IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2012, 17:05   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cep telefonu fareleri "bozdu"!




Fareler üzerinde yapılan araştırma, anne karnında cep telefonunun yaydığı dalgalara maruz kalan hayvanların beyinlerinde ve davranışlarında bozukluk olduğunu gösterdi.

Sonuçları Scientific Reports dergisinde yayımlanan araştırmada, hamile fareler, cep telefonlarının yaydığı elektromanyetik dalgalara maruz bırakıldı. Doğan yavrularda hiperaktivite, korkusuzluk ve hafıza problemleri olduğu tespit edildi.
Bilim adamları, cep telefonunun yarattığı etkinin, çocuklardaki dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna (DEHB) benzediğini bildirdi.
Anne karnında cep telefonunun yaydığı dalgalara maruz kalan farelerin beyinlerinde de farklılık görüldü. Bu hayvanların beyninde glutamat maddesinin taşınmasında sorun tespit edildi. Bilim adamları, sorundan en çok etkilenen bölgenin, DEHB'de de önemli rol oynayan, prefrontal korteks olduğunu ifade etti.
Bilim adamları araştırmalarında, farelerin kafeslerinin üzerine cep telefonu yerleştirdi. Cep telefonlarının bir bölümü açık bırakılırken, kontrol grubunun kafeslerindekiler kapatıldı. Açık olan cep telefonlarının SAR değeri, kilo başına 1,6 vat olarak ayarlandı. Avrupa Birliği ülkelerinde SAR değeri için izin verilen üst sınır 2 W/kg.
Doğan fareler aralıklarla ayrıntılı testlerden geçirildi ve cep telefonu dalgalarına maruz kalan ile kalmayan fareler arasında nöro----olojik olanlar dahil, belirgin farklılıklar tespit edildi.
Araştırmayı yürüten Yale Üniversitesi bilim adamlarından Tamir Aldad, aynı etkinin bugüne kadar yetişkin hayvanlarda yapılan deneylerde görülmemesinin, anne karnında gelişmekte olan canlıların beyinlerinin dış etkenlere karşı çok daha hassas olmasından kaynaklandığını belirtti.
Farelerden alınan sonucun doğrudan insanlara aktarılamayacağını söyleyen Aldad, ancak insan yavrusunda da anne karnında beynin dış etkilere karşı çok hassas olduğu dönemlerin bulunduğunun bilindiğini hatırlattı. Aldad, aynı riskin insanlar için de bulunup bulunmadığının araştırılması gerektiğini vurguladı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bozdu, cep, fareleri, telefonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık