IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2012, 16:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Samsung'a bir hafta içinde ikinci darbe!




Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi unvanına sahip olan Samsung’un, Apple’ın açtığı dava sonucunda Nexus akıllı telefonlarını ABD’de satmasına yasak getirildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Birkaç gün önce tablet bilgisayarlarının ABD’de satışı yasaklanan Samsung, alınan kararın yürürlüğe girme tarihini erteletmek için mahkemeye başvuracak. Apple’ın, Samsung akıllı telefonları ve tablet bilgisayarlarını hedef alan patent ve telif hakkı ihlali suçmalamarının ardından, San Jose Bölge Mahkemesi Yargıcı Lucy Koh, ilk olarak 26 Haziran’da aldığı kararla Galaxy Tab 10.1 tablet bilgisayarının ABD’de satışına yasak getirmişti. Dün alınan kararka bu sefer Nexus akıllı telefonlarının ABD’de satışı engellendi. Lucy Koh, 7 Haziran’da Galaxy S3 akıllı telefonunun satışına yasak getirilmesi için açılan davaya da bakan isim. Lucy Koh, dün aldığı kararda, “Samsung’un ABD piyasasından ürünlerini çekmek zorunda kalması şirkete zarar verecek. Ancak bu kararın alınmaması halinde Apple’ın göreceği zarar çok daha büyük olacak.. Apple’ın patent hakları konusunda yaptığı başvuru oldukça güçlü çünkü son derece önemli deliller sundular.” dedi. İki yüz on dokuz milyar dolarlık küresel akıllı telefon piyasasının en büyük iki oyuncusu olan Samsung ve Apple, yıllardır birbirleriyle patent ve telif hakları üzerinde kavga ediyor. Lucy Koh, Apple’ın geçmişte yaptığı çok sayıda başvuruyı reddetmiş olmasına rağmen, bir hafta içinde çıkan iki kararla dünyanın en büyük şirketinin yüzünü güldürdü.

KARARIN ETKİSİ BÜYÜK!
Boston merkezli araştırma şirketi Yankee Group analisti Carl Howe, mahkemeden çıkan kararı Business Week’e değerlendirdi. Carl Howe, “Samsung, akıllı telefon piyasasında Apple’a karşı en büyük rekabeti sunan şirket. Bu sebeple Güney Korelilerin aleyhine çıkan karar oldukça önemli... Galaxy tablet için de aynı kararın alındığını ele alırsak, Samsung’u ABD piyasasında büyük zorluklar bekliyor.” dedi. Califorina, Cupertino merkezli araştırma şirketi IDC’nin rakamlarına göre, Samsung % 29.1 ile küresel akıllı telefon nakliyatında birinci sırada. Apple, % 24.2 ile rakibinin ardından geliyor.

25 ÜRÜNÜ DAVA ETTİ!
Apple, en son olarak Samsung Galaxy S3 telefonunun önünü kesmek için mahkemeye başvurmuştu. Yasak getirdiği Nexus modeli de dahil olmak üzere, Apple’ın bugüne kadar mahkemeye verdiği Samsung ürünlerinin sayısı yirmi beşi buldu. Samsung sözcüsü Adam Yates, “Dün alınan kararın ardından hayal kırıklığı yaşadık... Gereken tüm önlemleri alacağız, yasal işlemlerde bulunacağız. Galaxy Nexus’a tüm tüketicilerin erişebilmesini istiyoruz.” dedi.

BÜYÜK ORTAKLAR!
Mahkeme salonlarının dışında, Apple ve Samsung önemli bir iş ilişkisine sahip. Apple’ın yarı iletkenleri ve ekranlarının büyük kısmını üreten Samsung, en büyük rakibinin aynı zamanda önemli bir tedarikçisi. Apple, Samsung’un en büyük çip ve ekran alıcısı konumunda. Diğer yandan, Bloomber rakamlarına göre, Samsung’un gelirinin yaklaşık % 7.6’sı Apple’dan geliyor.
Piyasa araştırma şirketi Strategy Analytics şirketinin verilerine göre, akıllı telefon ve tablet nakliyat rakamlarını açıklamayan Samsung, 2012’nin ilk çeyreğinde 44.5 milyon akıllı telefon sattı.

ERTELEME TALEBİ!
Samsung’un avukatlarından Kevin Johnson, şirketin bugün mahkemeye başvurarak Nexus’un yasaklanmasını öngören kararı ertelenmesini talep edecek. Lucy Koh, Apple’ın yaptığı başvuruda, Samsung tarafından dört patentlerinin ihlal edildiğini öne sürdüğünü belirtti. Lucy Koh, yarın yapacakları başvurunun yanı sıra, Galaxy Tablet bilgisayarı hakkındaki kararın da ertelenmesini isteyeceklerini söyledi.

CEP TELEFONU



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
darbe, hafta, icinde, ikinci, samsunga


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir hafta içinde ikinci darbe! Deep Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 19 Mayıs 2012 17:12
Kılıçdaroğlu'ndan ikinci darbe hazırlığı Sır Haber Arşivi 0 06 Kasım 2010 07:37
10 gün içinde ikinci kez oğlunu vurdu Angel Haber Arşivi 0 11 Temmuz 2008 15:55