IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mayıs 2012, 18:56   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akıllı cepler yolunu bulur!




Akıllı telefonlar trafikte kaza riskini azaltıyor. Sürücüler yeni ürünler sayesinde telefon konuşmalarını ve mesajlarını sesli komutla yapıyor.

Trafik kazalarının önemli bir bölümü sürücülerin dikkatsizliğinden kaynaklanıyor. Dikkati dağıtan etkenler arasında cep telefonu ilk sıralarda yer alıyor. Telefonla konuşan mesaj atan veya internette bir şeyler arayan sürücüler kazaya davetiye çıkarıyor. Akıllı telefonlar büyük ekranları, yol tarifi ve harita bilgileriyle navigasyon hizmeti sunarak sürücülere yardımcı oluyor.

SESLİ ASİSTANLAR HAZIR
Android 4.0 ve iOS 5.0 işletim sistemi kullanan iPhone, HTC, Samsung Galaxy, Sony Xperia gibi akıllı telefonlar artık sesli arama yapabiliyor. iPhone 4S, sesli arama yapan asistanı Siri ile internette veya telefonda istediğiniz bilgiye ulaşmanızı sağlıyor. Adres defterine kayıt yapıp, yeni randevuları kaydediyor. Şimdilik sadece İngilizce hizmet veriyor. Google Adroid işletim sistemi kullanan akıllı telefonlarda ise Türkçe internette arama ve mesaj yazma hizmeti de sunuluyor. Bu sayede sürücüler ekrana bakmadan ve tuşlara basmadan mesaj gönderebiliyor.

DEV EKRAN
Akıllı telefonların ekranlarının boyutu da sürekli yükseliyor. En son HTC One X ve Samsung Galaxy S III'ün boyutları 4.7 ve 4.8 inçe ulaştı. Üstelik sadece o değil, Samsung Galaxy Note gibi yarı tablet yarı telefon cihazlar dev ekrandan navigasyon hizmeti sunuyor.

Gözler yolda kulak telefonda
Jabra FREEWAY araç kiti ve Jabra WAVE bluetooth kulaklık, sürücülerin yola odaklanmasını kolaylaştırıyor. Jabra WAVE, gün boyu rahat kullanım için kulak arkası ergonomik takma stilini kullanıyor. Jabra FREEWAY otomobilde sesi rahat alacak bir yere kolayca yerleştirilebiliyor. Bütün telefonlarla uyumlu olarak çalışan cihaz, sürücülerin yola odaklanmasını sağlıyor.

SÜRÜCÜ DOSTU YOL ASİSTANI
Tıpkı motor yağı reklamlarında olduğu gibi 'şoförlere dost' navigasyon cihazları da cirit atmaya başladı. Kullananı pek görmesek de taksilerde daha fazla navigasyon cihazlarına rastlamaya başladık. Bosch, navigasyon teknolojisindeki uzun yıllara dayanan deneyiminden faydalanarak iPhone için özel olarak geliştirdiği yeni bir yazılımı piyasaya sürdü. Kolay kullanım, 3D harita, hızlı rota hesaplama ve sürücü desteği sunuyor.

Trafik polisi teknolojiyle otomobile bindi
Trafikte, Tweet atan, mesaj yazan, telefonla konuşan sürücüler kazaya davetiye çıkarıyor. Polisin olduğu yerde bile ceza yeme riski göze alınıp, konuşmalar devam ediyor. Her otomobilde bir polis olmayacağı için teknolojik çözümler işinizi kolaylaştırıyor. Scosche firması, bu gerçeği kavrayan, ancak kendilerine engel olamayan kişiler için bir kontrol mekanizması geliştirdi. Araba için özel olarak tasarlanmış bluetooth ile çalışan bir cihaz bulunuyor. Bu cihazı aracınıza takıyorsunuz, araç harekete geçtiğinde, telefonunuza indirdiğiniz uygulama, bluetooth ile iletişime geçip, telefonunuzda müzik hariç tüm uygulamaları kapatıyor. Siz ne Tweet, ne mesaj ne de e-posta atabiliyorsunuz. Bu sayede elleriniz direksiyonda, algınız ise yolda kalıyor. Android, BlackBerry, Windows Mobile telefonlarda çalışıyor. Fiyatı 130 dolar.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akıllı, bulur, cepler, yolunu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sony cepler onu mu seçecek? Deep Cep Telefonlar 1 24 Şubat 2012 18:02
Sony Cepler Onu mu Seçecek? Rüzgar Cep Telefonlar 0 17 Şubat 2012 06:46
TOP 5: Unutulmaz cepler Dilara Cep Telefonlar 0 07 Ekim 2008 14:14
Yeni Linux Cepler Heidi Cep Telefonlar 0 06 Ağustos 2008 10:38