IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2013, 12:47   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google Nexus 4 testte!




Kutusundan Android'in son sürümü Android 4.2 ile çıkan Google Nexus 4'ü tüm detaylarıyla test ettik!

Ülkemizde yaklaşık 1.400 TL'ye satışa sunulan Google'ın son model cebi Nexus 4, hiç şüphesiz şu anki en iyi Android'li telefonlardan bir tanesi. LG ile Google ortaklığının bir ürünü olan Nexus 4'ü elimize geçirdiğimiz gibi onu sınadık, çeşitli testlere tabi tuttuk.

Bir telefon ne kadar iyi olursa olsun, tutuşu ve yapı kalitesi iyi ve rahat değilse sizi rahatsız edebilir. Nexus'u elinize aldığınızda size asla kalitesiz bir his vermiyor. Aksine onu tutmak ve ona bakmak tam bir keyif. LG, harika bir işçilik çıkararak 9.1mm inceliğinde, gümüş kenarlıklı bir eser ortaya çıkarmayı başarmış. 133.9 x 68.7 x 9.1mm ölçülerine sahip telefonun cam arka yüzü bir miktar ışığı yansıttığından, ilk Nexus'un duvar kağıdını andırıyor.

Nexus 4'ün 4.7 inç'lik True HD IPS Plus ekranı ise size harika bir görüntü kalitesi sunuyor.

139 gram ağırlığındaki Nexus 4'ün kapağını açmak ve pilini değiştirmek pek mümkün değil. Google ve LG, cihazda bir microSD slotuna yer vermeyi düşünmemiş. Dolayısıyla 8GB veya 16GB'lık depolama alanıyla yetinmeniz gerekiyor.

Nexus 4'ün kutusundan çıkanlar arasında sadece bir USB kablosu, AC adaptörü ve bir kullanım kılavuzu var. Kutudan herhangi bir kulaklık çıkmadığından, kendi kulaklığınızı edinmeniz gerekiyor.

NFC, Bluetooth 4.0 ve micro-USB soketi Nexus 4'ün diğer özellikleri arasında. Doğru bir dönüştürücü kullanarak Nexus 4'e bir USB belleği bağlamanız mümkün. Nexus 4'ün USB portu MHL standardı yerine daha yeni SlimPort standardını destekliyor. Bu sayede bir adaptör yardımıyla onu HDMI yoluyla TV'nize bağlayabiliyorsunuz.

Bir bakışta donanımsal özellikler

Nexus 4, Qualcomm'un yeni dört çekirdekli S4 Pro işlemcisini kullanıyor. Gücünü 1.5GHz dört çekirdekli işlemcisinden alan cihazda, 2GB'lık geniş bir RAM'e sahipsiniz. Jelly Bean'in "Tereyağı Projesi" sayesinde tüm bu üst seviye donanımlar, çok akıcı bir arayüz performansına dönüşüyor.

Girişte belirttiğimiz gibi Nexus 4'ün depolama alanını bir microSD kartıyla genişletebilmeniz mümkün değil. Dolayısıyla bolca müzik ve HD -----yu yanınızda taşımayı çok fazla hayal etmemeniz gerekiyor. Ancak 16GB'lık depolama alanı size yetecekse sorun yok. Google'ın cihaza bir microSD kartı seçeneği eklememesindeki gerekçesi ise oldukça ilginç: Google'a göre microSD'ler kafa karıştırabiliyor.

2.100mAh kapasiteli bir pile sahip olan Nexus 4, DC-HSDPA, Android 4.2, Bluetooth 4.0, A-GPS (GLONASS destekli) ve NFC'ye de sahip. Micro-SIM kartları destekleyen Nexus 4'te 1080p ----- kaydı yapabilen 8 megapiksellik bir arka kamera, 1.3 megapiksellik bir ön kamera bulunuyor.

Kullanım ve yeni Android 4.2

Google'ın Nexus serisi, yepyeni bir Android sürümüyle beraber gelmesiyle tanınıyor. Ancak Jelly Bean'i Nexus 7 ile tanıtan Google, Nexus 7'de Android 5 yerine Android 4.2'yi sunmayı tercih etti.

Android 4.1 ve Android 4.2 arasında çok önemli bir fark gözünüze çarpmayabilir, ancak faydalı yenilikler de var. İşletim sisteminin son sürümündeki uyarı çubuğu, artık sadece uyarı merkezini değil, bazı kısayolları da içeriyor. Uyarı merkezini açmak için telefonun üst tarafından iki parmağınızla aşağı doğru çekmeniz yeterli oluyor.

Android 4.2'deki önemli bir başka yenilik ise Swype stili yazı yazmanıza izin veren yeni klavye. Parmağınızı kaldırmadan, sadece sürükleyerek yazmaya izin veren bu işlevi kullanırken yazı yazmak bir keyif haline geliyor.

Dikkat çeken diğer bir yenilik ise kilit ekranı widget'ları. Kilit ekranından kamerayı açabildiğiniz gibi, ona isterseniz takvim ve e-posta kısayollarını da ekleyebiliyorsunuz.

Nexus 4'te 5 ana ekranınızın tümünün üst tarafında beliren Google arama çubuğunu kaldırmanız mümkün olmuyor. Bu arama çubuğundan kurtulmak ve daha fazla ana ekrana sahip olmak isterseniz, üçüncü parti bir launcher'a ihtiyacınız var.

Ekran testi

Nexus 4'ün 4.7 inç'lik True HD IPS ekranı, 1280x760 çözünürlük sunuyor. Cihazın ekranı çok keskin görüntüler sunuyor.

Testlerimizde cihaz, ortam ışığında 380 cd/m2 parlaklık sunabildi. Bu değer LG Optimus 4X HD'nin 606 cd/m2'nin oldukça gerisinde kalıyor. Cihazın renk genişliği ve kontrast anlamında da Galaxy Nexus'un AMOLED ekranın gerisinde kaldığını söylemeliyiz.

Dolayısıyla iç ortamlarda oldukça iyi bir performans sunan Nexus 4'ün ekranının güneş altında üstün bir başarı sağlamasını beklememeniz gerekiyor.

Kamera testi

Nexus 4'ün 8 megapiksellik ana kamerası, panoramik görüntüler kaydedebiliyor. Bunun yanında geri sayarak çekme, sürekli fotoğraf çekme gibi işlevlerden yoksun bırakılmış.

Kamera uygulamasının çok hızlı açılması dikkat çekiyor. Görüntü kalitesi olarak yeterince iyi olduğunu söyleyebileceğimiz Nexus 4, tabi ki bir DSLR'ye yaklaşamıyor ancak sizi hayal kırıklığına uğratmayacak. Cihaz, düşük ışıkta LED ile iyi fotoğraflar çekebilse de bu alanda Galaxy S3 kadar iyi olduğunu söylemek güç. LED'siz düşük ışık çekimlerinde ise Nexus 4'ten çok fazla şey beklememelisiniz. İyi bir aydınlatmada ise harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Akıllı ceplerde en iyi kameraya sahip olmak istiyorsanız, Nokia Lumia 920'ye göz atmanız gerektiğini de söyleyelim.

Kamera seçeneklerini açmak için parmağınızı ekranın altında tutmanız yeterli oluyor. Bunun yanında görüntünün herhangi bir yerine dokunarak odak noktasını değiştirebiliyorsunuz.

Nexus 4'ün fotoğraf çekme hızının da iyi olduğunu söyleyebiliriz (fotoğraf çekmek için düğmeye dokunduktan sonra geçen zamandan bahsediyoruz). Belki fotoğrafı anında çekmiyor, ancak sizi hayal kırıklığına uğratmayacak kadar iyi.

Pil testi

Nexus 4'ün 2.100mAh kapasiteli pili, testlerimizde hiç de fena olmayacak bir performans sundu. Cihazın pilini değiştirmeniz mümkün değil, ancak Nexus 4 bu tarz kasaya sahip ceplere kıyasla iyi bir pil ömrü sunuyor.

Tam olarak şarjlıyken 7 saat 28 dakika boyunca konuşabildiğiniz Nexus 4'ü ekranı açıkken 6 saat 15 dakika kesintisiz olarak kullanabiliyorsunuz. Pilinin tam olarak şarj olması ise 2 saat 53 dakika sürüyor, yani alıştığımızdan biraz daha uzun.

