IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2012, 17:33   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akıllı telefon kullanımı patladı!




Barem Research ve WIN/Gallup International tarafından gerçekleştirilen ''Sosyal Medya Trendleri'' araştırmasına göre akıllı telefon kullanıcıları 2011 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 19'dan yüzde 35'e yükseldi.

Barem Research ve WIN/ Gallup International tarafından ikincisi gerçekleştirilen ''Sosyal Medya Trendleri'' araştırmasının sonuçları mobil iletişiminin hızlı yükselişini vurgularken yeni yaklaşımları da ortaya koydu.
Dünya genelinde 44 ülkede 1,2 milyar kişiyi temsil eden 40 bin 500 internet kullanıcısıyla yapılan ''Sosyal Medya Trendleri'' araştırmasının Türkiye halkası, Barem Research tarafından yürütüldü ve 18 yaş üzeri sosyal ağ üyesi 978 kişiyle görüşme yapıldı.
Araştırmaya göre, 2010 yılında yüzde 19 olan küresel alandaki akıllı telefon kullanıcılarının oranı, 2011'de yüzde 35'e yükselerek bir yılda neredeyse iki katına çıktı.
ERKEKLERİN CEPLERİ DAHA AKILLI
Akıllı telefon sahiplerinin özellikleri dikkate alındığında, küresel olarak akıllı telefon kullanan erkeklerin oranının kadınlardan daha fazla olduğu belirlendi. Dünya genelinde akıllı telefon kullanan erkeklerin oranı yüzde 37 iken kadınların oranı yüzde 32 civarında kaldı.
Satın alma trendlerine göre bu durum 2012 yılında da sürecek gibi görünüyor. Akıllı telefon sahipliğinde 25-34 yaş grubu yüzde 41 oranı ve 25 yaşın altındaki gençlerde ise yüzde 39 ile başı çekiyor.
İNTERNETE CEPTEN GİRİLİYOR
Araştırmaya göre tüketicilerin dörtte biri internete en sık mobil cihazlarıyla bağlanıyor. Küresel alanda, internet kullanıcıları haftada ortalama 18 saat veya günde ortalama 2,6 saat online durumda bulunuyor.
Genel olarak her dört online dakikanın biri sosyal medya sitelerinde geçiyor. Mobil bankacılığı üç kişiden biri kullanıyor olsa da güvenlik kaygıları akıllı telefon kullanıcıları için yeni gelişmiş özellikleri kullanmanın önündeki engel olarak görünüyor.
EN ÇOK TERCİH EDİLEN MARKA NOKIA
Alıcıların marka tercihlerinin de sorgulandığı araştırmaya göre, Nokia yüzde 31 pay ile hala cep telefonu kullanıcılarının en çok tercih ettiği marka oldu. Apple iPhone ise küresel alandaki kullanıcıların yüzde 38'inin ilk almak istediği telefon olarak belirdi.
Samsung yüzde 15 ve yüzde 14 tercih oranlarıyla her iki pazarda da ikinci güçlü marka konumunda yer alıyor. Bu markayı payı düşük olsa da LG takip ediyor.
DELL DİZÜSTÜNDE BİR NUMARA
Masaüstü bilgisayar ve dizüstü bilgisayar pazarında Dell, dünya genelinde dizüstü bilgisayarda yüzde 18, masaüstü bilgisayarda yüzde 15 tercih edilirlik oranı ile lider konumda bulunuyor. Her iki alanda da Apple, HP, Acer ve Samsung tercih edilirlik oranına sahip bulunuyor.
Diğer taraftan akıllı telefonlar dışındaki özellikli telefonlar (feature phone) 2011'de küçük bir düşüş yaşadı. Bilgisayar sahipliği 2011 yılında artmazken, dizüstü satın alımında bir artış bekleniyor. Ek olarak ''ultrabook''lara ilgi doğuyor.
2012 yılında laptop satın almayı düşünen tüketicilerin oranı yüzde 32 iken masaüstü bilgisayar almayı düşünenlerin oranı yüzde 22'lerde bulunuyor. Akıllı telefon almayı düşünenlerin oranı yüzde 32 iken özellikli telefon almayı düşünenlerin oranı yüzde 24'lerde kalıyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akıllı, kullanımı, patladı, telefon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
En iyi akıllı telefon! Deep Samsung 0 02 Mart 2012 17:22
Standart telefon fiyatına akıllı telefon! Deep Turkcell 0 20 Ocak 2012 20:02
LG'den yeni 4G akıllı telefon! Deep Cep Telefonlar 0 16 Ocak 2012 18:13
Kusursuz bir akıllı telefon! Deep Samsung 0 02 Ocak 2012 15:43
Ne akıllı telefon,ne de tablet... Slipknot Cep Telefonlar 0 09 Nisan 2010 14:44