IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2012, 15:47   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akıllı telefon bilgisayar satışını geçti!




2011 yılında dünyadaki bilgisayar satışını geride bırakan akıllı telefon satışları, 1 milyarlık hedefe koşuyor. Her yıl ortalama yüzde 50 büyüyen akıllı telefon piyasasının, 2016 yılında ise 10 milyar adetlik hacme ulaşması bekleniyor.
Mobil iletişimin hız kazanmasıyla birlikte, bilgisayar özelliklerini de sunmaya başlayan akıllı telefonlar 2011 yılında tüm dünyadaki bilgisayar satışlarını geride bıraktı. Cep telefonunun hayatımıza girdiği 90’lı yıllardan bu yana altın çağını yaşayan akıllı telefonlar ise, satışlarını her yıl yaklaşık yüzde 50 oranında artırıyor.

Yüzde 62.7 büyüdü

2010 yılında 414 milyon adat olan akıllı cep telefonu satışı, 2010 yılında yüzde 62.7’lik bir büyüme ile tüm dünyada toplam 487.7 milyon adete yükseldi. Şu anki büyüklüğü 170 milyar dolar olduğu tahmin edilen pazarın, bu yıl da 688 milyon adede ulaşması bekleniyor. Pazarın 2014 yılında, yılda 1 milyar cihazın satıldığı ve 350 milyar dolarlık hacimsel büyüklüğe ulaşacağı öngörülüyor. 2014’teki toplam cep telefonu satışlarının ise 1.8 milyar adede ulaşacağı tahmin ediliyor. 2016 yılına gelindiğinde ise 10 milyar akıllı telefon satışının gerçekleşeceği ve kişi başına 1.4 akıllı telefon düşeceği belirtiliyor.

Android açık ara önde

Araştırma şirketi Canalys, dünya çapında akıllı telefon ve PC satışları üzerine hazırladığı raporda, 2011 yılında akıllı telefon satışlarının kişisel bilgisayar (PC) satışlarını solladığını açıkladı. Geçtiğimiz yıl 487.7 milyon adet akıllı cep telefonu satılırken 414.6 milyon adet PC satıldı. Şirketin araştırmalarında göze çarpan en önemli nokta ise akıllı telefonların hangi işletim sistemini kullandıklarıyla ilgili. Listede Android işletim sistemi açık ara önde gözüküyor. İkinci sırada ise iOS işletim sistemini görüyoruz.
Akıllı telefon nedir

Akıllı telefon, cep telefonunun sağladığı klasik iletişim özelliklerine, bilgisayar dünyasının bir ürünü olan PDA’lerin (avuç içi bilgisayar) özelliklerinin de eklenmesiyle tasarlanan gelişmiş mobil iletişim cihazı. Akıllı telefonlarda mobil işletim sistemleriyle birçok farklı amaç için daha aktif bir şekilde kullanılabiliyor. Neredeyse her iş için bir uygulama özellikleri bulunurken, grafik işlemcileriyle kaliteli oyunları ve vidyoları kolayca ve akıcı şekilde çalıştırabilirler.
Samsung liderliğe oynuyor

Yüksek teknoloji, daha şık tasarım ve kullanıcı dostu işletim sistemi sayesinde Apple CEO’su Steve Jobs’un 2008 yılında piyasaya çıkardığı iPhone ile yön verdiği akıllı telefon piyasasına Güney Koreli Samsung liderlik ediyor. Toplam cep telefonu satışıyla Nokia’nın ardından ikinci sırada gelen Samsung, bu yıl akıllı cep telefonu satışını ikiye katlayarak, 200 milyonu akıllı toplamda 380 milyon adetlik cep telefonu satmayı hedefliyor. Ciro bazında dünyanın en büyük şirketi olan Samsung, yılın ilk çeyreğinde kârını 2 katından fazla arttırarak 4.46 milyar dolara ulaştı. Bu rakam Samsung’un 2008’den bu yana elde ettiği en yüksek çeyrek dönem kârını temsil ederken, satışlar da geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 22 oranında artarak 33.9 milyar dolara ulaştı.
Nokia hızlı tempoya yetişemedi

Akılı telefon piyasasındaki sert rekabet, pek çok markanın da bu mücadeleden yara alarak çekilme noktasına getirdi. Öyleki, 1998 yılından bu yana adet ve ciro bazında cep pazarının liderliği ünvanını elinde bulunduran Nokia, hızla gelişen piyasaya ayak uyduramayarak sadece bu yılın ilk çeyreğinde 1.76 milyar dolar zarar etti. Bir dönem dünya çapında yüzde 40 pazar payına ulaşan Nokia’nın performansı, 2008 yılı sonrası gerilemeye başladı. Apple’ın karın büyük bölümünü aldığı cep pazarında yeni model çıkarma konusunda etkili adım atamayan şirket Microsoft’tan CEO transferi gerçekleştirerek Stephen Elop’u yönetimin başına getirdi. Değişiklik sonrası akıllı cep işinde yazılım deviyle birlikte hareket etmeye başlayan şirket, yıllarca kullandığı Symbian işletim sistemi yerine Windows 7’ye geçiş yaptı. Buna karşılık geçiş döneminde de yeni modeller bekleneni veremedi. 2011 yılında masrafları azaltacağını açıklayan Nokia 2012’yi ‘dönüşüm yılı’ ilan etti.

RIM rekabetten hemen çekildi

Blackberry akıllı telefonlarının üreticisi Kanadalı Research In Motion da (RIM), Samsung ve Apple’ın çetin teknoloji rekabetine ayak uyduramayarak, savaşı dışardan izlemeye karar verdi. Akıllı telefon piyasasına iş dünyasına yönelik modellerle giren Kanadalı şirket, hitap ettiği alanı genişletmek için, müzik ve vidyo gibi medya özellikleri de sunan telefonlarla tüm tüketicilere uygun modeller üretmeye karar vermişti. Fakat başarılı olmayan bu strateji sonucunda şirketin piyasa değeri yüzde 50’den fazla değer kaybetti. RIM, yıl başından bu yana da yüzde 7.5 değer kaybederek, bu yılın ilk üç ayında 125 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı. Sadece iş dünyasına yönelik akıllı telefonlar üreteceklerini duyuran RIM’in yeni CEO Thorsten Heins de stratejilerini değiştirerek tekrar çıkışa geçeceklerini belirtti.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilgisayar, gecti, telefon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
HTC'den 3 Yeni Akıllı Telefon ALeMCi Cep Telefonlar 0 16 Nisan 2012 15:43
En iyi akıllı telefon! Deep Samsung 0 02 Mart 2012 17:22
Standart telefon fiyatına akıllı telefon! Deep Turkcell 0 20 Ocak 2012 20:02
E-kitap satış sayısı baskı kitap satışını geçti mi? Sevda Bilim Dünyasından Son Haberler 0 30 Ocak 2011 05:17
Akıllı Telefon Piyasada Heidi Cep Telefonlar 1 30 Haziran 2008 10:53