IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ocak 2013, 17:18   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cepler mikrop kaynıyor!




Yapılan bir araştırmaya göre, kullanıcıların çoğu cep telefonu temizliğine yeterince özen göstermiyor. Branş derneği BİTKOM, özellikle kış aylarında cep telefonlarının temizlenmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Alman ileri teknoloji derneği BİTKOM tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Almanya'da cep telefonu kullanıcılarının yalnızca dörtte biri telefonunun yüzeyini özenli bir şekilde temizliyor. Derneğin bin kullanıcı ile yürüttüğü araştırma, her iki kişiden birinin ise cep telefonunu ara sıra ve yüzeysel bir şekilde temizlediğini ortaya koyuyor.

Kış aylarında dikkat!

BİTKOM uzmanı Bernd Klusmann özellikle virüslerle bulaşan üst solunum yolları rahatsızlıklarının yaygın olduğu kış aylarında cep telefonu ekranlarının ve tuşlarının temizliğine özen gösterilmesi gerektiği uyarısında bulunuyor. Akıllı telefonların dokunmatik ekranlarının bu bakımdan oldukça kullanışlı olduğuna dikkat çeken uzman, bu ekranların da ilk dokunuştan itibaren kirlenmeye başladığını söylüyor. Klausmann, “Ter ve yağ telefonlar ne kadar dikkatli kullanılırsa kullanılsın, en ince çiziklerin bile arasına yerleşiyor” şeklinde konuşuyor.

Akıllı telefonların ekranlarının da temizlenmesi gerektiği ifade ediliyor.
BİTKOM, cihazların temizliğinde ise alkol, deterjan, sabun gibi temizlik maddelerinin kullanılmaması uyarısında bulunuyor. BİTKOM uzmanı Klausmann dezenfektan spreyler ya da ekranlar için kullanılan özel temizlik bezlerinin, acil durumlarda ise gözlük temizlik mendillerinin kullanılabileceğini söylüyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cepler, kaynıyor, mikrop


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık