IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Kalemzede

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Haziran 2012, 11:41   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Samsung Galaxy S3 kusursuz değil!




Galaxy S3 kusursuz bir cep telefonu olabilirdi; eğer bu 10 zayıf yanı olmasaydı...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hızlı dört çekirdekli işlemcisi, dev ekranı ve yüksek ses kalitesi ile Samsung Galaxy S3 rakiplerine göre çok üstün özelliklere sahip. Ama Android dünyasının yeni yıldızının da, piyasadaki her telefon gibi bazı eksik ve zayıf yanları var. S2'den beri AMOLED Plus kullanılırken bu telefonda niye PenTile Matrix'e dönüldü? Neden tüketiciler büyük tantanalarla tanıtılan bazı özelliklerin beta sürümlerine mahkum edildi? Bu incelememizde Samsung'un yeni canavarının eksik taraflarını ve bunlarla ilgili önerilerimizi sunacağız.

YARIM KALAN ÖZELLİKLER...
İlk bakışta Samsung nihayet Apple'ı sollamış ve benzersiz yenilikleri piyasaya sürmüş gibi görünüyor. Ancak biraz daha dikkatle incelendiğinde, Ar-Ge ekibinin akıllarına gelen bazı özellikleri Samsung Galaxy S3'e alelacele yerleştirdiği görülüyor. Örneğin Pop-Up Play işlevi ilk tanıtıldığında çok etkileyici olduğunu düşünmüştük. Tek bir tıkla bir v..ideoyu bir kenara küçültüp web'de arama yapmak ya da mesajları kontrol etmek, sonra ikinci bir tıkla v...ideoya geri dönmek mümkündü. Hakkını teslim etmek lazım, bu işlev son derece iyi ve hızlı bir şekilde çalışıyor. Çevrimiçi v...ideolar hariç! Örneğin; Y...ouTube'da bir şey seyrediyorsanız, bu işlevi araya araya bir hâl oluyorsunuz. Baştan söyleyelim, çabanız sonuç vermeyecek çünkü Pop Up Play sadece kaydedilmiş v...ideolarda kullanılabiliyor. Samsung Galaxy S3 pek çok açıdan iyi bir telefon ama yeni özelliklerin çoğunun olgunlaşmak için zamana ihtiyacı var, üstelik bir kısmı yarım bırakılmış.

OFFİCE BELGELERİ İLE ÇALIŞMAK!
Polaris Office gibi uygulamalar hem ucuz hem pahalı akıllı telefonlarda artık neredeyse standart. Hatta Windows tabanlı telefonlarda doğrudan Microsoft Office kullanmak bile mümkün. Ancak Samsung Galaxy S3'te tam kapasite ile çalışan bir ofis uygulaması ne yazık ki yok. Diğer bir deyişle belgelerde değişiklik yapmak mümkün değil.

DAHA İYİ KAMERA, DAHA İYİ BİR GREEN AZALTMA!
Samsung Galaxy S3'ün kamerası günışığında çok iyi resimler çekiyor. Flaşlı çekilen fotoğraflar da akıllı telefon piyasasındaki en kaliteli resimler arasında. Ama iş yapay ışık veya flaşsız karanlık çekimlere geldiğinde S II, yeni telefona oranla biraz daha iyi sonuçlar veriyor.(Samsung Galaxy S2 ile çekilmiş resim, sol taraf yapay ışık, sağ taraf bar ışığı.) Özellikle karanlık noktalarda gren çok artıyor, yapay ışıkta ise renkler fazla sıcak. (Samsung Galaxy S3 ile çekilmiş resim, sol taraf yapay ışık, sağ taraf bar ışığı.)

İNDİKSÜYON ŞARJI!
Londra'daki basın konferansında Samsung Galaxy S3 için indüksiyon şarj cihazı tanıtılmıştı. Böylece telefonu kablosuz olarak şarj etmek mümkün olacaktı. Bütün gereken özel bir arka kapaktı. Ama nedense Samsung, bu şarj cihazının uyandıracağı ilgiyi kestiremedi. Şimdi cihazın Amerika'da piyasaya sürüleceğinden bahsediliyor. Ancak dünyanın kalan bölgelerinde telefon hala kablolu şarj ile satılıyor.

TASARIM VE MALZEME!
Samsung Galaxy S3, "İnsanlar için yaratıldı, doğadan esinlendi." sloganıyla piyasaya sürüldü. İnsanlar için yaratılmamış bir telefon var mı bilmiyoruz ama işin doğa kısmı aslında sadece kabarcık sesleri çıkaran bir ekran koruyucudan ibaret. Cihazın kasası ise polikarbonat adı verilen kaygan plastik bir malzemeden yapılma. Samsung neden Apple ya da HTC'nin izinden gitmedi ya da dedikodusu yapılan seramik kasaları kullanmadı bilemiyoruz. Ayrıca niye hâlâ mekanik bir home tuşu kullanıldı, bunu da kestirmek mümkün değil. Samsung Galaxy S3 kullanılan plastik sayesinde çok hafif olabilir. Ancak resimdeki HTC One S ya da iPhone 4S sanki elinize biraz daha iyi oturuyor.

