IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2013, 22:04   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akıllı telefonlara ‘gaz yastığı'!




Akıllı telefonlara ‘gaz çıkaran’ koruma formülü geliyor. Yere düşeceğini anlayan telefon, gaz yastığıyla yere daha yumuşak düşüp ekranın kırılmasını önlüyor.

ABD’li teknoloji firması Apple, iPhone cep telefonu ekranlarının cihaz yere düştüğünde kırılmasını önleyecek yeni bir sistem için patent başvurusunda bulundu. ABD Patent Ofisi’ne başvuruda bulunan Apple, ‘Elektronik alet koruma mekanizması’ adını verdiği patenti, yeni modellerinde kullanmaya hazırlanıyor. Elektro-mekanik bir sistem olduğu belirtilen yeni teknolojiyle, telefonun içindeki yerçekimi sensörü telefonun düştüğünü farketmesi halinde, kanatlarını açıp gaz yastığı oluşturarak darbe almasının önlenmesi planlanıyor.
AMAZON DA PATENT ALDI
Cam değişimi gibi maliyetli işlemlerin önüne geçecek bu teknolojinin, diğer mobil cihazlarda kullanılabileceği belirtilse de Apple’ın başvuruda bulunduğu patentin bir benzeri Amazon CEO’su Jeff Bezos tarafından da yapılmıştı. Bezos’un cep telefonları için geliştirdiği sistemde, hareket sensörü telefonun normalin üzerinde bir hızla yere yaklaştığını algılaması halinde, cihazın içindeki havayastıkları ortaya çıkıyor. Ancak bu sistem, daha sonra yeni hava yastığı takılması için para ve zaman kaybına neden olabileceği gerekçesiyle hayata geçmedi.
KAPALI ALANDA HARİTA ATAĞI
Akıllı telefon üreticileri bir bir yeni modellerini sergilerken sessiz kaldığı eleştirisi yapılan Apple da, yeni teknoloji geliştiren küçük şirketleri bünyesine katmaya devam ediyor. Daha önce Siri’yi satın alarak, sesli komutta devrim yaratan Apple, şimdi de kapalı alan içinde navigasyon geliştiren WiFiSLAM şirketini bünyesine kattı. Bina ya da kapalı bir alan içinde, haritalandırma gerçekleştiren WiFiSLAM, yeni nesil iPhone’da kullanılması halinde Apple’a büyük bir hamle kazandırabilir. Daha önce harita konusunda Google ile birlikte çalışan ABD’li şirket, IPhone 5 ile birlikte kendi harita sistemini kullanmaya karar vermiş ancak hatalar nedeniyle kullanıcıların tepkisi ile karşılaşmıştı.
teknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akıllı, telefonlara, yastığı, ‘gaz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
God of War PS Vita ve Telefonlara Geliyor PassioN Oyun Dünyasından Son Haberler 0 23 Mart 2012 21:33
Akıllı telefonlara yeni işlemci! Deep Cep Telefonlar 0 23 Kasım 2011 01:55
Cep Telefonlara 20 MP Desteği xLine Cep Telefonlar 0 16 Ekim 2009 01:50