IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Cep Telefonlar (https://www.ircforumlari.net/cep-telefonlar/)
-   -   O uygulama başladı! (https://www.ircforumlari.net/cep-telefonlar/510779-o-uygulama-basladi.html)

Deep 06 Kasım 2012 10:24

O uygulama başladı!
 
Yurt dışından getirilen cep telefonları sanal alemden kayıt altına alınacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının kaydında yaşanan sorunların önlenmesi ve kayıt işlemlerinde vatandaşlara kolaylık sağlanması amacıyla internet üzerinden kayıt uygulaması başlattı. Kurumun resmi internet sitesinden 'Yurt Dışından Getirilen Telefonların IMEI Bilgilerinin İnternetten Kayıt İmkânı' başlıklı açıklamada, uygulamanın 1 Kasım'da başladığı belirtildi.

Yeni düzenlemeye göre; vatandaşlar artık yurt dışından getirdikleri cep telefonlarının kayıt işlemlerini, abone kayıt merkezlerinin yanında, internet üzerinden de gerçekleştirebilecek. Yurt dışından telefon getiren vatandaşlar, 100 TL harç bedelini vergi dairelerine ya da Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen bankalara yatırdıktan sonra e-Devlet Kapısı üzerinden BTK'nın sunduğu hizmetler başlığı altında yer alan 'IMEI Kayıt Başvurusu' başlığını tıklayarak, talep edilen bilgileri sisteme girecek, böylece kayıt işlemi gerçekleşmiş olacak.

Bu uygulama ile yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının kayıt işlemlerinde yaşanan sorunların azaltılması hedefleniyor. Artık vatandaşlar, bayilere herhangi bir ücret ödemeksizin daha kısa zamanda, daha kolay bir şekilde ve herhangi bir belge veya dilekçe yazılmasına gerek kalmadan (sistem üzerinden doğrulama yapılmak suretiyle) cihazlarını kaydettirebilme imkânına kavuştu.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net