IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2012, 20:45   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Veri emen" uygulamalar!




En çok hangi uygulamalar veri tüketiyor?

Cep telefonunuzu "veri emen bir canavara" çeviren uygulamalar içeride...

Akıllı cebinizde hangi uygulamaların ne kadar veri tükettiğine hiç dikkat ettiniz mi? Özellikle kotanızın dar olması durumunda bu konuya eğilmeniz gerekebilir.
Nielsen'in 2011 yılı verilerine dayanan raporu, Android'li ceplerin ayda ortalama 583MB veri tükettiğini ortaya çıkarmıştı. Peki en çok veriyi gönderip alan uygulamalar hangileri? Bunun cevabı, PCWorld'ün testinde gizli.
Vidyo akışı / filmler
Y o u t u b e'da her gün 10 dakikalık bir vidyo izlemeniz, ayda 1GB'ı rahatlıkla geçmenize neden olabilir. Yüksek çözünürlüklü vidyolar, kotanızı çok daha çabuk bitirecektir. Ancak PCWorld'e göre Netflix akışları, daha da çok veri kullanıyor zira vidyo kalitesi, bağlantı hızınıza göre değiştiriliyor. Yani Netflix'de hızlı bir bağlantı, kotanızın daha çabuk tükenmesi anlamına geliyor.

Müzikler
Aylık 250MB'lık bir veri paketine sahipseniz ve müzikleri akış olarak dinliyorsanız, kotanızı aşmanız mümkün. Pandora'da günde bir saat müzik dinlemek, 1.76GB veriye denk geliyor. Spotify ise Pandora'dan daha fazla veri harcıyor. Ancak ses kalitesi sizin için önemli değilse, Spoitify'de müzikleri 96kbps kalitesinde dinleyerek veri tüketimini oldukça düşürebilirsiniz.
Oyunlar
Özellikle 3D grafikler, büyük boyutlu oyunlar demek oluyor. Örneğin Shadowgun için 218MB'lık bir veri indirmeniz gerekiyor. Pocket Legends gibi MMO oyunları da siz oynadıkça her on dakikada 17MB veri tüketebiliyor.

Vidyolu sohbet
Google Hangouts, PCWorld'ün testinde 2 dakikada 30MB veri tüketirken, Skype sadece 5MB veri aktarmış. Dolayısıyla mobil bağlantıda Skype'ı tercih edebilirsiniz.
Sosyal medya
Fotoğraflarınızı Facebook gibi bir sosyal ağa yüklemek, kotanızdan her seferinde birkaç MB'ınızı düşürür. Çok sayıda fotoğraf yüklüyorsanız, kotanızdan hatrı sayılır sayıda verinin eksilmesine şahit olabilirsiniz. PCWorld'ün testine göre Facebook'a, Twitter'a ve Google+'a fotoğraf göndermek, onlara cep telefonunda bakmaktan 7-13 kat daha fazla veri tüketimine neden oluyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
uygulamalar, veri emen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık