IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Şubat 2013, 20:20   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şeffaf Telefon Ne Zaman Gerçek Oluyor?




Polytron'un hazırladığı telefon prototipi, uzun yıllardır hayalini kurduğumuz şeffaf telefonu gerçeğe biraz daha yaklaştırıyor. Detaylar haberimizde.

Minority Report ve Iron Man 2 filmlerinde yer alan telefonlar gibi akıllı telefon sahibi olmak uzun yıllardır birçok teknoloji sevdalısının hayallerinde yer etmiştir. 2009'da Sony Ericssson'un hazırladığı Xperia Pureness ile biraz olsun kullanıcılar bu hayale yaklaşsa da tamamen şeffaf tasarıma sahip bir cihaz hala hayal olarak kalmıştı.

Tayvan'lı Polytron Technologies firması ise ürettiği çoklu dokunmatik şeffaf ekrana sahip akıllı telefon ile teknoloji severleri bu hayale biraz daha yaklaştırıyor. Mobilegeeks sitesinin raporuna göre "Değiştirilebilir Cam Teknolojisi" (Switchable Glass technology) denilen bu teknolojide OLED ekranda likit kristal moleküller görüntüyü oluşturuyor. Telefon kapalıyken beyaz bulutumsu bir görüntü oluşturan bu moleküller telefonun açılmasıyla şeffaf kablolar aracılığıyla elektrik alıyor ve görüntüyü yansıtıyor.

Tabi ki şuan prototip aşamasında olan telefonda her şey şeffaf değil. Micro SD kart, SIM kart ve batarya gibi bölümleri görülebilir olan telefonun final aşamasında bu bölmelerin göze daha hoş gelecek şekilde kapatılması planlanıyor. Telefonun şuanki prototipinde herhangi bir yazılım ya da işletim sistemi yüklü olmadığı için final aşamasında ortaya ne kadar başarılı bir ürün çıkacağını tahmin etmek biraz zor ama çok yakında "şeffaf telefon" hayal olmaktan çıkacak diyebiliriz. Hatta Sam Yu'nun dediğine göre 2013'ün sonunda şeffaf telefon kullanabileceğiz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gercek, Şeffaf


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sonunda gerçek oluyor! Deep Cep Telefonlar 0 28 Temmuz 2012 14:56
Telefon Hatası mı, Gerçek mi? ELa__ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 19 Mart 2012 05:22
“öyle bir geçer zaman ki” dizisinin cemile'si ayça bingöl, “şeffaf oda” programinda.. PauL Haber Arşivi 0 05 Aralık 2011 12:11
Düş gerçek mi oluyor? Slipknot Oyun Dünyasından Son Haberler 0 30 Ağustos 2010 16:44