IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mayıs 2012, 18:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bazı Mobil İnternet Siteleri, Pilleri Boşaltıyor




Akıllı telefonunuzun pilinin çabuk boşaldığından şikayet ediyorsanız, kabahat sizde veya üreticide değil, bağlantı kurduğunuz sitelerde olabilir. ABD’de Stanford ve Purdue üniversitelerinde yapılan araştırmalara göre, kötü tasarlanmış mobil web siteleri ve bazı uygulamalar akıllı telefon pillerinin çabuk boşalmasına neden olabiliyor. Site ve uygulamaya göre pil enerjisinin %75, hatta %80’i telefon kullanıcısının asıl amacı dışında harcanabiliyor.

Stanford Üniversitesi’nde bir Android telefon kullanarak yapılan araştırmada, Gmail, Wikipedia, Apple, ve Internet Movie Databasee dahil, çok sayıda site incelendi. Telefona en az enerji harcatan, ya da araştırmacıların tanımıyla “en yeşil” site olarak Gmail bulundu.

Raporuna göre “Mobil web tarayıcılarının popülerliğine rağmen, bu işlemin ne miktarda enerji harcadığı pek iyi anlaşılmış değil”. Üçüncü tarafların sunduğu reklam gösteren serbest mobil uygulamalar çok daha fazla enerji harcayabiliyor. Araştırmada bu oranın %75’e kadar çıktığı görülmüş.

Purdue Üniversitesi’ndeki araştırmada aynı konu incelenirken, 3G bağlantısıyla Apple Birds ve Facebook uygulamalarına bakıldı. Örneğin Angry Birds oyununda pil enerjisinin sadece %20’si oyun için harcanmakta. %45’i size konuma bağlı reklam yapmak için bulunduğunuz konumu bulmakta harcanıyor.

Birçok uygulamada, programın indirilmesinden sonra 10 saniye süreyle hat açık tutuluyor. Bunun nedeni konuma bağlı reklam gönderebilmek. “3G kuyruğu” denen bu 10 saniyenin bedeli olarak harcanan enerji %25 artıyor.

Ancak kullanıcılar için her şey olumsuz değil. Aldıkları reklamlar sayesinde ücretsiz oyun oynayabilmekte, ücretsiz program indirebilmekteler.

Gene de web sitesi işletenler, yazılım ayarların optimize ederek telefonların daha az enerji ile çalışmalarını sağlayabilirler. Örneğin Stanford raporuna göre Wikipedia daha iyi ayarlarla, bağlanan telefonlarda %30 enerji tasarrufu sağlayabilir.

Büyükler arasında enerji açısından en kötü çıkan, ayrı bir mobil web sitesi olmaması nedeniyle Apple oldu. En enerji verimli çıkan Gmail, bu durumunu, uzmanlara göre, Javascript yerine yaygın biçimde HTML kullanmasına borçlu. Deneyler, Javascript yerine link kullanmanın ilgili sayfa için enerji kullanımını oldukça azalttığını gösteriyor. Bir sitenin mobil versiyonu masaüstü versiyonundan farklı olmalı. Gmail bu yolla telefonlarda enerji tasarrufu sağlamakta.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bazı, boşaltıyor, internet, mobil, pilleri, siteleri, İnternet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nokia Mobil İnternet Trafiğinde 1 Numara ALeMCi Cep Telefonlar 0 19 Nisan 2012 14:56
En Eski İnternet Siteleri. Dilara Ağ, Network ve Networking 0 24 Aralık 2008 15:00
Vodafone'dan Mobil İnternet Heidi Bilim Dünyasından Son Haberler 0 03 Temmuz 2008 08:45