IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ocak 2013, 15:18   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cep telefonu ile ödeme mümkün olacak!




Bankalararası Kart Merkezi (BKM), cep telefonları ile temassız ödeme gerçekleştirilmesini sağlayan Güvenilir Servis Sağlayıcı (Trusted Service Manager, TSM) hizmetini sunmak üzere gerekli çalışmalarını tamamladı.

BKM tarafından yapılan açıklamaya göre, BKM, akıllı cep telefonlarıyla temassız ödemelerin gerçekleşmesine yönelik altyapı hizmeti sunmak üzere sertifika aldı. Türkiye'de cep telefonlarıyla temassız ödeme yapılabilmesi konusunda çalışmalarını sürdüren BKM, bu sertifika ile sistemin hayata geçmesi konusunda önemli bir adım attı.

Kurulduğundan bu yana, Türkiye;de ödeme sistemlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren BKM, 2008 yılında başlatmış olduğu Yakın Alan İletişimi (Near Field Communication, NFC) özellikli akıllı cep telefonlarıyla ödeme yapılabilmesi için gerekli olan altyapı çalışmalarını tamamladı. Bankalar, BKM'nin sağladığı Güvenilir Servis Sağlayıcı sistemi ile müşterilerine, Yakın Alan İletişimi olarak adlandırılan NFC özelliğine sahip cep telefonlarını, kredi ve banka kartı olarak kullanabilme hizmeti sunacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko şunları ifade etti:

“BKM olarak Güvenilir Servis Sağlayıcı hizmetimiz ile Türkiye'de cep telefonu ile temassız ödeme uygulamasını hayata geçirebilmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Altyapı konusunda dünyanın birçok ülkesinden öndeyiz ve yatırımımızı tamamlamış bulunmaktayız. Aldığımız sertifika ile sistemin uygulamaya geçmesi adına büyük bir adım atmış olduk. NFC özellikli akıllı telefonlar yaygınlaştıkça hızla artacağına inandığımız mobil ödemeler, '2023 Nakitsiz Ödemeler' hedefimiz ve kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli bir yapı taşı olacak.”

Açıklamaya göre, BKM'nin Güvenilir Servis Sağlayıcı altyapısı tüm bankaları, tüm mobil operatörleri ve tüm cep telefonu markalarını destekleyecek şekilde konumlandırıldı. Güvenilir Servis Sağlayıcı altyapısı sayesinde, NFC uyumlu akıllı telefonlara sahip kart kullanıcıları, her türlü ürün ve hizmet ödemelerini cep telefonlarıyla yapabilecek.
Kartı yanında olmayanların da hayatını kolaylaştıracak uygulama ile özellikle ulaşım alanında otobüs, tren ve metro kullanımında ve günlük hayatta yapılan birçok küçük tutarlı ödeme, NFC uyumlu akıllı telefonları turnikeye okutarak gerçekleştirilebilecek. Bunun için NFC uyumlu akıllı cep telefonlarını ödeme noktasındaki temassız POS cihazına yaklaştırmak yeterli olacak. BKM'nin uygulaması ile, bu ödemeler bankaların sunduğu kartlar üzerinden yapılacak.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cep, ile, mümkün, olacak, telefonu, ödeme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Her yaşta doğurmak mümkün olacak! Sue Kadın Sağlığı 0 14 Temmuz 2012 23:03
Evde robot üretmek mümkün olacak! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 06 Nisan 2012 00:26