IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2013, 14:57   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Android ve iOS'a dev rakipler!




Android ve iOS'a dev rakipler geliyor!
Android ve iOS, daha önce yaşamadıkları şeyi; rakipleriyle mücadele etme zorunluluğunu yaşamak üzere.

Yeni, açık kaynaklı mobil işletim sistemleri, mobil telefon endüstrisi üzerinde büyük etki yaratmaya başlıyor. Yakın zamanda Jolla, ilk akıllı telefonunu "Sailfish OS" ile piyasaya sürmüştü, Firefox ise Latin Amerika ve diğer gelişmekte olan ülkelerde satışa sunulacak ZTE ürünlerinde kullanılacak. Tizen ise önümüzdeki çeyrekte, yeni Samsung akıllı telefonlar ile kullanıma giriyor. Bunlara ek olarak, Ubuntu-temelli mobil ürünlerin 2013'ün ikinci yarısında piyasaya çıkmaları planlanıyor.

"ABI Research" analistleri ise, bu kalabalığın arasından "Tizen"in en önemli oyuncu olarak sivrileceğini düşünmekte. Analist Joshua Flood "Tizen'in Intel ve Samsung'tan aldığı güçlü yardımlar, diğer Linux Mobil işletim sistemlerinin önüne geçmesine yardımcı olacaktır" diyor. "Ayrıca, mobil ekosistemin diğer bölümleri, yeni bir işletim sisteminin Apple ve Google'ın market payını ele geçirmesi için hazır duruyor. Özellikle Asya'da yer alan mobil ağ operatörleri, farklı seçenekler aramakta. Apple'ın işletim sistemini operatörlerin servisleri ve isteklerine göre değiştirmeyi reddetmesi, operatörlerin bu arayışının temel sebebini oluşturmakta." deniyor açıklamada.

Flood'a göre, Tizen üye grubunu oluşturmakta hızlı davrandı ve daha şimdiden bazı önemli mobil satıcılar firmaya destek oluyor. Orange ve Vodafone, Avrupa'da etki yaratacak iki önemli ağ operatörlerinden. Daha ötesi; KT, NTT, DoCoMo ve SK Telekom, Asya'da ortaya çıkacak işletim sistemlerini destekleme sözü vermiş durumda.

ABI Research, bu gibi sebepler dolayısıyla Asya-Pasifik bölgesinin yeni işletim sistemleri için en büyük market fırsatı olduğunu ve akıllı telefonlarının neredeyse yüzde 65'inin bu bölgede bulunacağını öngörmekte.

Flood konuşmasını "Her ne kadar Tizen'in - veya yeni çıkan diğer işletim sistemlerinin - bu yıl küresel anlamda büyük bir etki yaratması beklenmiyor da olsa, bu yeni işletim sistemi grubunun önümüzdeki beş yıl içerisinde piyasaya sürülecek olan 135 milyon akıllı telefon ile beraber düzenli bir gelişme yaşaması kaçınılmaz" sözlerini ekleyerek bitiriyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
android, dev, iosa, rakipler, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık