IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mayıs 2012, 18:32   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cep piliniz hakkında 6 gerçek!




Cep pilleri hakkında 6 önemli bilgi!

Cep telefonunuzun veya tabletinizin pili hakkındaki bu 6 gerçekten haberiniz var mı?


Lityum iyon piller, cep telefonlarının (ve tabletlerin) ekranlarının, işlemcilerinin hızla gelişmesini yakalayamıyorlar. Dolayısıyla pil ömrü, akıllı cep kullanıcılarının en büyük şikayetlerinden bir tanesi. Bu yazımızda akıllı ceplerin pilleri hakkında bilmeniz gereken 6 önemli bilgiyi bir araya getirdik.

1. Torba piller: "Torba" lityum iyon piller, dikkatle katmanlanmış anot ve katot yapraklarına, bunlar arasında ayırıcılara ve tüm bunlara işleyen bir likit elektrolite sahiptir. Tablet pilleri birkaç hücreli olabilse de (yeni iPad'in pili üç hücreli), akıllı cepler genellikle tek hücrelidir.

Pilin ucunda basılmış bir devre kartı, her hücrenin pozitif ve negatif terminallerine bağlanır ve kısa devrelere, fazla şarja ve zorla deşarja karşı aktif bir koruma sağlar. Torba lityum iyon hücreleri kırılgandır ve koruma olarak akıllı cebinizin kasasına güvenirler. Dolayısıyla genellikle kullanıcı için pek değiştirilebilir değillerdir.

2. Dayanma süresi: Lityum iyon pilin enerji yoğunluğu, belirli bir boyut ve ağırlığa ne kadar çalışma zamanı sığdırabileceğinizi belirler. Lityum iyon teknolojisi, 1991'de ortaya çıktığından bu yana, enerji yoğunluğu sadece üçe katlandı.

3. Hücrelerin XYZ'si: Enerji yoğunluğu, kalınlık ve genişlik (X), uzunluk (Y) tarafından belirlenir. Optimal X-Y oranı, basılı devre kartı, dar pilin kısa kenarına yerleştirildiğinde elde edilir. Diğer tüm değerler eşit olduğunda, dar ve kalın bir bil, kare bir pilden daha fazla volümetrik enerji yoğunluğu sunar.

4. Serin tutma zorunluluğu: Lityum iyon piller, sıcaklığı sevmezler. Standart Lityum iyon kimyası, hidrofluorik asit üretmek için artık neme dayanır. Tüm kimyasal reaksiyonlarda olduğu gibi bu işlem, her 10 derece artış işin paslanmayı iki kat artırır. Bu ise sadece uzun dönemde pilin ömrünü azaltmaz, iki şarj arasındaki pil ömrünü de azaltır.

5. Akıllı cebi meydana getirme: Motorola Droid Razr (Razr ve Razr Maxx), üç katmanlı cep tasarımının iyi bir örneği: ekran, devre ve pil. iPhone 4S ise iki katmandan oluşuyor: ekran ve elektronik devreler - devrenin ortasında pil için oyulmuş bir çukur buluyor. Oyma yaklaşımı, daha ince ve daha kalın pile izin veriyor ve bu sayede daha yüksek bir enerji yoğunluğuna ulaşılıyor. Üç katmanlı yaklaşımda ise pili sıcaklık üreten bileşenlerin sıcaklığından korumak daha zor ve bu sıcaklık pil ömrünü azaltıyor.

6. Kimya: Lityum iyon alternatifleri: Lityum iyon kimyasındaki geliştirmeler, enerji yoğunluğunu önemli ölçüde artırıyor. Yeni etkin maddeler için yapılan araştırmalar ise ümit verici ve yeni çözümler piyasada yer almaya başladı. Bunlardan bir tanesi, hidrofluorik asit meydana getirmeyen yeni Li-imide elektrolitini kullanan ve pil ömründe önemli geliştirmeler sağlayan bir teknoloji. Bu teknoloji aynı zamanda daha ince pillere de izin veriyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cep, gercek, piliniz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Office 15 hakkında 15 gerçek! Deep Bilgisayar Donanımı 0 15 Mart 2012 17:00
Facebook hakkında 14 gerçek! Deep Facebook Haberleri 0 17 Şubat 2012 21:55
Amerika Hakkında Acı Gerçek.. Düş Haber Arşivi 0 05 Kasım 2011 15:42
Erkekler hakkında bilinmeyen 10 gerçek System Ah Erkekler 3 01 Eylül 2011 18:06
Rüyalar hakkında 15 gerçek Süslü Merak Ettikleriniz 0 24 Ocak 2010 18:07