IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Kasım 2012, 14:02   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Telefonunuzun şarj ömrünü artırın!




iPhone 5, Galaxy S3, HTC One X ve bunun gibi sayısız akıllı telefonu sayabiliriz. Ancak bu cihazların temelde çok büyük bir sorunu var: Çabucak tükenen şarj.

Peki telefonların şarj süresini artırmak mümkün mü? Aşağıda anlatacağımız yöntemler sayesinde telefonunuzun batarya ömrünü artırabilmeniz mümkün. İşte şarj ömrünü uzatmanın püf noktaları...

Telefonunuzu genelde şarj ederken batarya ömrünün yüzde 10 veya altına inmesi sizi aldatmasın. Eğer cihazınızı şarj edecek bir nokta varsa yüzde 80 veya yüzde 70 gibi bataryanın tam doluma yakın olduğu zamanlarda cihazınızı şarj etmeye çalışın. Zira şarjınız dibe vurduğunda onu şarj etmeye başlarsanız, batarya şarj olmak için daha fazla uğraşacak bu da batarya ömrünü yıldan yıla azaltacaktır.

Eğer sizin için çok gerekli değilse titreşim özelliğini kapatmayı deneyin. Özellikle sık sık çağrı alıyorsanız batarya ömrünün kayda değer uzadığını fark edeceksiniz.

Gereksiz gördüğünüz uygulamaları kapatmayı deneyin. Bu sayede telefonlar hem hızlanıyor hem de sık şarj etme derdinden kurtuluyor.

İnternete bağlı olmadığınız durumlarda WiFi ve 3G ağ bağlantılarını kapatın.

Lokasyon servislerini kapatın. Örneğin Google Maps veya Apple'ın harita uygulamasını açtığınızda şarjınız hızla azalır ve bu da batarya ömrüne ciddi anlamda olumsuz yansır.

Ekran parlaklığını düşüşerek de batarya ömrünü artırabilmeniz mümkün.

Telefonunuzu kilitlemeyi unutmayın. Kendi kendine cebinizdeyken aktive olan telefonunuzun haberiniz olmadan şarjı azalabilir.

Telefonunuzun şarjının çabuk tükendiğini düşünüyorsanız ekstra bir batarya alarak cihazınızın arkasına ekleyebilirsiniz. Böylece ana bataryanız bittiğinde ikinci batarya kullanılmaya başlar ve şarj sorunu çözülmüş olur.

Ya da en iyisi kendinize yeni bir batarya alın. Ancak iPhone gibi bazı telefonların arka kapağı açılmadığından kendiniz bu bataryayı değiştirmemelisiniz.

Uçağa binmeseniz de Uçak Modu'nu kullanmanızı öneririz. Örneğin uyurken telefonunuzu Uçak Modu'na aldığınızda telefonunuzun bataryasını korumuş olursunuz.

Telefonunuzu sıcak ortamda tutmaktan kaçının. Elektronik cihazlar sıcağı pek sevmezler. Aşırı sıcak ise batarya ömründe kayda değer bir azalmaya neden olur. Bu nedenle cihazınızı güneşin altına veya aşırı sıcak bir ortama koymamaya dikkat etmelisiniz.

Bildirim özelliğini kapatarak da şarj ömrümde tasarruf edebilirsiniz. Böylece uygulamalar sürekli sizin ana ekranınızda uyarı mesajıyla gelmeyecek ve bataryaya bir yük binmemiş olacak. teknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
artırın, telefonunuzun, ömrünü, şarj


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bilgisayarınızın performansını artırın! Deep Bilgisayar Donanımı 0 07 Şubat 2012 18:50
Evinizin değerini 10 bin USD artırın! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 20 Ocak 2012 00:23