Nexus 4'ün pilinin 3G, oyun, e-posta okuma, web'de gezinme gibi yoğun bir günlük kullanımda bir günü rahatlıkla çıkardığını söyleyebiliriz.

Android 4.2 "Jelly Bean"in güç yönetimini de arkasına alan Nexus 4'ün, sizi üzmeyecek bir pil performansı sunacağından emin olabilirsiniz.

Performans testi

Nexus cepler, bildiğiniz gibi size "saf" bir Android deneyimi sunuyor. Dolayısıyla Nexus 4'te telefonunuzu ağırlaştıracak herhangi bir ek arayüz bulunmuyor.

Nexus 4'ü ilk olarak kullanırken zaman zaman hızla ısınabildiğine şahit olduk. Bunun yanında telefonun yazılımını güncellediğimizde bu ısınma sorunun ortadan kalktığını, 7 saatlik konuşma süresinde bile cebin hiç ısınmadığını söyleyebiliriz.

Telefon görüşmelerinde karşı tarafı net bir biçimde duyabildik, karşı taraf da söylediklerimizi aynı biçimde, temiz ve net olarak duyabildi. Telefonun arkasında bulunan dış hoparlörünün sesi de oldukça yüksek. Bununla birlikte telefonu sırt üstü masaya koyduğunuzda ses seviyesi önemli ölçüde düşebiliyor.

Dört çekirdekli 1.5GHz Snapdragon S4 Pro işlemci, Adreno 320 GPU ve 2GB RAM'e sahip Nexus 4'ü kullandığımız süre boyunca performansından oldukça memnun kaldık. GTA 3 gibi en yoğun grafiklere sahip oyunları bile rahatlıkla çalıştıran Nexus 4, performans konusunda üst seviye ceplerin gerisinde asla değil.

İnternet alanına girecek olursak Nexus 4, varsayılan olarak Chrome web tarayıcısını kullanıyor. Chrome'un performansı oldukça iyi, ancak farklı bir tarayıcı kullanmak isterseniz Firefox, Opera ve Dolphin HD gibi seçenekleriniz her zaman mevcut. Nexus 4'de dikkat çeken bir detay, Flash desteğinin tamamen ortadan kaldırılmış olması. Flash'ı geri getirmenin yolları mevcut, ancak bu onu Google Play'den kolayca yükleyebileceğiniz anlamına gelmiyor. Bununla birlikte Nexus 4'te web'de gezinmek, son derece akıcı, keyif veren bir deneyim.

Sonuç

Nexus 4, yurtdışında uygun fiyatıyla öne çıkan bir telefon. Ülkemizdeki yaklaşık fiyatı 1.400 TL olan cep için "uygun fiyatlı" kelimelerini kullanmak güç. Ancak Nexus 4, sizi aynı fiyattaki Android cepler kadar tatmin edebilecek harika bir telefon - birkaç dezavantajı dışında.

Nexus 4'ün harika tasarımı, web'de, fotoğraflarınız arasında dolaşmaya ve rahatça ----- seyretmeye izin veren büyük ekranı, yüksek işlem gücü onu diğer Android'li amiral gemisi cepler arasında iyi bir alternatif haline getiriyor. Düşük ışıkta harika işler beklemediğiniz sürece kamerası da oldukça iyi

Bununla birlikte depolama alanını genişletme olanağının bulunmaması, Nexus 4'ün en önemli dezavantajı. Arka kapağını açmanız mümkün olmayan (en azından basit bir yolla) cihazın pilini değiştirmeniz de pek olanaklı değil.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
4, google, nexus, testte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google'ın Nexus tableti ortaya çıktı! Deep Bilim Dünyasından Son Haberler 0 30 Ekim 2012 14:07
Çok konuşulan Google tabletin adı Nexus mu olacak PassioN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 21 Haziran 2012 10:23
Google Galaxy Nexus, iPhone 4S’i solladı DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Aralık 2011 23:22
Google Nexus 2 mi? Slipknot Cep Telefonlar 0 01 Ağustos 2010 17:18
Google Nexus One'ın son sırrı ortaya çıktı... MT EkoL Cep Telefonlar 0 18 Aralık 2009 12:47