IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Mart 2013, 21:20   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cep telefonunda kritik tarih!




Milyonlarca tüketici için kritik tarih açıklandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, mobil telefonlarda tarife sayısının her geçen gün arttığını, bu nedenle vatandaşların en uygun tarifeyi seçmekte zorlandığını belirterek, “Cep telefonlarında tarife karışıklığına son vermek için işletmecilerin internet sayfalarından tarifeler arası karşılaştırma yapan uygulama sunmalarını istedik. Vatandaşlarımız 19 Mart itibariyle artık tüm işletmecilerin internet sitelerinde tarifeler arası karşılaştırma yapabilecek” dedi.

Bakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, mobil telefon sektöründe yaşanan gelişmeler ve numara taşıma hakkının sağlanması ile mobil işletmeciler arasında rekabetin arttığını ifade etti.
Rekabet ortamı sayesinde vatandaşların her geçen gün daha uygun şartlarda mobil telefon hizmeti almaya başladığının altını çizen Yıldırım, “Bu durum nedeniyle işletmeciler her gün yeni tarifelerle vatandaşların karşısına çıkmaya başladı. Artık vatandaşlar yüzlerce farklı tarife arasında seçim yapar oldu. Ancak telefon kullanıcıları bu kadar çeşit arasında seçim yapmakta zorlanmaya başladı” diye konuştu.
“BTK çalışma başlattı”
Mobil telefon kullanıcılarının kendilerine en uygun tarifeyi seçebilmek için, tarifeleri kolay bir yolla karşılaştırma ihtiyacı duyduğunu belirten Yıldırım, bu nedenle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) çalışma başlattığını söyledi.
Vatandaşların hak ve menfaatlerinin gözetilmesi amacıyla, tarifeler arasında kolayca karşılaştırma ve seçim yapabilmesine yönelik, Turkcell, Vodafone ve Avea'dan internet siteleri üzerinden, kendilerine ait tarifeler arası karşılaştırma yapan uygulama sunmalarını istediklerini bildiren Yıldırım, şunları kaydetti:
“Tarife karşılaştırma için BTK tarafından koordine edilen çalışmalar sonuçlandı.
İşletmeciler tarafından hazırlanan internet sayfaları, 19 Mart 2013 tarihinde saat 11.00 itibariyle test amaçlı olarak kullanıma açılacak. Bu sayede vatandaşlarımız her mobil işletmecinin kendi internet sitesi üzerinden kendi tarifelerini ve paketlerini karşılaştırma imkanı bulacaklar. Burada önemle vurgulamak isterim; her işletmecinin kendi internet sitesi üzerinden, diğer işletmecilere ait değil, yalnızca kendilerine ait tarifeler karşılaştırılabilecek. Ancak, 3 firmanın internet sitesine girerek ayrı ayrı işletmecinin tarifeleri arasında da karşılaştırma yapılabilir. Ayrıca test sürecinde karşılaştırma sayfalarına yönelik görüş ve öneriler BTK'ya iletilebilecek.”

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cep, kritik, tarih, telefonunda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cep telefonunda yaşıyorlar! Zen Cep Telefonlar 1 04 Ocak 2015 01:08
Cep telefonunda bir ilk! dreamy Cep Telefonlar 0 09 Kasım 2011 17:35
Cep telefonunda bir ilk! Slipknot Cep Telefonlar 0 21 Nisan 2010 19:33
Cep telefonunda Skype Lin Bilim Dünyasından Son Haberler 0 01 Mayıs 2008 14:02