IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Şubat 2014, 17:37   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nokia X ve Galaxy S5!




Nokia X ve Galaxy S5: MWC'nin 2 bombası!
Nokia'nın Android'li X'i ve SamsunG'un Galaxy S5'i... İşte MWC 2014'ün en çok beklenen iki bombası!

Bu senenin en çok konuşulan iki telefonu, alt seviye Android tabanlı Nokia X ve Samsung Galaxy S5. Akıllı cep piyasası son senelerde inanılmaz bir büyüme yaşamış olsa da, büyüme oranları o kadar da etkileyici değil. Dördüncü çeyrek sonuçlarına baktığımızda olgun piyasalardaki akıllı telefon satışlarının düştüğü gözleniyor. Donanımda yapılan çekici yeniliklerin az oluşu, Gartner analisti Anshul Gupta'ya göre tüketicilerin ellerindeki telefonları değiştirmelerine engel oluyor.

Art arda 9 çeyrek önemli bir büyüme gösteren Çin, IDC'ye göre ilk yavaşlamasını yaşıyor. Satıcıların artık sadece ilk kez telefon satın alacak olanları değil, telefon sahiplerini de yükseltmeye ikna etmesi gerekiyor.

Nokia Normandy (X)

Son birkaç aydır ortaya çıkan raporlar, Nokia'ınn açık kaynak kodlu Android'i kullanarak, ancak kendi arayüzü sunarak, alt seviye ürün portföyünü canlandırmayı planladığını söylüyordu. Görünüşe bakılırsa bu planlar, önümüzdeki hafta MWC'de gerçeğe dönüşecek.

Nokia'nın Asha ceplerinde kullandığı özel işletim sistemini neden bir kenara bıraktığını anlamak mümkün. Dördüncü çeyrekte sevk edilen 71 milyon fork edilmiş Android veya AOSP cihazı bulunuyor; bu cihazların pazar payı ise yüzde 25. ABI Research'e göre Çin, Hindistan ve bu ülkelere yakın ülkelerin bu orana katkısı büyük. iOS, Windows Phone ve BlackBerry bir araya geldiğinde, bu kullanım oranına yetişemiyorlar.

Nokia X, iddialara göre çift çekirdekli 1GHz Snapdragon işlemci, 4 inç 854x480 piksel ekran ve 5 megapiksel kamerayla gelecek. Cihazın 512MB RAM ve 4GB dahili depolama alanına sahip olacağına, bu alanın microSD kartıyla genişletilebileceğine inanılıyor.

Nokia X, rekabetin yüksek olduğu bir pazara girecek. Ancak onun kaderini sadece tüketiciler belirlemeyecek. Nokia, yakında Microsoft'un kontrolüne geçecek ve 200 dolar altı cep segmentinin kaderini Microsoft belirleyecek.

Nokia, Windows Phone ile yola devam etmeye karar verdiğinde maliyetleri azaltmak, stratejisinin en önemli noktalarından bir tanesiydi. Ancak Nokia bu stratejisini tam anlamıyla devam ettiremedi. Qualcomm ve Mediatek gibi çip üreticileriyle yapılan çalışmalar, Android'in alt seviye ceplerdeki başarısında önemli rol oynadı. Microsoft, Windows Phone'u ucuz hale getirmek istiyorsa çip üreticilerinden daha geniş desteğe ihtiyacı olacak.

Samsung Galaxy S5

Samsung'un akıllı cep pazar payı 2013'te artsa da Gartner'a göre dördüncü çeyrekte 1.6 puan kayıp yaşadı. Bunun en büyük nedeni, Gartner'a göre gelişmiş bölgelerin uç nokta ceplerde doygunluğa ulaşmış olması.

Raporlara göre Samsung'un bir sonraki amiral gemisi Galaxy S5, 5.25 inç ekran, 2560x1440 piksel çözünürlük, 16 ve 20 megapiksel kamerayla gelecek. Cihazın işlemcisi Samsung'un yeni Exynos çipi veya Qualcomm'un yeni tanıttığı Snapdragon 805 olabilir.

Samsung, kendi geliştirdiği işlemcisiyle birlikte Galaxy S5'e 4GB RAM yerleştirebilir. Ancak Galaxy Note 3, LG G Pro 2 gibi üst seviye ceplerde 3GB RAM, standart halini almış durumda. Bu yüzden Galaxy S5'te 3GB RAM'e yer verilebilir.

Galaxy S5'in önemli yönlerinden biri de tasarımı olacak. Galaxy S4'ün plastik kasası, cihazı yeterince kaliteli göstermediğinden birçok incelemede beğenilmemişti. Galaxy Note 3, doğru yönde atılmış bir adım olabilir ancak sadece alüminyum kasa, S5'i HTC One ve iPhone gibi rakiplerine yetiştirebilir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
galaxy, nokia, s5, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Galaxy S Iıı ve Galaxy S Iı Karşı Karşıya! Rüzgar Samsung 0 07 Mayıs 2012 05:33
Nokia Lumia 900 : Nokia’nın Windows Phone işletim sistemli yeni telefonu Sevda Cep Telefonlar 0 29 Ocak 2012 16:54
Galaxy Note ve Galaxy Wi-Fi 3.6 resmen tanıtıldı! Spy Samsung 0 03 Eylül 2011 13:04