BELLEK SEÇENEKLERİ...
Samsung Galaxy S3, iPhone 4S gibi üç farklı bellek seçeneği ile piyasaya sürüldü:16, 32 ve 64 GB. Cihazda ayrıca bir microSD kart yuvası da var, ancak karta uygulama kurmak ya da veri kopyalamak o kadar kolay değil. Ancak cihaz nedense Avrupa'da sadece 16 GB'lik model ile piyasaya sürüldü. Bu modelde sadece 11 GB kullanılabiliyor.

S-VOİCE!
S-Voice, Samsung Galaxy S3'ün en iddialıözelliklerinden biri. Bu özellik tanıtım sırasında da iyi bir şekilde çalıştı. Fakat İngilizce dışındaki dillerde S-Voice'in performansı felaket. Robot gibi, itici bir ses, bir sürü tercüme hatası ve sesli komutları tanımakta zorlanması, uygulamanın halen beta aşamasında olduğu hissini uyandırıyor. Açıkçası, Siri'ye rakip olarak çıkarılan bir üründen daha iyi bir performans beklerdik.

TouchWiz'de ANDROİD 4 DESTEĞİ!
Samsung, TouchWiz arayüzü ile Android 2.3'te devrim yaratmıştı. Google bile boyu ayarlanabilen Widget'lar gibi özellikleri TouchWiz'den almıştı. Bu nedenle yeni arayüz büyük beklentiler yarattı. Ancak sonuç yeni birdevrim olmadı. Gelen az sayıda yenilik çok da etkileyici değil. Android 4'ün sunduğu kolay klasör açma gibi işlevler bile dolaylı yollardan mümkün.

SÜPER AMOLED PLUS EKRAN!
Samsung, Samsung Galaxy S2'de RGB matrisli bir Süper AMOLED Plus ekran kullanmıştı. Bu ekranlar % 50 daha fazla sub-piksel kullanıyor ve çözünürlüğü daha az olmasına karşın daha net görüntü veriyor. Süper AMOLED Plus teknolojisinde ekran parlaklığı da çok daha fazla. Samsung Galaxy S3'te Samsung yine bir adım geri gidiyor. HD çözünürlüğün bir avantaj sağladığı ortada. Kontrast ve ışınım da çok iyi. Ancak Pentile ekranların bir dezavantajı var, o da yeterince parlak olmamaları. Samsung'un böyle iddialı bir modelde en son teknolojiyi kullanmıyor olması gerçekten şaşırtıcı.

YENİ ÖZELLİKLER...
Samsung tanıttığı Smart Stay, Pop up Play ve kameranın sosyal ağ desteği gibi yeni özelliklerle büyük iddia taşıyordu. Bu sayede Android pazarındaki rakipleri arasından sıyrılmayı umuyordu. Bu özellikler aslında etkileyici ama yeterince iyi tasarlanmış değil. Resim içinde resim özelliği sadece telefona kayıtlı -----larda kullanılabiliyor. Otomatik ekran kapatma sadece ekranın kapanma süresini etkinleştiriyor. Resimlerde arkadaşlarınızın yüzleri ancak ışık kalitesi iyi olduğu zaman otomatik tanınıyor. Kısacası Samsung Galaxy S3'ün sunduğu yeni işlevler iyi fikirler barındırıyor ama uygulamada biraz daha iyi olabilirdi.

LTE DESTEĞİ!
Tanıtım sırasında Samsung Galaxy S3'ün LTE desteği olacağı duyurulmuştu. Bu nedenle cihazın yeni altyapıya şimdiden hazır olması bekleniyordu. Ancak Avrupa'da en fazla HSPA+ ile web'de gezinmek mümkün. Yine de Japonya ve Kanada pazarları için Samsung Galaxy S3 LTE desteği Samsung tarafından teyid edilmiş durumda.

CEP TELEFONU


Konu Kalemzede tarafından (01 Temmuz 2012 Saat 09:44 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
değil, galaxy, kusursuz, s3, samsung


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Samsung'dan Galaxy S'e Value Pack ALeMCi Samsung 0 01 Nisan 2012 20:08
Samsung GALAXY Ace Plus Türkiye'de! Deep Samsung 0 28 Mart 2012 15:49
Samsung Galaxy Mini ALeMCi Türk Telekom 0 27 Mart 2012 13:22
Samsung'dan bir Galaxy daha! Deep Samsung 3 05 Ocak 2012 17:02
Samsung Galaxy'i değiştiriyor! Spy Samsung 0 15 Ekim 2011 14:04