IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2014, 01:44   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Büyük ekranların öncüsü 10 telefon!




Bugünkü Galaxy Note 4, iPhone 6 Plus gibi dev ekranlı cepleri aslında bu 10 efsane cebe borçluyuz!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tek elle, rahatça tutulabilen ve kullanılabilen telefonları savunan Apple'ın dahi büyük ekranlı telefonlar ürettiğini gördüğümüze göre, dev ekranların günümüzde kaçınılmaz olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Ancak büyük ekranlara geçiş, bir günde olmadı. Yakın geçmişimizde bu dönemi başlatan ve bizi büyük ekranlara alıştıran önemli cihazlar var. İşte ekstra-geniş ekranlı telefonların ortaya çıkışını ve gelişimin simgeleyen 10 önemli telefon.

Dell Streak
Dell Streak, büyük ekranlı telefonların atası olarak kabul edilebilir. 5 inç'lik cihaz 2010'da ortaya çıktığında, bu boyuttaki bir aletin telefon etmek için kullanılacağı kimsenin aklından geçmiyordu.

LG GW990
Piyasaya sürülmeden önce ortadan kaldırılan LG GW990, 2010'da ortaya çıkan, 4.8 inç'lik bir prototipti ve şüphesiz, bugünkü büyük ekranların öncülerinden biriydi.

Samsung Galaxy Note
2011'de çıkan ilk Galaxy Note'un "extra-large" telefonların başlangıcı olduğundan şüphemiz yok. 4.3 inç'lik ekranların aşırı büyük kabul edildiği bir dönemde Samsung, 5.3 inç'lik cihazıyla "telefon" tanıtımını tartışmaya açmıştı.

HTC Titan

4.7 inç'lik Windows Phone'lu cihaz, devasa Galaxy Note'tan sonra büyük boyutuyla dikkat çekmişti. Titan, Microsoft'un renkli işletim sistemiyle çalışan güçlü bir cepti ancak kısa zamanda rakiplerinin gölgesinde kaldı.

LG Optimus Vu

LG, GW990'dan vazgeçtikten iki sene sonra 2012'de, 5 inç'lik Optimus Vu ile büyük ekranlara dönüş yaptı. Sonuçlar ise karışıktı... Ekstra geniş ekranıyla el yazısı yazmayı kolaylaştırmayı amaçlayan telefonu elde tutmak oldukça zordu. Cihazın kalemi ve performansı da pek iyi değildi.


Samsung Galaxy S III
4.8 inç'lik Galaxy S III, tasarımı ve performansıyla 2012'ye damga vurmuştu.

LG Optimus G

LG'nin ilk başarılı büyük telefonu, 4.7 inç'lik Optimus G oldu. Hep Galaxy S III gölgesinde kalsa da cihaz, yeterince hızlı ve yetenekliydi.

Pantech Vega R3

Firmanın 2012'de piyasaya sürdüğü 5.3 inç'lik telefonu, tek elle kolaylıkla tutulabiliyordu. Bir zamanlar hantal sayılan ekran boyutu, bir anda kullanılabilir, hatta çekici hale gelmişti...

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

HTC Droid DNA
5 inç'lik Droid DNA, 1080p ekranlı ilk telefonlardan bir tanesiydi. 1080p bir süre sonra tüm üst düzey telefonlara girmeye başladı - bunun öncüsü ise HTC oldu.

Huawei Ascend Mate

Gerçek anlamda devasa bir telefon arıyorsanız, Ascend Mate'ten başkasını aramayın. 2013'ün başlarında çıkan telefon, telefondan ziyade 6.1 inç'lik bir tabletti. Mate'i tek elle kullanmayı bırakın, tutmanız bile zordu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
10, bÜyÜk, ekranların, telefon, öncüsü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşte Jetta CC’nin öncüsü! Elysian Otomobil Haberleri 0 04 Mayıs 2014 19:42