IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mart 2012, 18:30   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cep telefonu masummuş!




Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC)'nın cep telefonlarına yönelik 14 yıllık araştırması sonuçlandı.

IARC'ın resmi internet sitesinde duyurulan rapora göre cep telefonunda sağlığı tehdit eden bir bulguya rastlanmadı. IARC'ın desteklediği cep telefonu kullanımı ile beyin tümörü riski arasında ilişki olup olmadığına yönelik Interphone araştırmasında, en sık rastlanan beyin tümörlerinde cep telefonu kullanımına bağlı artış görülmediği belirlendi.

Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC)'nın desteklediği 'Interphone' çalışması IARC'ın resmi internet sitesinde duyuruldu. 1998 yılından bu yana 13 ülkede, 14 bini aşkın cep telefonu kullanıcısı üzerinde epidemiyolojik çalışmalar yapan Interphone Çalışma Grubu tarafından tamamlanan araştırmaya katılan ülkeler arasında Almanya, Danimarka, Avustralya, Fransa, Finlandiya, İngiltere, İsrail, İtalya, Japonya, Kanada, Yeni Zelanda, Norveç ve İsveç bulunuyor. Interphone araştırmasına üye ülkelerden 100'e yakın bilim adamı katılıyor.
IARC tarafından desteklenen Interphone sonuç raporunda en sık rastlanan beyin tümörlerinde, cep telefonu kullanımına bağlı artış görülmediği belirlendi. Interphone araştırmasının sonuçları normal cep telefonu ile cep telefonun kafaya yaslandığı bölgedeki beyin, beyin zarı, kulak içi ve tükürük bezi tümörleri arasında bir ilişki olmadığını ortaya koyuyor. Ancak yoğun kullanımlarda daha çok araştırmaya ihtiyaç duyulabileceği belirtildi. Cep telefonu kullanımı ile glioma (beyin hücreleri tümörü), meningioma (beyin zarı tümörü), acoustic neuroma (kulak içi hücreleri) tümörü bulunan bin 121 ve malignant parotid gland (tükrük bezi) tümörü arasındaki ilişkiyi araştıran en geniş kapsamlı vaka-kotrol çalışması olarak belirtilen raporda, haftada en az bir kere cep teleonu ile konuşan insanların seçildiği ve toplam konuşma zamanı, ortalama konuşma süresi, toplam çağrı sayısı, handsfree kullanıp kullanılmadığı gibi veriler değerlendirildi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cep, masummuş, telefonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
iPhone 4S'in Siri'si masummuş! Deep Apple 0 07 Aralık 2011 07:28
Bu cep telefonu sadece bir cep telefonu değil Slipknot Cep Telefonlar 1 13 Ağustos 2010 18:49