IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2012, 11:01   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cep telefonunda ekran devrimi!




Cep ekranlarının güneş altında "görünmez" olmaları sizi de deli ediyorsa, bu haber sizin için...

Tabletletler ve akıllı cepler sayesinde istediğimiz içeriğe, her yerde rahatça erişebiliyoruz. Ancak mobil cihazımızı parlak güneş ışığı altında kullanmak, mobil endüstri için çözülmeye muhtaç bir sorun olmaya devam ediyor.

Güneş tepedeyen mobil cihazınızda bir oyun oynamaya çalıştıysanız bilirsiniz. Ekrana vuran ışık, görüntünün daha soluk görünmesine neden olur ve bu da oyun oynamayı keyif olmaktan çıkarabilir. Ancak tüm bunlar değişmek üzere olabilir. Apical, IFA 2012'de Assertive Display adında, parlak ışık altındaki görünümü iyileştiren ve güç tüketimini azaltan bir teknoloji tanıtmıştı.

Filmleri parlak ışıkta seyredebileceğiz


Teknoloji bugün Sharp'ın yeni cebi Aquos SH-01D gibi bazı cihazlarda Japonya'da kullanmaya başlanmış bulunuyor. Apical CEO'su Michael Tush, oyunların ve filmlerin Assertive Display sayesinde yepyeni bir deneyim olacağını söylüyor.

"İdeal olarak bir filmi seyrederken 5000'e 1 kontrast oranına ihtiyacınız vardır. iPad 1000'e 1 sağlayabilir, ancak onunla dışarı çıkarsanız kontrast oranı 20'ye 1'e düşecektir."

Tush, sorunun sadece güneş ışığı olmadığını, pencereleri olan veya parlak bir aydınlatmaya sahip odada da aynı sorunun yaşandığını söylüyor.

Assertive Display nasıl çalışıyor?

Birçok üretici, parlak ışık altında daha iyi görüntü sunmak için ekran parlaklığını otomatik olarak artırmaya güveniyor. Ancak bu çok etkili bir yöntem değil ve pile büyük bir yük getiriyor.

Asstertive Display ise vidyo akışındaki her pikselin kontrast oranını çok düşük bir gecikme süresiyle ayarlıyor. Teknoloji insan gözünün çalışma mantığını temel alıyor ve pikseller, pile yük getirmeden daha görünür olacak şekilde ayarlanıyor.

Sonuç olarak çok daha düşük güç tüketiminde (yüzde 50'ye kadar) daha iyi bir izleme deneyimi sağlanıyor. Güneş altında parlaklığın en üst düzeye alınmasına ise gerek kalmıyor.

Tusch, parlaklık veya ekranın gücü üzerinde hiçbir değişiklik yapmadıklarını, kontrast oranını düzenlemek üzere sadece pikselleri ayarladıklarını söylüyor.

Mobil cihaz üreticileri, bu sorunun üstesinden gelebilmek için kendi çözümlerini üretmeye çalışıyorlar. Örnekler arasında ekranlarında daha iyi siyahlar sağlayabilmek için büyük yatırımlar, ekrana eklenen anti-yansıtma kaplamaları var.

Tusch ise Assertive Display ile "gerçektekinden 100 kat daha fazla kontrastı simüle edebildiklerini" söylüyor ve ekliyor: "bunu ekran gücü yerine vidyo işleme ile yapıyoruz."

Yani Assertive Display'in amacı, siz farkında olmadan kontrast oranını ayarlamak. Bulunduğunuz konumdaki aydınlatma koşulları ise her zamanki gibi cihazınız üzerindeki küçük ışık sensörleri ile yapılıyor.

Assertive Display'i ayarlamak için herhangi bir düğme vs. bulunmuyor. Sürekli çalışan teknoloji, kontrast oranını otomatik olarak ayarlıyor.

Peki Assertive Display'i ne zaman kullanacağız?

Tush, Assertive Display'i kullanan telefonların 2013 sonbaharında Avrupa'ya geleceğini söylüyor. Tush, hangi üreticilerin teknolojiden faydalanacağını söylmese de Apple'ın ve Android'li cihazların onu kullanacağı anlaşılıyor.

Apical'ın önündeki en önemli engel ise tasarım sürecinin lisanslama nedenleriyle yavaş işlemesi. Ancak Apical, bu sorunu teknolojiyi yazılımsal olarak sunarak aşmayı düşünüyor. Böylece bir güncelleme ile telefonumuz Assertive Display destekli hale gelebilecek.

Bu iş için HSA Foundation'a katılan Apical, aralarında Samsung'un da bulunduğu güçlü bir birliğe katılmış bulunuyor. Tush, Assertive Display'e endüstrinin şimdiye kadarki tepkisinin çok olumlu olduğunu ve birçok cep üreticisinin teknolojiyi görüdüğünü söylüyor: "Neredeyse tüm şirketler onu gördü ve istedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cep, devrimi, ekran, telefonunda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cep telefonunda şarj devrimi! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 19 Aralık 2011 23:33
Cep telefonunda bir ilk! dreamy Cep Telefonlar 0 09 Kasım 2011 17:35
Cep telefonunda bir ilk! Slipknot Cep Telefonlar 0 21 Nisan 2010 19:33
Mercedes'ten ekran devrimi Kralice Bilim Dünyasından Son Haberler 1 01 Ocak 2009 02:57
Cep telefonunda Skype Lin Bilim Dünyasından Son Haberler 0 01 Mayıs 2008 14:02