IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Nisan 2012, 15:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çalınan veya Kaybolan Telefonunuzu Nasıl Devredışı Bırakabilirsiniz?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cep telefonlarımız hepimiz için çok değerlidir ama gelin görün ki bir yeni modeli hemen eskisinin yerini kolayca alabilir. Aslında düşündüğümüzde bizim için cep telefonlarımızdan daha da önemli olan şey telefonlarımızın içerisinde kayıtlı olan kişisel bilgilerimiz, kişi listemiz, resimlerimiz ve verilerimizdir. Günümüzde artık cep telefonlarının bizimle ilgili her türden kişisel bilgi ve iş bilgisini içerisinde barındırdığını düşünürsek, telefonlarımızın yanlış ellere geçmesi bizim için gerçekten büyük sıkıntılar doğurabilir.


Muhtemelen telefonunuz kaybolur veya çalınırsa telefonunuzu bulan veya çalan kişi telefonunuzu kullanmaya çalışmak yerine satmayı tercih edecektir ama gelin görün ki telefonunuzun içerisinde kaygılanacağınız şey sadece telefon rehberiniz olmayabilir. Bilindiği üzere günümüzde gelişmiş mobil cihazlarla artık her türlü bankacılık işlemini yapabiliyor, çalıştığımız iş yeriyle ilgili dökümanları girebiliyor ve kendimize ait bir sitemiz varsa bu siteye telefonumuz üzerinden bağlanabiliyoruz. Tüm bu yaptığımız işlemler telefonumuzun önbelleğinde kayıtlı duruyor olabilir ve bu tarz bilgilerin kötü niyetli birinin eline geçtiğinde ne gibi sonuçlar doğuracağını bilemeyiz. Bu yüzden artık günümüzde bir çok akıllı telefon "uzaktan silme" adı verilen bir servisi desteklemekte ve telefonunuzun çalınması veya kaybolması durumunda bu veriler uzaktan el ile silinebiliyor.

Piyasada isim sahibi olan neredeyse tüm mobil işletim sistemleri bir şekilde uzaktan telefona müdahale etmeyi destekleyen özelliklere sahip. Bu işlemi yapmak için geliştirilen uygulamalar olduğu gibi bulut tabanlı sistemlerde mevcuttur. Telefonunuzun kullandığı işletim sistemi ne olursa olsun kullanabileceğiniz bir uzaktan müdahale etme seçeneği mutlaka sizin telefonunuz için de mevcuttur ve bu yazımızda sizlere işletim sisteminize uygun olarak kullanabileceğiniz sistemlerden bahsetmeye çalışacağım.

Muhtemelen yazıyı okuyan bir çok kullanıcımızın aklına uzaktan silme sistemiyle telefon üzerindeki verileri silebildiğimize göre yerini bulamaz mıyız sorusu gelmiş olabilir. İyi haber şu ki evet aynı sistemler yardımıyla telefonunuzun yerini de bulabilirsiniz ama öncelikli amacınız her zaman veri güvenliğinizi sağlamak olmalı. Sonrasında telefonunuz üzerindeki GPS sistemi yardımıyla telefonunuzun izini rahatlıkla sürebilirsiniz. Şimdi gelelim farklı işletim sistemleri için mobil cihazımızı nasıl devre dışı bırakabileceğimize:

Apple iPhone

iCloud adlı servis ile telefonunuza uzaktan müdahale edebilir ve yerini kolayca tespit edebilirsiniz. Eğer hala telefonunuzda aktif durumda değilse önce ayarlar menüsünde iCloud'dan telefonumu bul seçeneğini aktifleştirmelisiniz. Sonrasında eğer telefonunuz kaybolursa başka bir iOS cihaz üzerinden Find My iPhone uygulamasını kurarak veya iCloud üzerinden daha önce kayıt olduğunu hesapla giriş yaparak telefonunuzun yerini tespit edebilir, telefonunuza yazılı mesaj gönderebilir ve bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Google Android

Android Lost adlı uygulama yardımıyla telefonunuzun yerini bulabilir, parola koruması ekleyebilir, uzaktan silme yeteneğinden yararlanabilir ve Sim kartınızı kitleyebilirsiniz. Aynı zamanda uygulama ile eğer telefonunuzu evin içerisinde bulamıyorsanız cihazınız sessiz modda olsa dahi alarm çaldırarak yerini kolaylıkla tespit edebilirsiniz.

Microsoft Windows Phone

Herhangi bir Windows 7 veya 7.5 mobil telefon için öncelikle bilgisayarınız üzerinden WindowsPhone adresine giderek giriş yapmalıyız. Daha sonra telefonum sekmesi altından telefonunuzun yerini GPS üzerinden takip edebilir, tüm verileri silebilir, şifrenizi değiştirebilir veya telefonu kilitleyebilirsiniz. Aynı zamanda Microsoft belirli saat aralıklarında telefonunuzun yer bildirimlerini alarak, telefonunuzun şarjının bitmesi durumunda son görüldüğü yeri size bildirir. Bunu yapmak için telefon üzerinden Başlat - Uygulama Listesi - Ayarlar - Telefonumu Bul özelliğini etkinleştirmeniz gerekmektedir.

RIM BlackBerry OS

BlackBerry Protect adlı uygulama sayesinde BlackBerry işletim sisteminize sahip mobil cihazınızı bulabilir, kilitleyebilir ve isterseniz bilgileriniz kolaylıkla silebilirsiniz. Ayrıca uygulama günlük, haftalık ve aylık olarak bilgilerinizin yedeğini alabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bırakabilirsiniz, Çalınan, devredışı, kaybolan, nasıl, telefonunuzu, veya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gline'deki permanently kelimesini nasıl silebilirim? veya nasıl editleyebilirim? sohbetsevgi Unreal IRCd 4 19 Ağustos 2007 10:25