen yeni ince modem 3G HSPA+ çözümü olan X6360 platformunu da duyurdu.
Visa ve Intel’den mobil ticareti geliştirmek için işbirliği
Öte yandan Intel, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki tüketiciler için özel olarak tasarlanan mobil ticaret çözümleri geliştirmek üzere Visa ile uzun vadeli stratejik işbirliğini duyurdu. Işbirliği kapsamında Visa mobil cihazları ve Intel® Atom™ tabanlı akıllı telefon ve tabletler üzerinde güçlü ve güvenli kullanıcı servisleri sunulacak. Ilk adım olarak Partridge adlı şirket Intel’in akıllı telefon referans tasarımının Visa payWave mobil finansal işlemler için sertifikalandığını açıkladı. Intel’in akıllı telefon referans tasarımına dayalı kullanıcı ürünleri Visa mobil servislerinin pazara sürüm süresi için desteğini alacak.
Mobile World Congress’te, Visa’nın payWave uygulamasına sahip yeni dijital cüzdan hizmeti V.me, Visa mobil servisleri, Visa’nın Hindistan’daki yeni ödeme hizmeti Movida ve şirketin gelişmekte olan ülkelerdeki tüketiciler için yeni mobil tabanlı ürünü Visa Mobile Prepaid’in de aralarında bulunduğu Visa mobil servisleri de sergilendi.
Öte yandan Google’la işbirliğine dayanarak Intel, Android uygulamalarının büyük bölümünün Intel Atom işlemci tabanlı cihazlarda çalışmasını sağlamak amacıyla Internet servis sağlayıcılarla yakın şekilde çalışmaya devam ediyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akıllı, intelden, işlemcileri, telefon, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Standart telefon fiyatına akıllı telefon! Deep Turkcell 0 20 Ocak 2012 20:02
LG'den yeni 4G akıllı telefon! Deep Cep Telefonlar 0 16 Ocak 2012 18:13
Yeni akıllı telefon Neoi NeoIBall 585! Deep Cep Telefonlar 0 12 Aralık 2011 16:49
Intel’in Core i3 ve mobil Core i5 işlemcileri 7 Ocak’ta geliyor. MT EkoL Bilgisayar Donanımı 0 19 Aralık 2009 13:26
Toshiba'dan yeni akıllı telefon blackkurt38 Cep Telefonlar 1 05 Nisan 2008 22:47